Bugün ilk yavrum tam 1 aylık oldu yarında 2.yavrum bir aylık olucak fakat dışarı çıkmaya niyetleri yok gibi.Bu durumda ben ne yapmalıyım kendim ayırıyım mı yuvadan yoksa 3-5 gün daha bekliyim kendilerimi çıksın ?
diğer arkadaşların dediği gibi seve seve çıkmıyorlarsa anneleri döve döve çıkarır.yavruları toptan almak zorunda kalabilirsiniz bazı durumlarda çünkü n büyüğü dövünce diğerlerini de dövmemesi garanti değil öyle durumlarda 24-26 günlük ortlama en ufak yavru,diğer kardeşlerinin arasında yem kırmayı öğrenerek bir aylık olur .24-26 günlük yavru diğerlerine göre erken çıktığı için yuvadan daha ufak tefek olur fakar 4. aydan sonra hepsinin boyu tamamen eşitleniyor. icon_think
Ben yavruları yuvadan çıkarmanızı ve kafesin tabanına koymanızı tavsiye ederim yerede biraz yem serpin birde suluk takın su icebilecekleri sekilde olsun anne baba oradanda onlari diyurur ve yem yemesini ogretir aksi taktirde anne yavrularını dövmüş veya öldürmüş bır manzarayla karsilasabilirsiniz
bende 45 gün kalan yavrular oldu yuvalıkta ama sonunda annelerinden çok fena bi şekilde nasibini aldılar iyi takip etmek lazım anne zarar veriyor zamanında çıkmayan yavrulara
bencede kendileri çıkması daha iyi ama takip etmekte fayda var ben bir yavrumu az kalsın kaybediyordum hepsini ayırmak zorun da kaldım yem kırmayı öğreniyolar
YAVRUYU DIŞARI ATTILAR AMA BEN AYIRMADIN ERKEK DİŞİYİ MAHVETTİ AYIRDIM BABATA CEZA KESTİM 10 GÜN DAHA BAKTIRIYORUM ATTILARMI YAVRUYU AL TERÖR ESMESİN SLM