yavrularımdakı tug sorunu

evren

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Yılmaz
Merhaba arkadaslar benım sorunum yavrularımdakı tug dokulmesı.Bu sezon ortalama 20 cıft kustan ılk posta sorunsuz yavru aldım ama 2.agız yavruların yuzde seksenınde cok buyuk sorunlar yasadım okadar takımdan saglıklı 10 yavru alamadım sorunlu dedıgım yavruların kımısı daha 10 gunluk olmadan cılızlasıyor ve o yuvalıktakı her yavru gelısemeden oluyor bazıları yaklasık 25 gunluk olanakadar cok guzel    canlı gelısıyorlar yuvadan cıkmaya baslayacakları zaman                 
Kanat kuyruk tug dıplerı curuyor ve dokuluyor o yuvalıktakı butun yavrular aynı sekılde dokmeyen cıksa bıle annelerden ayırdıktan sonra verdıgım yerlerde tuglerını dokuyor gerı almak zorunda kalıyorum.YAklasık. 2 aydır ayrıydılar yenıden ese attım hepsı yumurtada yenıden aynı sorunu yasamak ıstemıyorum kusların bakımını ıyı yaptıgımı dusunuyorum yemı suyu mamayı her gun tazelıyorum gaga tası murekkep balıgı kemıgı gozlerde mevcut herhangı bır vıtamın kullanmıyorum kımsenın basına gelmesın bukonuda bılgısı olan varsa yardımcı olan olursa sevınırım 

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Evren bey, çiftleşme ve yumurtlama döneminde kuşlarınıza mama (Beslenme çeşitliliği) vermiş miydiniz ?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Evren bey belirtmiş olduğunuz sorunu birçok üretici yaşıyor. En büyük sebeplerinden biriside mevsimsel anormallikler. Haziran ayına gelmemize rağmen havalar hala kapalı ve mevsim normal değerlerinde seyretmiyor. Sıcaklıklar sabah farklı öğleden sonra farklı seyrediyor. Bu durumda kuşlarda stres durumu yaratıyor ve yavruları yetersiz besleme gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Şu durumda üretime ara vermeniz en mantıklı yöntem olacaktır

evren

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Yılmaz
Beslenme cesıtlılıgı olarak ılk postada yem olarak sade yem vermıstım sorun yasadıgım donemde vıvıd bırd karısık yem kullandım halen o yemden kullanıyorum yem degısımı nın etkısı olabılırmı ısı faktoru olarak ıcerıde surkulasyon var ama ısı 17 derece

serdar ulusoy

Yeni Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
ULUSOY
tabiki olabilir onlar sade yeme alışmış olabilir siz vividi verince alışmadıkları bir yem yemişlerdir buda tüy dökmesi yapmıştır

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
evren' Alıntı:
Beslenme cesıtlılıgı olarak ılk postada yem olarak sade yem vermıstım sorun yasadıgım donemde vıvıd bırd karısık yem kullandım halen o yemden kullanıyorum yem degısımı nın etkısı olabılırmı ısı faktoru olarak ıcerıde surkulasyon var ama ısı 17 derece
Yem değişiminin bu yönlü bir etkisi olmaz. Belirli bir yeme alıştılarsa bile karışık yem içerisinden alıştıklarını seçerek gene beslenebilirler. Belirtmiş olduğum gibi sizin yaşadığınız durumu birçok üretici yaşıyor. Bununda en büyük sebebi mevsimin normal seyrinde gitmemesi. Kuşlarında bir içgüdüsel dünyası var.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Serdar ULUSOY' Alıntı:
tabiki olabilir onlar sade yeme alışmış olabilir siz vividi verince alışmadıkları bir yem yemişlerdir buda tüy dökmesi yapmıştır
Yemin bu denli etkisi olamaz...

evren

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Yılmaz
cevaplarınız ıcın tesekkur ederım buyıl bıraz sorun yasayacagız demekkı hepınız sagolun

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
kuşlarınıza hergün göbek vede gün aşırı elma sirkeli banyo verin.
geçmiş olsun.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
bu olayın aynısını ben de yaşadım bütün çiftlerim dediğiniz gibi yavrular 10 ile 25 30 günlükken ölüyorlardı ve zorla yuvadan atlayıp ölmeyenler kanat kuyruk  döküyorlardı ama çok dikkat ettim ben yavrular döküyor sandım ama anne babaları dipten bir ısırık atıp yavrunun kanatlarını zarar veriyorlardı kuyruklarını da aynısını yapıyorlardı bir gün sırf bu olay için sabahtan akşama kadar oturup izledim yavruların sonrasında kuyrukları sallanıp kökten kopuyordu ve bir daha çıkmıyordu yuva temizliği çok önemli bakteriler ve gözle görülmeyen böcekler yuva temizliği yapmadığımız zaman yavrulara zarar veriyor ben zefiran aldım ve yuvalıklara püskürtme ile bütün yuvaları dezenfekte ettim ve ardap'la hem kuşlara hem yuvalara hemde kümesin her tarafına sıktım eczaneden 3 5 liraya b 12 iğne vitaminler var 5 litre suya bir tanesini kırıp suyla karıştırdım haftada bir verdim ama fazlası zararlıdır dikkat edilmeli yan etkileri ishal, anksiyete, uykusuzluk, kalp atışlarında hızlanma, panik atak gibi yan etkiler ortaya çıkabilir yazıyor  ve birde sirke haftada bir verdim şuan Allaha şükür bir problem yok bazı dişiler erkeklerini dövüyor onun sitresini çözmem gerek başka da sorunum yok Allaha şükür...

şenol34

Yeni Üyemiz
slm  degerlı  arkadaş  sana tavsıem  Quıko nun 2 ürunu

Quikon Bio

toz halindeki kuşlar için Gıda takviyesi. Soğuk suda eriyebilir.
Quikon Bio ve tüy büyümesini desteklemek için özel bir hazırlık her zaman tüy kusurları veya zararlardan bir besin eksikliğine bağlı durumlarda kullanılmalıdır. Quikon Bio hepsi tüy büyüme üzerinde belirleyici bir etkiye sahip 27 amino asit, A vitamini ve biyotin, yüksek oranda içeren çok etkili bir vitamin-protein hazırlık olarak formüle edilmiştir.
Yukarıdaki maddeler dışında Quiko Bio ayrıca daha 10 farklı vitamin, organik, mineral ve doğal formunda diğer temel öğeler içerir. toz halindeki kuşlar için Gıda takviyesi. Soğuk suda eriyebilir.  Quiko forte  -2 ürun .

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
bu konuyu başka yaşıyan yok mu? yavrular büyüyor yada yuvada iken kanatları çürüyüp dökülüyor bu konu hakkında bilgisi olan yada bu konu başından geçen yok mu? üstadlardan çevap bekliyoruz ...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Geçmiş olsun dilerim..

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
çok teşekkürler bu tür olaylar çok oluyordur fakat cevap olmuyor ben ilk bu olayla karşılaştım fakat fransız hastalığı evet hayır diye konu uçtu gitti :D şimdi bir arkadaşımızın da sorunu aynı olunca aydınlatıcı yanıt alamayınca benim uyguladıkları mı yazdım ve başarılı oldum şuan sorunum yok allaha şükür ama yine de üstadlardan bu işe çocukluğundan bu yana yapan en ince ayrıntısını bilen abilerimiz var konu hakkında bir şey yazmayınca şaşırıyorum bu hastalık ve bu hastalığa hiç yakalanmamışlar diye düşünüyordum :D neyse bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim...