Yavrular kaç günlükken ayrılmalı ve nasıl bir yöntemle bakılmalı...

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
En büyük yavrum 28.günlük oldu ve 27.günlük olanla beraber artık yuvalıktan çıkıyorlar giriyorlar tekrar.anneleri bazen kızıyor bazen kızmıyor ama dövmüyor yavruları...
kafes ufak olduğu için yavruları kendi hallerine bırakma şansım yok...

yavruları tek tek mi ? yoksa günlerine mi göre nasıl ayırmamız lazım ? ve ayrı kafese aldığımı zaman nelere dikkat etmek lazım...

Volkankoc

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Volkan
Soyadı
Koç
Eğer anne ve baba tekrardan kızışırsa yavrulara zarar verebilir,onun için yavruları ayrı kafese alıp,babayı da günde 3-4 sefer ayırdığın yavruların yanına koyabilirsin.Baba hem yavruları besler hem de yavrular babadan yem yemesini öğrenirler.

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
teşekkür ederim....zaten son 3 gündür çiftleşip duruyorlar tekrardan... o zaman ayırıyım mı yani 27 ve 28 günlük yavruları artık ?

Volkankoc

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Volkan
Soyadı
Koç
Evet yavruluktan çıkınca biraz dolansın etrafı tanısın sonra yeni kafese koyun,kafesin alt tarafını da yemle doldurun,babayı yanlarına koyduğunuzda baba onları besleyecektir,yemi yediği zamanda onu taklip edip öğreneceklerdir.

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
tamam teşekkür ederim...toplamda 4 yavru var ikisi 28 ve 27 diğerleri ise 25 ve 23 günlükler...2 sini ayırıyım o zaman :) iyi günler....

Volkankoc

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Volkan
Soyadı
Koç
Rica ederim,bilgi paylaşılınca güzeldir,Evet ikisini ayırın,diğerleri de çıkınca ayırırsınız. Sizede iyi günler.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yavrular 30 günlük olunca anne ve babanın kafes tabanına koyun yem kırabiliyor, elinizi güçlü bir şekilde ısrıyorlarsa ayırın kafesten.

fatihsen06

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
şen
28 ve 27 günlükleri ayırdım tabana yem serdim ama babayıda attım yanlarına,babaları hiç yakınlık göstermiyor bile.tekrar yuvalığa koydum kuşları çıkıp giriyorlar...
Tek sorun dişi tekrar yumurtlayacak,yumurta gelince inşallah sorun olmaz kırılmaz...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Fatih ŞEN' Alıntı:
28 ve 27 günlükleri ayırdım tabana yem serdim ama babayıda attım yanlarına,babaları hiç yakınlık göstermiyor bile.tekrar yuvalığa koydum kuşları çıkıp giriyorlar...
Tek sorun dişi tekrar yumurtlayacak,yumurta gelince inşallah sorun olmaz kırılmaz...
Babanın ilgi götermemiş olması kötü değil kuştan kuşa değişir. Tabanda yem yiyebiliyorlarsa ayırsaydınız yavruları

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Volkan KOÇ' Alıntı:
Eğer anne ve baba tekrardan kızışırsa yavrulara zarar verebilir,onun için yavruları ayrı kafese alıp,babayı da günde 3-4 sefer ayırdığın yavruların yanına koyabilirsin.Baba hem yavruları besler hem de yavrular babadan yem yemesini öğrenirler.
yanlış yapmayın...
o kadar küçük yavrular kendi başlarına yaşayamazlar...
anneyi veya babayı ayırın kafesten
yavrular iyice gelişince yavruları kafesten alın...