Yavruların ayrılması

traxexksk

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
ERGÜL
Merhabalar benim çiftimin 5 yavrusu oldu gayet sağlıklı bir şekilde büyüdüler şuan en büyüğü 33 günlük o yuvadan atladı kafeste şuan bir yavru daha onla birlikte atladı yani 2 yavru kafeste , kafeste olanlardan bir tanesi bi köşede bekliyor diğeriyse sürekli ötüyor tabana aspur, su, mama filan koydum o yavruları alıp tekrar yuvanın içine koyayım mı? yoksa kafeste kalmalarında bir sıkıntı var mı? Birde hafta sonu yavruları ayırmayı düşünüyorum hepsini erken mi yoksa ilk yavru 40-45 günlük olana kadar beklemeli miyim?

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
hemen şimdi çok acele yavruları çıkart yavrular yemeyi bilmiyorlarsa babayı çıkart yoksa çok üzücü sonuç oluyor.daha geçen hafta aynı durumu ben yaşadım yavruları ayırmadım bir gün içinde bir geldim ki ortalık kan revan iki yavruyu annesi parçalamış diğerini hemen ayırdım baktım yem yemiyor babasını koydum yanına besledi.aynı olay bu hafta izzet abininde başına gelmiş çok üzülüyor insan  acele et

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Ünsal UCAK' Alıntı:
hemen şimdi çok acele yavruları çıkart yavrular yemeyi bilmiyorlarsa babayı çıkart yoksa çok üzücü sonuç oluyor.daha geçen hafta aynı durumu ben yaşadım yavruları ayırmadım bir gün içinde bir geldim ki ortalık kan revan iki yavruyu annesi parçalamış diğerini hemen ayırdım baktım yem yemiyor babasını koydum yanına besledi.aynı olay bu hafta izzet abininde başına gelmiş çok üzülüyor insan  acele et
Bu kadar telaşe gerek yok.Her kuş bir değildir.Agresiflik yoksa yavrulara karşı durabilirler tekrar yumurta yapana kadar.Erkek çiftleşmek istemezse sıkıntı çıkmaz çoğunlukta sizin bahsettiğiniz takımların damızlık vasfı yok.Üretime uygun değiller yani.

traxexksk

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
ERGÜL
Ünsal UCAK' Alıntı:
Anne baba pek bi ilgileniyor yavrularla dövüp öldüreceklerini pek sanmıyorum gerçi sanıyla hareket edilecek işler değil ama acele etmeyeyim diyorum yinede.

traxexksk

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
ERGÜL
Emre CEYHAN' Alıntı:
Bu kadar telaşe gerek yok.Her kuş bir değildir.Agresiflik yoksa yavrulara karşı durabilirler tekrar yumurta yapana kadar.Erkek çiftleşmek istemezse sıkıntı çıkmaz çoğunlukta sizin bahsettiğiniz takımların damızlık vasfı yok.Üretime uygun değiller yani.
Emre bey teşekkür ederim yorumlarınız için bir şey sormak istiyorum kafes içerisinde yavrular kalsalar babadan anneden yem kırmayı kapabilirler mi yoksa başka yem kırmayı bilen bir yavrunun yanına mı almam daha iyi olur ?

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kapar kaparlar yuvadan sağlıklı şekilde atlayan kuşa bir şey olmaz.Bir iki göre görsünler olayı kaparlar.Siz yinede yere biraz aspur koyun kuşlar tüneğe çıkınca yere yem koymayı bırakabilirsiniz.Dediğim gibi agresiflik yada erkeğin eşleşmeye falan çalışma durumları yoksa son yavru yem kırmayı öğrenene kadar kalabilirler.

traxexksk

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
ERGÜL
Emre CEYHAN' Alıntı:
Kapar kaparlar yuvadan sağlıklı şekilde atlayan kuşa bir şey olmaz.Bir iki göre görsünler olayı kaparlar.Siz yinede yere biraz aspur koyun kuşlar tüneğe çıkınca yere yem koymayı bırakabilirsiniz.Dediğim gibi agresiflik yada erkeğin eşleşmeye falan çalışma durumları yoksa son yavru yem kırmayı öğrenene kadar kalabilirler.
Tamamdır o zaman ben gözlemlemeye devam edeyim sıkıntı olmazsa yem kırana kadar kafeste kalsınlar bu arada teşekkür ederim yardımınız için.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende Emre Bey'in dediği gibi yapıyorum sorun olmıyor anne babanın yavrulara davranışını iyi gözlemleyin yeter.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
izzet abi ve benim kuşların ilk kuluçkası falan değildi gayet güzel bakıcı yavru veren takımların yaptığı olaydan bahsediyorum.sonuçta hayvan bunlar.benim size tavsiyemde ne yavrular açlıktan ölür ne de öldürülür.sanmaya gerek yok yani neden risk alınsın ki kanlar içinde kafalar oyulmuş görünce baya bir kötü oluyor can sonuçta ayrıca yavrular bile birbirini besleyebiliyor.sen bilirsin deyince kavga çıkmaz.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
bu arada katliam genelde güneş doğarken oluyor yok ben ayırmam gözlemlerim diyorsan bari 5 gibi kalkta üzülme

