YAVRULARI YAŞATMAK İÇİN...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Merhaba arkadaşlar siz değerli üstadlara bir sorum olacak.

-7 yumurtalı bir çiftim var ve yarın ilk yavru çıkıcak daha önce ki yumurtlamadan sorunlu bir çift 8 yavrunun 8ide ölmüştü çünkü;
dişi tekrar yumurtladı ve yavrulara bakmadı benim de yanlış beslemem nedeni ile tüm yavruları kaybettik malesef.Bu yüzden bu sefer tedbirli olmam lazım ama ne yapacağıma karar veremedim...
-dişiyi başka kafese mi alayım erkek beslesin yavruları?
-yoksa erkeğimi ayırayım dişi beslesin?
-yada son yavruda çıkınca yuvayı sökeyim kafes tabanında beslensinler?

hangisi yada başka bir fikri olan? en doğrusu nedir? şimdiden teşekkür ederim SAYGILAR...

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
yedi yavru cıkınca annenın beslemesı zor olacak ama her gun mama takvıyesı yaparsan ısını kolaylaştırırsın babayı ayır anne baksın yavrulara baba bakmayabılır

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
ben gelde öyle sorunlu çiftlerde yavruları baska kusların altına surerım denk gelmezse kus yumurta yaptımı ustune yatmasına ızın vermeyın hemen alın yumurtayı yavruya bakacaktır.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
acemilikten kaynaklanmış olabilir ilk yavru çıktıktan sonra mama vermeyi eksik etmeyin inşallah bu sefer beslerler gene aynı sonuç olursa dişiyi üretimden çekin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Salih KARAVUŞ' Alıntı:
yedi yavru cıkınca annenın beslemesı zor olacak ama her gun mama takvıyesı yaparsan ısını kolaylaştırırsın babayı ayır anne baksın yavrulara baba bakmayabılır
sakın böyle birşey yapmayın
5-6-7 v.s. yavruya tek kuş bakamaz yetersiz kalır...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  15 günlükten genç yavruları baba muhabbetkuşuna baktırmak önerilmiyor. 7 yavruya da dişinin tek başına bakabilmesi zor.

Peki tek ebeveyn kaç yavruya bakabilir ?
  Cevap sizin verebildiğiniz ısı, besin ve ışığın miktarıyla alakalıdır.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
7 yumurtanın 7side dolu.2 yumurtayı başka bir çifte koysam 5 yavruya bakabilirmi tek dişi?
yada şansımı deniyim 7sinede bakar mı acaba?
başka dişinin altına koyarım da yadırgayıp kırmasından korkuyorum

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş 7 yumurta varsa yumurtada yatan kusun varsa ikisini altına çek 5 yumurta kalsın ama şunu unutma ilk yavru çıktıgından itibaren hergün mama takviyesi yap kuşlarına hiç bi sıkıntı olmaz allahın izni ile beni dinle sen aynı şey benim başımda benimde yumurtam 8 tane oldu hepsi dolu bende 3 ünü başkasının altına çekecem

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
PEKİ SERKAN ABİ ERKEĞİ AYIRMA KONUSUN DA SEN NE DİYORSUN? DİŞİ YAVRULARI UÇURMADAN GENE YUMURTLUYOR SON İKİ AĞIZ AYNI ŞEYİ YAPTI EMİNİM GENE YAPICAKTIR.ERKEĞİ AYIRSAM YAVRULAR BÜYÜYENE KADAR BİR SIKINTI OLUR MU ACABA?
2 YUMURTAYI KOYDUM BAŞKA DİŞİNİN ALTINA.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Bence yumurtaları başka kuşun altına koymadan önce lambayla bakıp son iki yumurtayı seçseydin daha iyi olurdu, birde bence erkeği ayırma hele yavrular bi çıksın 7 yumurta da dolu olsa bile 7side çıkacak diye birşey yok, acele etmişsin yavrular çıktıktan sonra hem boylama yapardın hemde kuşların bakabileceği kadar yavru kalırdı, bana kalsa hiç ellemezdim ama sen bilirsin. olayın gidişatina göre birşeyler yapardım. belkide anne sorunsuz bakar bu sefer. düzeni iyice bozulacak hayvanın. zaten hormonal olarak kuluçkanın düzene girmesi için öyle yapıyor.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
bırak yumurtlasın bak benim kuşlarım şu şekilde yapıyor yavrular yavrulukta çok büyüyorlar anne yanlarına yumurtluyor ve yumurtaya yatıyor baba yavrulara bakıyor zaten yavrular acıktıgı için kafesin dibine iniyorlar orda devamlı takip et baba onlara yem kırmayı ögretecektir ögreneni hemen başka yere ayır yoksa fazla durursa anne veya baba yavruları dövüyor bunu takip etmeside sana kalmış

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SA KARDEŞ SEN KENDIN TEZINI KENDIN DETAYLANDIRIP YANLIŞI SENDE KUŞTA DEĞİL YAVRU UÇARMADAN YUMURTLAYAN ÇOK TAKIMIM VAR SEN YILMAZ KARDEŞİMİN DEDIĞİ GIBI BAKIMINI IHMAL ETME HAYVAN MAMA BULAMAZSA NE  İLE BESLEYECEK BEN SABAH AKŞAM MAMA VERIYORUM DIP YAPARLAR VE AÇLIKTAN OLEN HİÇ YAVRUM OLMUYOR KUŞLARIN DOĞASINI BOZAMA BAKIMINI YAP SIK TAKIP ET DURUMA GORE HAREKET EDERSIN SLM

emrah05

Üyemiz
Adı
EMRAH
Soyadı
UZUN
SA KARDEŞ SEN KENDIN TEZINI KENDIN DETAYLANDIRIP YANLIŞI SENDE KUŞTA DEĞİL YAVRU UÇARMADAN YUMURTLAYAN ÇOK TAKIMIM VAR SEN YILMAZ KARDEŞİMİN DEDIĞİ GIBI BAKIMINI IHMAL ETME HAYVAN MAMA BULAMAZSA NE  İLE BESLEYECEK BEN SABAH AKŞAM MAMA VERIYORUM DIP YAPARLAR VE AÇLIKTAN OLEN HİÇ YAVRUM OLMUYOR KUŞLARIN DOĞASINI BOZAMA BAKIMINI YAP SIK TAKIP ET DURUMA GORE HAREKET EDERSIN SLM

emrah05

Üyemiz
Adı
EMRAH
Soyadı
UZUN
Emrah UZUN' Alıntı: