YAVRULAR YUVADAN ÇIKMADAN TEKRAR YUMURTLADI

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Merhabalar ustalarıma sormak isterim dün yuvalık temizliği için yuvalığın kapağını açtığımda bir adet yumurta gördüm eşleşirken felan görmemiştim şaşırdım o yüzden ancak yuvalıkta halen 27 ve 29 günlük 2 tane yavru var bugün baktığımda heralde yavrular tepişirken yumurtayı kırmışlar yarın 2. yumurtayı yapmasını bekliyorum bu durumda ne yapmalıyım beni bu konuda aydınlatabilecek varsa sevinirim saygılar

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
enginersin' Alıntı:
Merhabalar ustalarıma sormak isterim dün yuvalık temizliği için yuvalığın kapağını açtığımda bir adet yumurta gördüm eşleşirken felan görmemiştim şaşırdım o yüzden ancak yuvalıkta halen 27 ve 29 günlük 2 tane yavru var bugün baktığımda heralde yavrular tepişirken yumurtayı kırmışlar yarın 2. yumurtayı yapmasını bekliyorum bu durumda ne yapmalıyım beni bu konuda aydınlatabilecek varsa sevinirim saygılar
Engin maalesef kuşlarımız yavrularını yeme düşürmeden tekrar yumurta yapıyorlar.
Gerçi senin yavrular yeme düşme zamanı yakındır genede ebeveynlere dikkat et yavrulara zarar verebilirler. ya bırak yaptıkları yumurtaya otursunlar yada yaptıkları yumurtayı döl tutmadan al yerine sahte yumurta koy aldığın yumurtayı başka kuşun altındada değerlendirebilirsin

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Engin maalesef kuşlarımız yavrularını yeme düşürmeden tekrar yumurta yapıyorlar.
Gerçi senin yavrular yeme düşme zamanı yakındır genede ebeveynlere dikkat et yavrulara zarar verebilirler. ya bırak yaptıkları yumurtaya otursunlar yada yaptıkları yumurtayı döl tutmadan al yerine sahte yumurta koy aldığın yumurtayı başka kuşun altındada değerlendirebilirsin
Selahattin abiye katılıyorum

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
anne çok sinirli oluyor  ilk sefe çok asabi yetiştirdi bebişlerini bunları da babasına yetiştirtiyoruz. aslında babası bakabilir o kadarlık yavrulara anneyi ayırabilirsin yavrulukla yok ayrılınca sorun olacaksa diken üstünde onları kontrol edeceksin aradabir. zarar verirse yuvanın talaşını değiştir.dikkatini dağıt dişinin

metkuy

Uzman Üyemiz
Benim gözlemlediğim kadarı ile eğer dişi yuvadaki yavruların çıkmasını beklemeden yeni yumurta yaptıysa bir süre sonra yavruları yuvadan çıkartmak için şiddet uyguluyor, ustalar daha iyi bilir ama ben yeni yumurtlama olduysa yavrulardan tüyleneni kafesin içerisine çıkartıyorum, annesinin döverek atmaması için bu yolu tercih ettim.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KUŞ YUMURTLAMASIN İSTİYORSAK YAVRULAR ON BEŞ GÜNLÜK OLUNCA DİŞİYİ AYIRIP ERKEĞE BIRAKA BİLİRSİN YAVRULARI

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
benim dişi çok güzel bakıyordu ama yavrular yavaş yavaş yuvadan atlayınca sabah bir geldim biri paramparça kafası ölmüş diğeri de aynı darbelere maruz  kalmış köşede duruyordu diğer yavruda yuvadan atlamış baktım tepesine çıkmaya çalışıyor erkek de kan yoktu dişi de kan vardı dişiyi ayırdım kalan 5 yavruya bakıyor ama dişi kadar değil iyi besleyemiyor bende şuan üretim haneye gittiğimde dişiyi koyuyorum besliyor yuvaya girip çıkarken de alıyorum umarım sizin başınıza gelmez bu olay dişi benim yumurtlamadı bile ilk yavruları acaba ondan mı? 2. parti de görecem ama bu sefer daha tedbirli olacağım...

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
ondan olabilir  en ufak yavru 19 günlükken bakabiliyor baba yine anneye ihtiyaç var. parçaladıkları kaç günlük?ayrıca onu kızıştıran mama varsa hemen onu kesin sadece yumurta randesi verin bence dişiler yuvadan atlıyanları yabancı cisim gibi görüyor.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
ben yumurta havuç veriyorum dişi erkeği kıskandığından dolayı yavrulara zarar verdiğini düşünüyorum çok da güzel bakıyor yavrulara ama yuvanın içinde dışarıya çıkanı affetmiyor...