YAVRULARIN ÖLÜM SEBEPLERİ (ACİİİL)?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
verdiğiniz bilgiler için teşekkürlerimi sunarım. şu anda üzerinde durduğum konu temizlik ve dezenfektan işlemleri. hesini sırayla işlem sokuyorum problemin nreden kaynaklandığını yakın zaman içersinde anlıyacağız. tabi bir anda anlaşılacak bir mesele de değil. saygılarımı sunarım.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Hakan ÖZDEMİR' Alıntı:
selam Di-a-zyme 256 bir ilaç deyildir Probiyotiktir.Probiyotikler bağırdak florasını koruyon ve bağırsaktaki ph deyerlerini olması gerektiği seviyeye getirip kuşun sindirim sistemini sağlıklı tutmaya yardımcı bir urundur.boylece kusun yediği yemden ve mamadanda daha cok istifade etmesini ve daha az yam tuketmesini yani sindirim sisteminin daha az yorulmasını sağlar.sağlıklı bağırsak flora kuşun dışkısında bulunan ve kuşa saldırmak icin fırsat kollayan bakterileride kuştan uzak tutar.

birde kardeş senin sorunun başlamadan 2-3 öncesine üretimhanenede neler deyişti, bi dusunsene.yeni mama yamı gectin ,yeni yememi geçtin dışardan cok beyendiğin bi kuşu karantinaya almadan kümesemi soktun illa bişey oldki bu kuşlar böyle oldu.eyer bi deyşiklik olmadı ise sen kuşların sindirim sitemini aşırı ilaç ve vitaminlerle bozmuşta olabilirsin.ilaçı az zaman  kullanman bozmaz diye bişey yok belki dozajı ayarlayamadın.allah kolaylık versin.gecer inşallah.

bakınız:http://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C4%9F%C4%B1rsak_floras%C4%B1
  evil_idea Hakan bey çok güzel özetlemişsin.Habil bey yukarda yazılanlar önemli bilgiler degerlendirin..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
di-a-zyme 256 yı mama takviyesindemi içine karıştırsam daha faydalı olur yoksa sularınamı karıştırsam daha iyi olur.
birde ne sıklıkla kullanayım ?
hergünmü haftalıkmı olarak kullanayım...

selamlar saygılar

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
birde di-a-zyme 256 sularına karıştırırken 1 litreye 1 çay kaşığı oranında karıştırmam gerekiyor. mama içersne nsıl veya hangi oranda karıştırayım?

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Habil TANTA' Alıntı:
birde di-a-zyme 256 sularına karıştırırken 1 litreye 1 çay kaşığı oranında karıştırmam gerekiyor. mama içersne nsıl veya hangi oranda karıştırayım?
Bilal ERDEM'LE görüş bu malzemenin bayisi kendi en dogru bilgiyi ondan alırsın.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
eğer ölümlerden önce yavrular zayıflıyorsa ve ishal oluyorsa mantarla alakalı bir rahatsız yada ecoli olabilir. kullandığınız yemi bir gözeden geçirin küf var mı diye. yeminizi değiştirin eğer ecoli ise colimix diye bir ilaç var onu kullanmanızı tavsiye ederim. bence yeminizi değiştirin

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
bendede aynı sıkıntı vardı üretim yaptığım ortamı değiştirdim şu an bi sıkıntı yok gibi maşallah, bence havasız pis ortam  ve rutubet bu olayın temel kaynağı.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Erhan ÖZGÜR' Alıntı:
bendede aynı sıkıntı vardı üretim yaptığım ortamı değiştirdim şu an bi sıkıntı yok gibi maşallah, bence havasız pis ortam  ve rutubet bu olayın temel kaynağı.
[/quo
havasız pis ortam ve rutubet zaten butun hastalıkların baslangıcıda.. eger mikrop kusun icine islemisse yer değisikligide olsa illaki tedavi gerektiren bisidir..umarım hastalık tekrar hortlamaz temizlige cok onem vermeniz lazım.. saygılar

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Habil TANTA' Alıntı:
mesaj attım BİLAL ERDEM e ama haala yanıt alamadım kendisinden
Selamlar Habil;
Öncelikle kusura bakma sana cevap yazamadım ancak müsait olabildim bugün çok yoğun bir gün geçirdik...
Di-a-zyme 256'nın hangisinden aldın.
Normalde üzerinde yazar 1000 gr yeme ( mamaya ) 5 gr. 1000 ml suya 2,5 gr. olarak katılır.
Düzenli kullanman çok önemli her gün vermelisin.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
teşekkürler .

üretimhanem oldukça temiz ve bu konuda bende çok hassasım .
sebebp temizlik ve havalandırma olduğunu pek zannetmiyorum tepitlerim sindirim ile alakalı galiba .

bakalım göreceğiz tekrrar cıkan yavrular büyüyen yavrular ölüm oranı inşallah olmaz.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bugün tekrar kontrol ettim bu hafta cok önemli bu 10 günü atlatır isek yaptiklarimiz ise yarar veya yaramaz Görecegiz. Simdilik zayiat yok. 

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
inşallah başka kayıpların olmaz. eyer başarılı olursan neler yaptıgını nasıl bir yol izlediğini forumda paylaşırsan herkese bir katkın olur.teşeekkürler.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Bende de yavru ölümleri durmuş durumda... sevindirici bir durum Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın yavru ölümlerinin olduğu eşleri dinlenmeye almıştım onlardaki sonucu merak ediyorum bakalım yeni ortam yeni yuvalık kafes bu ortamda deneyeceğim bir problem çıkmazsa yavru ölümlerinin çevresel etken olduğu anlaşılır. Hadi hayırlısı...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
şu anda başka ilaç kullanmıyorum selahattin abinin dediği gibi kuşlara mama veriyorum sürekli. Darıyı azalttım . Ve hergün düzenli temizlik dezenfeksiyon işlemlerime devam ediyorum.buğdayı filizlendirerek takviye ediyorum o çok iyi geldi sanırsam.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ins ama.. eger söz ettigim durumsa ilac olmadan gecmez... iyi besleme ve diazem özelikle zaten iyi geliyorda önemli olan sorunun kökten cözülmesi.. hayırlısı ins

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
mümkün olduğunca ilaç kullanmadan çözmeye çalışacağım eğer yine tekrarederse durum ilaç tedavisine başlarım. ilacın ne kadara yararı varsa bir o kadarda zarı var diye düşünüyorum doğal beslenme ile çömeye gayret ediyorum.