yavruları ne renk çıkar

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Lutino ve Albino çiftim . albinom erkek lutinom dişi.. yavruları ne renk çıkma olasılıgı var.. Bu konuda bilgisi olan var mı ?? Şu oranda şu renk bu oranda bu renk çıkma oalsılıgı var ya da şu şu şu renkler çıkar diyebilcek var mı ? ben sarı beyaz yeşil ve mavi çıkar diye bilyiroum... Yardımcı olursanız sevinirim .. Şimdiden teşekkür ederim

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
bazıları sarı bazıları da beyaz olabilir
evet hocam bende o ikisi kesin diye düşünüyorum ama sarılar yeşilden gelme ve albinlarda maviden gelme oldugu için mavi ve yeşil yavrularda çıkar mı merak ediyorum ..

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
yavrular bellı olmaz her agızda farklı renk verebılır ama sarılar yeşilden gelme ve albinlarda maviden gelme oldugu için mavi ve yeşil yavrularda çıkabılır kısmet dıyelım.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Genlerindeki baskınlık önemli. Her renk çıkabilir. Yani yeşilden parçalı, albino çıktığınıda gördüm. Ama kuşlarınızı salıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Yavru için biraz beklemeniz icap edecek.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Bülent BAĞ' Alıntı:
Genlerindeki baskınlık önemli. Her renk çıkabilir. Yani yeşilden parçalı, albino çıktığınıda gördüm. Ama kuşlarınızı salıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Yavru için biraz beklemeniz icap edecek.
henüz dişi 4 aylık erkek 4.5-5 aylık 3 ayım felan var hocam ama merak işte :)) Çok ii anlaşıyorlar.. Birde hangi yavru çıkacağı hangi kuşla kuşu eş tuttugunda bilinebiliyo aşa yukarı .. Dedelerin rengini de alabiliyor tabi ki onu bilemiyoruz :) Ama genel kanı sarı beyaz mavi yeşil :) teşekkürler

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Özgür ÇİN' Alıntı:
Allah bilir ... Benim 2 Mavi  Eş kuşum 5 tane yumurtladı, 2 Gri 2 Beyaz 1 Turkuaz Yeşili yavru almıştım.
iki yeşili , iki maviyi , mavi ve yeşili eşe attıgında gri yavrular çıkıyor evet çok denk geldim.. Beyazlarda zaten mavilerden gelme , turkuaz yeşilini beklemezdim dedelerinde varmış :D

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
baskın parçalı beyazlar ve sürpriz rainbow tarzına yakın yavrular çıkabilir yeşil ve yeşilin sarıya yakın tonlarında yavrular çıkabilir  tabiiki atalarını bilmek onlarıda düşünmek gerekiyor  creamino muhabbet krem renkli albinolar çıkabilir....maşallah güzel kuşlar

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Cihan AYTAN' Alıntı:
baskın parçalı beyazlar ve sürpriz rainbow tarzına yakın yavrular çıkabilir yeşil ve yeşilin sarıya yakın tonlarında yavrular çıkabilir  tabiiki atalarını bilmek onlarıda düşünmek gerekiyor  creamino muhabbet krem renkli albinolar çıkabilir....maşallah güzel kuşlar
teşekkür ederim hocam , bende güzel yavruları olacagını düşünüyorum :))

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Tüm yavrular kırmızı gözlü (***ino) olacaktır. Fallow ve Lacewing  gibi nadir mutasyonlar gelebilir..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bülent BAĞ' Alıntı:
Genlerindeki baskınlık önemli. Her renk çıkabilir. Yani yeşilden parçalı, albino çıktığınıda gördüm.
^ bence bu en doğru yorum.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Tüm yavrular kırmızı gözlü (***ino) olacaktır. Fallow ve Lacewing  gibi nadir mutasyonlar gelebilir..
lacewing diyen oldu lutinoma ama bana göre değil.. lutino da kanatları uca doğru beyazlaşır diyorlar öyleydi benim kuşum sonradan koyulaştı .. sizde lutino değil mi ??