yavruların durumu hakkında?

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut

arkadaşlar merhaba,ilk yavru kuşlarımızı aldık.Bu süreçte yavrulara günlük bir bakım uygulamam gerekiyormu acaba?rahatsız etmemek adına pek yavrulara dokunmuyorum.Kursakları bayağı büyük fakat bugün ilk doğan yavrunun ayağında bir tuhaflık sezinledim,toplayamıyor gibi acaba gelişim devam ettiği içinmi anlayamadım.İlk yavru 26 mayısta çıktı.2 tane daha yumurta var fakat onlar çıkmayacak sanırım onları çıkarayımmı yuvalıktan.Birde son doğan yavru sürekli büyüklerin altında kalıyor.sıkıntı olurmu acaba?saygılar

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
birde en üstekinin boynunda sarı bir kısım var o nedir acaba:(yağ bezesi gibi

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Maşallah fotoğrafta göründüğü kadarıyla gayet sağlıklı yavrular.

O boynundaki sarı kısım da kursağı. Boynunun yanlarına kadar dolduğuna göre annesi güzel besliyor :)

Bakım olarak uygulamanız gereken tek şey var, hergün yumurta maması yapıp annesine yedirmek. Gerisini anne-babası halleder.

vedat mut

Takipçi Üyemiz
Adı
VEDAT
Soyadı
MUT
maşallah hakan bey,inşallah sağlıkla büyürler. Yanlış anlamayın lütfen , fotoda yuvada  yavruların dışkıları çok birikmiş görünüyo onlrıda 3-4 günde bir temizlerseniz sağlıkları için olumlu olcaktır. tekrardan tebrikler..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlar gayet sağlıklı. O topallama her yavruda ilk zamanlarda oluyor. Yumurtalar döllenme sürelerine göre çıkar. Hala çıkma ihtimalleri var. Ellemeyin. Yumurta mamasını her gün verin. Başka yavrulara özel bakım yapmanıza gerek yok.

hakanyakut

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yakut
refik abinin gönderdiği yavru mamasını kullanıyorum,bu sadece yeterlidir değilmi ve yavruluğu temizlemek için yavruları oradan çıkarmam gerekir,bu sıkıntı yaratmazmı acaba?saygılar

R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuşlar gayet sağlıklı. O topallama her yavruda ilk zamanlarda oluyor. Yumurtalar döllenme sürelerine göre çıkar. Hala çıkma ihtimalleri var. Ellemeyin. Yumurta mamasını her gün verin. Başka yavrulara özel bakım yapmanıza gerek yok.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yuvayı temizlemek için yavruları çıkartmak sorun yaratmaz. Yani yapacak bir şey yok. Çoğu üretici de yavruları çıkarıyor. Yuvayı temizliyor. Zaten anne yavru olduğu zaman fazla etkilenmez.

memolducan

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ağır
maşallah yavrular gayet sağlıklı görünüyorlar. çıkmayan yumurtalarda muhtemelen boştur, elinize alın hafif ve tepe üstü dikiliyorsa atın hacı yatmaz misali :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet AĞIR' Alıntı:
maşallah yavrular gayet sağlıklı görünüyorlar. çıkmayan yumurtalarda muhtemelen boştur, elinize alın hafif ve tepe üstü dikiliyorsa atın hacı yatmaz misali :)
Ilık su kontrolü yapmadan atıpta yumurta doluysa? Ilık su kontrolü yapmadan hiçbir yumurtayı atmayın. Sizin yöntemi de duydum ama ılık su daha garanti geliyor.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
yumurta kontrolu için çocuklara oyuncak olarak satılan lazerli el fenerlerini kullanıyorum. ışık verdiği bölüme etrafına siyah kablo bantı sarıp yumuşak bir tabaka oluşturuyorum. bu yumuşak tabakaya yumurtayı oturtunca içinde canlı cansız hepsi görünüyor. lazer ışığını kullanmıyorum kesinlikle, üzerindeki beyaz ledleri yakıyorum. tavuk, keklik, sülün v.s yumurtalarında tek ledli yüksek ışık veren el fenerlerinden kullanıyorum.