yavruların çıkmasına 1 gün kala dişi yuvadan çıktı

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
bugün tam 20 edecek yumurta yapalı bugün veya yarın büyük ihtimalle yavru çıkacak dişi kuşum dün sürekli yuvadan çıkıp çıkıp giriyor hatta dün bir ara bi çıktı 1 saate yakın girmedi sabah baktım girmiş ama yine arada çıkıyor 10i15 dk dışarda kalıyor.bu çiftim 2 ay önce 4 yavru büyüttü yavrular yuvadan atlayınca ikisini kafasına vurarak öldürdü.şimdi o yumurtalara nolacak yavru çıkar mı?

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
bence tüye girmiş olabilir o yuzden oturmayabılır varsa baska yumurtaya oturan kuslarınız onların altına kaydırın yumurtaları

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
dişi yuvadan tamamen çıktı iki günde bütün yumurtaları kırıp kafesin içine atmışlar.geçen 4 yavru büyüttü demiştim ikşisini öldürdü 2 tane kaldı.yumurtalarda böyle oldu.şimdi diyorum dişiyi biraz ayırayımı 1,2 hafta.sonra yine erkegin yanına koyarım.ayırmalı mıyım ayırmamalı mıyım?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
muhtemelen mamalarına veya yemlerine kızıştırıcı koyuyorsunuz, dikkat edin..
kızıştırıcı vermeyin.

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
yok 1 gaydır mama vermiyordum nijer ve kızıştırıcı yemde vermiyorum sadece karışık vitaminli yem veriyordum

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Neden kimse cevap vermiyor illa yeni konu mu açmalıyım.boşuna aynı şeyleri yazıp yeni konu açmak istemedim ama böyle de kimse cevap vermiyor

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
merhaba hayri bey, öncelikle yavruların başına gelenlere üzüldüm, bazı kuşlarda bu tür problemler olabiliyor eğer bu şekilde tekrarlıyorsa dişi kuşunuzu ayırmanız faydalı olacaktır... öldürme ve yumurtaya yatmama meselesine gelince öncelikle neden böyle davrandığına sizinde fikir yürütmeniz gerekiyor, eğer kuşunuza yeteri kadar protein içerikli mama abartmamak kaydıyla haftada 3-4 kez, kalsiyum için kalamar kemiği ve kum koymuyorsanız öldürme, beslememe yumurtaları kırıp yeme gibi davranışlar gösterebilir, eğer bunları yaptım fakat hem 2 yavru öldürdü hemde yurmurtaları kırıyorsa dişi kuşunuzu değiştirmenizi öneririm anlaşılan bayağı sinirli ve aksi bir hayvan......

Eray-Hobi amaçlı
Kartal

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Ilgimiz için teşekkürler.kafeste mürekkep balığı kemiği,gaga taşı var yumurtası vardı diye 1 aydır mama vermiyordum.dişiyi değiştirsem bu defa eş tutması zor oluyor kaç defa demedim bi türlü olmadı bende bunları çift olarak ayırdım o yüzden ayıramam

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Doğru söylüyorsunuzda o      riske girmek istemiyorum ben 1,2 haftalıgına ayırayım diyorum.bence          dışim tüye girmiş bugün kafesi temizlerken baya tüy  vardı o yüzden de kalkmış olabilir

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Hayri GÜLER' Alıntı:
Doğru söylüyorsunuzda o      riske girmek istemiyorum ben 1,2 haftalıgına ayırayım diyorum.bence          dışim tüye girmiş bugün kafesi temizlerken baya tüy  vardı o yüzden de kalkmış olabilir
Tüye girip girmemesi önemli değil. Biz genel olarak yavrularını öldüren dişilerin üretimde kullanılmaması gerektiğini düşünüyoruz.