traxexksk

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
ERGÜL
Ünsal UCAK' Alıntı:
bu arada katliam genelde güneş doğarken oluyor yok ben ayırmam gözlemlerim diyorsan bari 5 gibi kalkta üzülme
kuşları sürekli kontrol etmek mümkün değilde zaten yuvadakilerin daha küçük olduklarını düşünüyorum dikkatli olmaya çalışacağım artık bakalım zaman gösterecek her şeyi :)

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Ünsal UCAK' Alıntı:
izzet abi ve benim kuşların ilk kuluçkası falan değildi gayet güzel bakıcı yavru veren takımların yaptığı olaydan bahsediyorum.sonuçta hayvan bunlar.benim size tavsiyemde ne yavrular açlıktan ölür ne de öldürülür.sanmaya gerek yok yani neden risk alınsın ki kanlar içinde kafalar oyulmuş görünce baya bir kötü oluyor can sonuçta ayrıca yavrular bile birbirini besleyebiliyor.sen bilirsin deyince kavga çıkmaz.
Şimdi herkesin kendi tecrübesi ayrıdır.Yıllardır bakıyorum bende daha elimdeki hiç bir kuşta böyle bir şey yaşamadım.Bu dediğiniz tarz şeyleri yapan kuş gayet güzel bakıcı diye adlandırılamaz mantıken.Herkes kendi malını bilir fakat muhabbet kuşlarının böyle bir alışkanlığı varmış gibi anlatıyorsunuz.Şimdi evinde güzelce yavru alan insanda kuşlarından şüphe eder.Sizin ve tanıdığınızın başına gelen tesadüfi bir olaydır.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
Allah yaşatmasın zaten yaşamış olmadığınız cevaplardan çok açık belli oluyor. benim yıllardır bu işin üretimini yapan başka arkadaşlarım da var onlar da bana anlatırlardı bu olayı inanırdım ama dikkat etmezdim.insanoğlu işte yaşamadan görmeden canı yanmadan tedbir almaz.ne zaman ki başıma geldi hiç ummazdım biliyormusun o ilgili annenin yuvadan atlayan iki yavrusunu parçalayacağını.
benim anlamadığım şey neden risksiz olan erkeğin yavruların yanından geçici bir süre alınmasının ne sakıncası var?erkeğin yeniden çiftleşmek istemeyeceğini bir kıskançlık olmayacağını kim bilebilir?sonuçta anne yavruları yeni çıkmış olsalar dahi tek başına büyütebilirken! benim tezimde risk sıfır denecek kadar az . al erkeği başka kafese dişiyi görmesin duymasın bir hafta on gün kafa dinlesin biraz hiçbirşey kaybetmezsin belkibir katliamı önlemiş olursun.benden bu kadar.iigeceler

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bence uzatmayalım sizle bu kadar basit bir konuyu daha çok tartışmayacağım.Benim size anlatacak bir şeyim yok ama şurada anlayan üç beş kişiye sorsanız ne kadar gereksiz gelir bu teziniz bir bilseniz.Yerinizde olsam bu işi ya iyi öğrenirdim yada biraz bilenin yanında öğrenmeye çalışırdım.Bir işi iyi öğrenmeden başkasına akıl ve yol göstermeye çalışmazdım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Emre CEYHAN' Alıntı:
Bence uzatmayalım sizle bu kadar basit bir konuyu daha çok tartışmayacağım.Benim size anlatacak bir şeyim yok ama şurada anlayan üç beş kişiye sorsanız ne kadar gereksiz gelir bu teziniz bir bilseniz.Yerinizde olsam bu işi ya iyi öğrenirdim yada biraz bilenin yanında öğrenmeye çalışırdım.Bir işi iyi öğrenmeden başkasına akıl ve yol göstermeye çalışmazdım.
yanlış düşünüyorsun arkadaşım,kuşların doğasında var bu
anne veya baba yuvadan gitmeyen kuşu hırpalarlar gitmesi için,
ee kuşlar yuvadan çıkıyor ama avuç kadar kafesten çıkamıyorlar
katliam kaçınılmaz olur
bu işler deneme yanılma ile olmaz
popo tüyleri tamamen kapanan yavruları kafesten ayırmak gerekir....
yavrular başka tüneksiz bir kafese alınır, tabana yem dökülür, aç kalan kuş yemi kırmaya başlar..

