YAVRULARIM YUVALIKTAN ÇIKIP KAFESE GİRMEYE BAŞLADI, NE YAPMAM GEREKİYOR ?

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Cümleten günaydınlar abilerim,kardeşlerim.
Yavrularım kafese girmeye başladılar,ne yapmam gerekiyor? Ne kadar bir süre daha anne babalarıyla kalmaları uygun olur.Başka kafese alma zamanının geldiğini nasıl anlayabilirim ?
Açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Kafesin altına bir miktar yem bırak yavrular yem kırdığını gördüğün anda ayırabilirsin.Eğer çok kuşun ve zamanın yoksa poposundaki tüyler tam olduğundada ayırabilirsin.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
kafesin tabanına yem serpiştir eğer yem kırıp yiyorlarsa başka kafese geçiş zamanı gelmiştir

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben yavruyu elime alırım.eğer elimi ısırırsa ayırırım.elimi ısıran yemide kırar.mamada verdiğim için yumuşak olduğu için karnı doyar.onun keyfine bırakırsak ikinci kuluçka uzar.bu benim yöntemim.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
ben yavruyu elime alırım.eğer elimi ısırırsa ayırırım.elimi ısıran yemide kırar.mamada verdiğim için yumuşak olduğu için karnı doyar.onun keyfine bırakırsak ikinci kuluçka uzar.bu benim yöntemim.
İYİ YÖNTEM

E

elaziz2316

Guest
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
    +2

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavruların yem yiyip yiyemedikleri belli olur. Yem kırabilenleri ayırmanızda bir sakınca yoktur

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
yöntem süper zeki bey