Yavrular özellikler açısından kime benzer?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
yaklaşık bir yıldır küçük çapta üretim yapıyorum, gözlemelerim şöyle; yavrular cüsse ve irilik açısından daha çok anneye benziyor, renk açısından hem annenin hem babanın kalıtım özelliklerini taşıyabiliyor ama bakıcılık açısından daha çok hangisine benzer, ustalardan yorum bekliyorum...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş canlıların hiçbiri ne salt anneye benzer ne babaya bunlar hep kulaktan dolma rivayetler kuşlarda genotip açısından baskın olan özellikler yavruya aktarılır ve buda istatistik oranlarla ifade edilir renkte öyle helede muhabbet kuşunda etki etmeyen renk grubu yoktur yani ino gurup bile etkilidir. bence kalıtım konusunda biraz araştırma yapmalısın kulaktan dolma bilgiler yanıltıcı olur. allah kolaylık versin

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
her yavruda farklı olabilir bu çünkü yumurta döllendikten sonra yavru da anne yada baba yada atalardan birinin genleri baskın gelmişse ona benzer tabi genlerin dışında iç güdü kuvveti bakım kuşun sosyal öğrenmesi vsss hepsi etkiler sadece bir şeye bağlı değildir

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Cevaplarınız için teşekkür ederim, linki inceledin. Kalıtım ile ilgili yeterli bilgim olsa da, kuşların genetik yapısını öğrenmemiz imkansız olduğu için tecrübelere dayalı tahminleri öğrenmek istiyorum arkadaşlar, benim üretim konusunda yaklaşık 1 yıllık tecrübem var, yerli dişiler ile çekoslavak erkeklerden ve iri yerli erkekler ile yerli dişilerden elde ettiğim yavrular annelere yakın boyutlardaydı...Kuşlar zıt karakterlere sahip olsa da genellikle yavruların boyutları genellikle dişiye yakın oldu...