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Mert AYDIN' Alıntı:
yanlış düşünüyorsun arkadaşım,kuşların doğasında var bu
anne veya baba yuvadan gitmeyen kuşu hırpalarlar gitmesi için,
ee kuşlar yuvadan çıkıyor ama avuç kadar kafesten çıkamıyorlar
katliam kaçınılmaz olur
bu işler deneme yanılma ile olmaz
popo tüyleri tamamen kapanan yavruları kafesten ayırmak gerekir....
yavrular başka tüneksiz bir kafese alınır, tabana yem dökülür, aç kalan kuş yemi kırmaya başlar..
Usta 5 yavrunun en büyüğü 33 günlükmüş.İkisi atlamış zaten onlara yazdığım yorum zaten 1-2 defa görmeleri yeterli yem kırınca ayrı yere alabilirsiniz.Ama vakti gelmeyenler için bekleyin,burada aman aman çabuk kap kuşları parçalamasın annesi babası demenin mantığını gelin buyurun anlatın.Tekrar yumurtlamamış bir şey yapmamış şimdi neden bu panik? ki herkes kuşunu tanır.Az çok nasıl bir hayvan olduğunu bilir.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Emre CEYHAN' Alıntı:
Usta 5 yavrunun en büyüğü 33 günlükmüş.İkisi atlamış zaten onlara yazdığım yorum zaten 1-2 defa görmeleri yeterli yem kırınca ayrı yere alabilirsiniz.Ama vakti gelmeyenler için bekleyin,burada aman aman çabuk kap kuşları parçalamasın annesi babası demenin mantığını gelin buyurun anlatın.Tekrar yumurtlamamış bir şey yapmamış şimdi neden bu panik?
burada sana katılıyorum
tabiki vakti gelmemiş tamamlanmamış tam büyümemiş kuşları kafesten almanın mantığı yok,
dikkat edilecek esas tamamlanmış kuşu almaktır

nasıl anlaşılır büyümüş yavru:

1-tüyleri popoyu tamamen kapatacak,
2-elinizi acıtacak derecede ısıracak,

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Mert AYDIN' Alıntı:
burada sana katılıyorum
tabiki vakti gelmemiş tamamlanmamış tam büyümemiş kuşları kafesten almanın mantığı yok,
dikkat edilecek esas tamamlanmış kuşu almaktır

nasıl anlaşılır büyümüş yavru:

1-tüyleri popoyu tamamen kapatacak,
2-elinizi acıtacak derecede ısıracak,
Doğru söze ne denir...

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
ben olmamış yavruları çıkart demiyorum ki zaten babayı ya da anayı ayır diyorum böylece olası bir kıskançlık ya da tekrar bir çiftleşme isteği sonrası doğabilecek zararın önlenmesinden bahsediyorum.
benim anlamadığım şey neden risksiz olan erkeğin yavruların yanından geçici bir süre alınmasının ne sakıncası var?erkeğin yeniden çiftleşmek istemeyeceğini bir kıskançlık olmayacağını kim bilebilir?sonuçta anne yavruları yeni çıkmış olsalar dahi tek başına büyütebilirken! bu soruma bir cevap vermemişsiniz sanırım.
arkadaşın dediği gibi doğada kuş istenmediği zaman gidebilir ama kafeste ölmek zorunda kalıyor.
evet bu kadar basit benim tezimde Allah ın izniyle kan yok ölüm yok ama sizin tezinizde belki var.
makineden bahsetmiyoruz hayvandan bahsediyoruz onlarda çeşit çeşit onlarında gençliği var ergenliği var yaşlılığı var şimdiye kadar yaşamamanız  yaşamayacağınız anlamına gelmez.benim çevremde yıllardır üretim yapan üretici arkadaşlarım ben izzet abi tecrübeyle sabittir.sizin fikrinizi değiştirmeye çalışmıyorum zaten bu benim elimde değil yaratanın elinde.Allah c.c. cümlemize idrak versin.