yavrularımla ilgili lütfen acil

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
Merhaba abiler
benim muhabbetlerim yumurtlamıştı yavrular birer birer çıkmaya başladı iyi hoş ama geç çıkan yavrular ilk ikisinin altında ezilmeye ve onlara göre küçük oldukları için aç kalmaya başladılar.
ne yapacağımı bilemez haldeyim. 1 yumurtadan çıkmamış yavru ve birtane de dün gece çıkmış yavru var. başka yavrulu muhabbetimde yok
size sorum şu
zebra finchlerin altına bıraksam bu minik yavruyu en azından günde 1 kere doyurabilirler mi?

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
size saçma gelebilir ama yavru dün gece çıktığı için elimden başka bişey gelmiyor. cevap verebilirseniz belki sayenizde kurtulur

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Bakmazlar sen onlara elleme sıkıntı olmaz merak etme yada çok kuçük kaldıya gunde bır defa elle besle

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
abi yavru daha dün çıktı büyüklere bakıyor yeni çıkana bakmıyor 2 yavru öyle öldü  2 büyük olan 10 ve 9 günlük diğeri 1 günlük . elle doyurulabilecek gibi değil ki

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
anladım abi teşekkür ederim bekleyelim bakalım kısmet inşallah bu da ölmez

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
başka yavrulu kuşunuz varsa onun altına kaydırın, yoksa yapacak çok bir şey yok, küçük yavrulara bakılması için büyük yavruları 1-2 saat yuvadan alsanız, tekrar yuvaya attığınızda dişi yavruları kabullenmeyebilir, siz diğer yavruların altında eziliyor diyorsunuz ama anne ya da baba ezmesin küçük yavruları, yuvalık ölçünüz nedir? Yuva yeterince büyükse eğer en son yavru çıktıktan sonra yuva altına yumuşak zemin yaratması için talaş ekleyebilirsiniz, ya da kuşların ilk kuluçkası ise tecrübesizliklerine gelmiş olabilir, inş. bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız...

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
Ahmet KARA.' Alıntı:
başka yavrulu kuşunuz varsa onun altına kaydırın, yoksa yapacak çok bir şey yok, küçük yavrulara bakılması için büyük yavruları 1-2 saat yuvadan alsanız, tekrar yuvaya attığınızda dişi yavruları kabullenmeyebilir, siz diğer yavruların altında eziliyor diyorsunuz ama anne ya da baba ezmesin küçük yavruları, yuvalık ölçünüz nedir? Yuva yeterince büyükse eğer en son yavru çıktıktan sonra yuva altına yumuşak zemin yaratması için talaş ekleyebilirsiniz, ya da kuşların ilk kuluçkası ise tecrübesizliklerine gelmiş olabilir, inş. bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız...
başka yavrulu kuşum yoktu yanlızca iki canavar gibi zebra finchim var yavrulu (maşallah) dediğiniz şeyleri yaptım kuşlarıum bana alışkındır. büyük olanları çıkardım başka yerde beklettim fakat  bakmadı küçük yavruya yine  yuvalığın altında talaşta var . ama dediğiniz gibi ilk kuluçkası olduğundan böyle oldu bence de.