Yavrularda Kanat ve Kuyruk Tüylerinin Dökülmesi

nuri-erdem06

Yeni Üyemiz
Adı
nuri
Soyadı
erdem
Yuvadan çıkan yavrularımda belli bir süre sonra bu durum söz konusu oluyor ve bazen de kanamalı olarak gerçekleşiyor. Aynı yuvadan çıkan 5 yavrunun 2 sinde bu durum görülüyor. Dökülen tüyler belle bir süre sonra tekrar yerine geliyor fakat bu aylar alabiliyor. Bu sorun ne kaynaklıdır ve çözüm yolları nelerdir. Yardımlar için şimdiden teşekkürler....

Haluk ÖZLÜ

Üyemiz
Adı
Haluk
Soyadı
ÖZLÜ
bu yavruların cılız kaldığı yada olduğude oluyormu.birde daha damızlıklara bir rahatsızlıktan dolayı hic ilaç tedavisi verdinmi?verdiysen hangi ilaç ve ne zaman ne kadar.birde foto olsa daha kolay yardım alırsın.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İçeriğinde biotin bulunan B vitamin komleksi kullanın. Düzelme olmazsa french molt hastalığıdır, tedavisi yok.
O çifti ayırmanız gerek. Eş değiştirip öyle deneyebilirsiniz.

nuri-erdem06

Yeni Üyemiz
Adı
nuri
Soyadı
erdem
Daha evel hiç böyle bir problem yaşamadığım çiftlerimde görüyorumve üretimhanemde genel olarak hakim durum 1-2 çiftle sınırlı değil.... Ağır hastalık geçirme ve buna bağlı ilaç tedavisi uygulanmadı. French molt da bildiğim kadarıyla neredeyse tamamen çıplak kalıyor yavrular bunlardaki durum öyle değil sadece en uzun tüyler (kanatlarda ve kuyrukta) dökülüyor, ilerleyen dönemde yerlerine yenileri geliyor fakat bu süreç çok uzun sürüyor. Bu yavrularda zayıf düşüp ölüm olmuyor.... Literatüre yeni girecek bir hastalığa sahip oldum galiba.....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
french moluth oldugunu zannetmiorum tüyler uzun süre sonra tekrardan cıkıyorsa ve bitamin ve biotin eksikligi vardır adem beyin dedigi gibi icinde biotin olan b vitamini kompleksi kullanın..ve sadece b vitamini komplekside iyi gelir ama tam düzeltmez.gecmis olsun

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
benimde başıma geldi hemde ilk kuluçkamda acaba aynı rahatsızlık olabilirmi? annede kanibalizma denen bir sıkıntıdan dolayı yavruların tuylerini özellikle kuyruklarını yoldu ve dipleri kanlı buldum. buna göre de araştırırsanız belki sorununuzu çözmenizde yardımcı olmuşumdur :(

nuri-erdem06

Yeni Üyemiz
Adı
nuri
Soyadı
erdem
b vitaminini bir denemek lazım başkaca bir problem olduğunu zannetmiyorum dediğim gibi bir veya iki çiftte bu durum olsa dişi veya erkek kuş yapıyor olabilir derim ve öyle bir şey olsa anlarım da ama malesef durum öyle değil....

NalMeS

Üyemiz
Adı
Ersen
Soyadı
ÖNEN
Nuri Bey birkaç ay önce benim de başıma gelmişti bu durum havalar ısınmadan önce...  Nerdeyse her çiftte yavruların birkaçında olmuştu. Ben havalandırma ve B vitamini kompleksi ile çözdüm. Havalar soğukken daha az havalandırıyordum nem dengesi bozulmuştu forumda aratıp havalandırmadan kaynaklı olduğunu okumuştum. Havalar biraz ısınınca camları sürekli açık bırakmaya başladım ve B vitamini kompleksi uyguladım. Takip eden ilk kuluçkada düzeldiler. En önemli etkenin havalandırma ve nem olduğunu düşünüyorum. En kısa sürede atlatmanız dileklerimle...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Abdullah bey'in dediği gibi B vitamini kompleksi uygulayın, hiç bulamazsanız Avisol B gibi vitamin alın, ayrıca da B12 vitamini olan Dodex ampül alın. Yarım su dolusu suluğa 5 damla Avisol B damlatın + Dodex ampülden de 5 damla damlatın. Dodex B12 vitamini oranını yükseltecektir, bu karışım yavrularınızın tüyü problemine iyi gelir. Buna 5 gün üst üste devam edin, sonra bu uygulamayı bir düzene sokarak haftada 1 kez tüm kuşlarınıza verin. Umarım faydası olur.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
dökülen kanat ve kuyrukları elinize alın ve içinin siyah çürümüş olduğunu göreceksiniz sebebi ihtiyacı olan protein besini alamadıklarından yaptığınız mamayı biraz daha zenginleştirin b vitamini ihtiyacını da bilal erdem arkadaşımızın satmakta olan vitamini işinizi görecektir vitomin-L,bende bu  sorunla karşılaştım allaha şükür atlattım tabi çiftleri dinlendirin 1 ay muhakkak...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,9916.msg139870.html#msg139870

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
Gökay TATAR' Alıntı:
dökülen kanat ve kuyrukları elinize alın ve içinin siyah çürümüş olduğunu göreceksiniz sebebi ihtiyacı olan protein besini alamadıklarından yaptığınız mamayı biraz daha zenginleştirin b vitamini ihtiyacını da bilal erdem arkadaşımızın satmakta olan vitamini işinizi görecektir vitomin-L,bende bu  sorunla karşılaştım allaha şükür atlattım tabi çiftleri dinlendirin 1 ay muhakkak...
ben protein takviyesi yaparak çözdüm.çok şükür ikinci yavrularda hiçbir sıkıntı yok

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,9916.msg139870.html#msg139870

mtures

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Türeş
Herkese selamlar,
Konu açılalı 7 yıl olmuş, geçen zamanda bu konuda yeni tecrübeleri olan var mı? tekrar gündeme geitrmek istedim.
Bu konuda çok şey söyleniyor ve mutlaka hepsi denenmiştir. Net bir çözüm elde edildiğine rastlamadım.
Uzun zaman içinde benim şöyle bir tespitim oluştu; bu sorunun yavrular 15 günlüğü geçtikten sonra temizlenmeyen ve yarıya kadar gübre dolan folluklarda meydana geldiğini görüyorum. Bu durumda gübreden kaynaklanan toz veya gazların bazı yavruları etkileyerek buna neden olduğunu düşünebiliriz. Şimdilik buna emin değilim. Daha sık ve kümesin genelinde folluk temizliği yaparak uzun zamanda emin olabilirim. Katkıda bulunmak için sürekli folluk temizliği yapanların yorumları önemli.

Böyle bir ihtimal nasıl aklıma geldi? birçok üretici kümesinde şöyle bir duruma rastlamıştır. Bazı anaçlar follukta talaş tutmaz, ne kadar koysanız dışarı atar. Bu anaçlar dışkıyı da follukta tutmaz folluğu boşaltır, gübre birikmesine izin vermez. Kümesimde bu davranışı gösteren anaçlarda şimdiye kadar hiç kanat kuyruk dökülmesi durumu olmadı. Bu sorunun yaşanmaması için içgüdüsel bir davranış olabilir bu.

Katkıda bulunanlara şimdiden teşekkürler.