arkadaslar benim kusumun ikinci kuluckasi.ilkinde bir yavru alinmis.Ama ben yavru ala bilmiyorum.Bes yumurtanin ucu doluydu ama bir ay kecdikden sonra kirip baktim.Uc yumurta da yavrular ölmüş. yavru ala bilmek icin napmaliyim.Yardim lutfen
abi ben onu yaptim.Yumurtanin birinde yavru vardi titresim gonderiyodu.Ama uc gun sonra o yumurtayi kirip baktim olmustu.Vahap Varol ÜLGEN' Alıntı:17. günü ılık suda birkaç dk. bekletebilirsiniz,kabuk sertse yumuşar.yumurtlama zamanı kuşlarınıza kalsiyumu fazla vermeyiniz kabukları sert olur yumurtaların ve yavru çıkamaz.
saol abi yavrularin cikma zamanini bilmedigim icin kiramamistim.Ama simdi yine yumurtladi.Simdi iki gunde bir yumurtalari kontrol edip tarihi yaziyorum.Vahap Varol ÜLGEN' Alıntı:o zaman,çok hassas şekilde sizin kırmanız lazım.hafif çatlama belirtisi yoksa,tam çıkma vakti geldiyse sizin kırmanız lazım.
abi baska care kalmadi zaten.Eger cikmazsa internetdeki videolara bakarak yapicam.Insallah yavrular saglikli sekilde cikar.Benim basima gelenler hic bir muhabbet kusu besleyenin basina gelme insallah.Fatih KAHRAMAN' Alıntı:Dikkat edin, kırma işi çok tehlikeli, heleki hiç çatlamamış yumurtayı kabuğu kirmanizi tavsiye etmem.
Isparta Muhabbet kuşu ve Sultan papağanı üretimi.
asiri nemden boyle bisey olurmu ki.Yardim ederiniz sevinirimErcan UÇAR.' Alıntı:ortamın nem oranı yüksek olabilirmi ?
cok sag olun.Ama simdi de muhabbet kusu yumurtanin birini kirmisErcan UÇAR.' Alıntı:18-22 C sıcaklık ve %50-%70 arası nem oranı uygundur ...
Muhabbet kuşları üretimi yapanlar için en önemli hususların başında oda sıcaklığı ve nem oranı gelmektedir. Nem oranı yumurtanın kurumaması için çok önemlidir.
haklisin abicim hatta bundan onceki disim(simdi baska kafeste yalniz bakiyorum ona) 16 tane yumurta kirmisti.Simdiki disinin artik uc yumurtasi var Insallah yavru cikar.Ercan UÇAR.' Alıntı:Sen kuş beslemene diyim bune uğursuzluk hep senimi buluyo bunlar yahu crazy