yavrular çarpık bacak galiba videoya bakar mısınız

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
iyi günler 3 yavru bacakları videodaki gibi ..çarpık bacak galiba 2 tanesine sünger taktım..ilaç falan vermeme gerek var mı ?

3.süne de sünger takmalı mıyım?

https://youtu.be/L8higSpjiq8

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Doğan Kardeşim,
Bu sonuç. Birde yuva ve folluğu gösterseydin. Büyük ihtimalle yavruların ayakları kaygan plastiğin üzerinde. Altlık kullanman lazımdı. Şimdi hepsine sünger takın. Ama kök nedeni altlık olmayışı ve yavruların ayaklarını, tırnaklarını hiçbir yere takamaması ve kendini hareket ettiremeyip sürekli kayması. Bu durumda sürekli uğraşıyor uğraşıyor sonucu bu oluyor.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
evet dibi kaygan suntalem gibi bişey ... altına bir şey kesip koyayım ne olabilir tırtıklı bişey .. erken farkettim inşallah sünger sonuç verir yavrular daha 1 haftalık en büyüğü..

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Talaş, yem, yem kabuğu... bunları koymak lazım. "Altlık" denir bunlara hayvancılıkta.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
talaş var hocam ..

yuvalığın dibinde oyuk yok.. güzel bi yuvalık alsam folluklu oturur mu acaba kuş hala

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Rengi çok farklı olmasın. yavru olduğu için yadırgamayacaktır. Yumurta da olsaydı kabul etmezdi. Şimdi kabul edecektir. Etmezse ışığı kapatıp 10 dakika bekletin karanlıkta eski haline getirin bakacaktır. Ama kafesin yerini değiştirmeyin. Başka değişiklikte yapmayın. Kafaları çok karışabilir.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
yuvalığın fotoğrafları bunlar hocam talaşı biraz daha arttırdım dibine de tırtıklı bir yüzey kessem mi uygun olur yoksa yeni bir  folluklu yuvalık mı ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Talaş miktarı uygun görünüyor. Ama yumurtalar gömülmesin. yoksa soğur ve yavrular çıkamaz içinde ölür. Bu kural unutulmamalı. Yumurtaların yarısından daha aşağıda olacak şekilde koymalısınız talaşı. Süngerleri de hemen takınız.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
burak muhammet alıştığı şeyler onlardır ondan dolayı onlardan korkmuyordur.

ayhan hocam teşekkürler kalan 1 yavruya da süngeri takıyorum şimdi .. yuvalığını da değiştirmiyorum o zaman şimdilik doğru mudur?