Yavruların iştahlarının artması için neler yapabiliriz ??

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
  Arkadaşlar, yavruların iştahlarının artması için neler yapabiliriz? gün sonunda kursaklarını daha dolu olarak görmek istiyorm, yem yiyorlar besleniyorlar, fakat daha da iyi beslenmelerini istiyorum, mama vitamin karışık yem gaga taşı bunları kullanıyorum. önerebileceğiniz başka birşey var mı ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
mesaj atmışsın cevapladım, ama madem bir de konu açtın, buradan da paylaşalım belki ihtiyacı olan olur. Yavruların değil de anaçların iştahını açmamız gerekiyor. Yavrular arasında beslenme rekabeti olduğu için aslında hiçbirzaman doymazlar, kursakları dolu bile olsa anne veya baba yuvanın ağzına geldiğinde devamlı beslenmek isterler. Bu nedenle anaçların iştahını açmak gerekiyor, mama ve yem tükettikçe yuvanın içine girip depoladikları besini yavrulara vereceklerdir...hiç bir yavru "sağol ama ben istemem" demez  :)

Havaların da birden ısınması ile kuşlar ister istemez biraz halsizleşiyor, fazla haraket etmez oluyorlar bu da metabolizmalarını yavaşlatıyor. Bu yüzden daha az yem veya mama tüketmeye başlıyorlar, bu da senin gözlemlediğin olaya sebep oluyor...yani yavruların kursakları yarı dolu oluyor. Burada endişelenecek fazla birşey yok, eğer tüm yavrular yaklaşık eşit şekilde besleniyorsa sorun yok,. Sadece kalabalık yavrusu olan çiftlerin bazı yavrular yeterince beslenememiş olabilir, bunların yuvalarını günde birkaç kez kontrol etmek gerek.

Hava sıcak olduğu için Anaçlar eskisi gibi yuvaya girmez oluyorlar, daha çok dışarıda uyuklamakla zaman geçiriyorlar. Hayvanları serinletmek için yem karışımına bir miktar yulaf ekleyebilirsi yulaf kuşları serinletir ve günlük rütin yaşamlarını normal bir şekilde sürdürmesine yardımcı olur. İştahlarını açmak için kumlarına bir miktar anason tohumu ilave edebilirsin, anason kuşların işstahını açacaktır. Yuvalıklarımızda havalandırma delikleri yoksa kapağını hafif aralayıp taze ve serin hava sirkülasyonunu sağlamamız gerekiyor.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Cevap gelmeyince dedim bi sorayım burdan da günay abi :) geç gördün galiba, beni biliyorsun hemen öldüm bittim diye telaşa veriyorum ortalığı :) inan şu kelimelerin içime su serpiyor, sanki antidepresan kullanmış gibi oldu kuşlarım, hava 2 gündür ısındı, öğle saatinde uyukluyor hepsi hele yavrular, elime alıyorum uyuyorlar, kafaları düşüyor :D hiç çıt yoook. akşam serinlik çökünce daha iyi canlandılar abi, birde bi salata yaptım :) iştahları bir açıldı gör, umarım böyle devam eder, yarın hemen gidip kum ve anason tohumu alacağım, ayrıca yuvaları da havalandırıyorum. teşekkürler abi tekrar.