Yavrular yuvadan çıkmadan çiftleşiyorlar

hicrettaylan

Üyemiz
Adı
Hicret Taylan
Soyadı
ÇAKMAKCI
Merhaba arkadaşlar.

7 adet yumurtadan 5 adet yavru aldık ve hepsi sağlıklı. En büyüğü 1 aylık olmak üzere. Buğün öğlen işten eve geldim çiftimiz çiftleşiyordu :) daha öbürleri Yuvacık'ta ne yapmam gerekiyor onları yuvadan ne Zaman almam gerekli onlar yuvadayken yumurtlasalar diğer yavrular yumurtaya zarar verirmi valla şaştım ben yavruları kaç günlükken almalıyım?

zeynel mert

Üyemiz
Adı
zeynel
Soyadı
mert
herşeyi annenin tutumu belirleyecek.yavrulara zarar veriyor mu diye takip etmelisiniz.yavruların popo tüyleri tamamlana kadar yuvada kalır.bende de damızlık kuşlar ara vermeden yumurtluyor,anne babayı ayırmak işe yaramadı.hem 5 yavru hemde yeni yumurta hazırlığı anneyi çok yorar mama vitamin takviyesi iyi olur.

hicrettaylan

Üyemiz
Adı
Hicret Taylan
Soyadı
ÇAKMAKCI
Zeynel bey merhaba,

Zaten bu denli aktif olmalarının sebebi mamalarının yeşilliklerinin sularının taze yemlerinin günlük olarak ilgilenmesiyle alakalı sanırım onda sıkıntımız yok hem ben hemde eşim çok iyi bakıyoruz. Yavruların ne Zaman alınacağını bilmiyorum sadece siz kaç günlükken alıyorsunuz?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Taylan Bey,

35 günü tamamlayınca alabilirsiniz. Ayrı bir kafese yere tabana açık şekilde kolayca ulaşacakları şekilde yem koymayı unutmayınız.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
H.Taylan ÇAKMAKÇI' Alıntı:
Zeynel bey merhaba,

Zaten bu denli aktif olmalarının sebebi mamalarının yeşilliklerinin sularının taze yemlerinin günlük olarak ilgilenmesiyle alakalı sanırım onda sıkıntımız yok hem ben hemde eşim çok iyi bakıyoruz. Yavruların ne Zaman alınacağını bilmiyorum sadece siz kaç günlükken alıyorsunuz?
kuşların yavrular yuvadan çıkmadan çiftleşmesinin sizin bakımınızla alakası yoktur.
muhabbet kuşlarının hepsi bu şekil ürüyorlar yani yavrular yuvadan ayrılmaya yakın zamanda çiftleşip en küçün yavru ayrılmadan dişi yumurtlamayı gerçekleştirir.
hiç birşey yapmanıza gerek yok
Zeynel beyin dediği gibi günlük kontrolü yapın dişi yavrulara zarar vermiyorsa yavruları almak için acele etmeyin
olaki dişi yavrulara zarar vermeye başlarsa dişiyi kafesten alın erkek son yavruyu büyütene kadar bekleyin.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Oldukça normal ancak bazı sakıncaları var.Örneğin dişi ayrılmasına bir kaç gün kala son yavrunun yanına yumurtladığında o yumurtaya yatar korur ancak yavru yumurtayla oynayabilir zarar görebilir. Daha başka bi durum yuvada birden fazla yavru varken yumurtlarsa yavruların dışkıları yumurtaya bulaşabilir,oynayarak tekmeleyerek bozulmasına neden olabilirler.Şu anda benim düşen yavrulardan bi grubun anneside son yavru düşmeden yanına bırakmış alıp yeni 5 yumurtlayan bi çiftin altına koydum rıske atmadım, zaten anne en az 6 7 yumurta bırakıyor biri eksik sıkıntı olmaz.Sağlam deneyimli damızlık kuş ne yapacağını bilir ama yavrular her yavru gibi meraklı oluyolar annede bişey demiyor kuluçkanın normalliğini bozabiliyorlar.