yavrular çıkmadı hala

ender_kiral

Yeni Üyemiz
Adı
black
Soyadı
night
Merhabalar çift muhabbet kuşumun 6 adet yumurtası var ilk yumurtladığı günden buyana 19 gün geçti hala yavru çıkmadı acaba yumurta boşmu yardımcı olursanız çok sevinirim?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
ilk yumurtanın 19. günü yani daha günü tamamlanmamış olabilir yumurtalar 18-22 gün içinde çıkması beklenebilir. Ayrıca ilk bir iki yumurta döllenmemiş olabilirde. Son yumurtanın 22. gününü doldurmasını bekleyin ve sabredin. Umarım yumurtaların boş değildir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
2-3 gün gecikme yaşanabilir. 2-3 gün gecikmeden sonra ılık su kontrolü yaparsınız. Gerek olursa ben size anlatırım ılık su kontrolünü.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Evet ılık su kontrolü, ışık ile kontrol edilebilir ama ben önermem her dişinin huyu farklı olabilir. Bence son yumurtanın çıkış tarihine kadar karışmayın yumurtalara. Aksi halde dişi huysuzlanıp yumurtalara oturmayabilir.

ender_kiral

Yeni Üyemiz
Adı
black
Soyadı
night
daha ilk defa yavru alacağım Allahın izniyle inşallah hepsi doludur boş geçmeyiz inşallah teşkkür ederim yorumlarınız için

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
umarım doludur yumurtalar. siz kuşlarınızın gereksinimlerini karşılayın ve gerisini onlara bırakın. Mama, vitamin, mürekkep balığı kemiğini eksik etmeyin.

ender_kiral

Yeni Üyemiz
Adı
black
Soyadı
night
umarım doludur, birde mürekkep balığı kemiği yok benimkilerde ama çok önemlimi kemik, gaga taşım ve kum var

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ender KIRAL' Alıntı:
umarım doludur, birde mürekkep balığı kemiği yok benimkilerde ama çok önemlimi kemik, gaga taşım ve kum var
Kemik çok önemli. Bundan sonra takmaya başlayın. Allahtan yumurtalar kalsiyum eksikliğinden bozuk çıkmamış.

YusufYıldız38

Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Yıldız
İlk kez yavru alacaksanız bence aza kânaat edin derim :) İlk partide 1 tane bile alsanız o iyidir zamanla kuşlar sayıyı çoğaltacaktır merak etmeyin.

Ayrıca 6 yumurtanında boş olacağını sanmıyorum bence biraz sabredin çıkacaktır ama çıkmış mı diye sık sık bakıp kuşu rahatsız etmeyin.

ender_kiral

Yeni Üyemiz
Adı
black
Soyadı
night
kemik alayım ozaman bu akşam, ilk yumurtaları çiftimin sabah ve akşam 1 kere kontrol ediyorum rahatsız olurmu acaba

YusufYıldız38

Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Yıldız
Dişi kuşunuz benim gibiyse baksanızda göremezsiniz ben sesinden fark ettim yavrunun cıktıgını :) Yuvalıgı acıyorum kalkmıyor yumurtadan :)

Kuşun yapısına göre değişir rahatsız olma durumu ben olmaz derim kuş rahatsız olur onu bilemeyiz yani.