Yavrularını Öldüren, Kan ve Yağını Emen Kuşlar

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Herkese merhaba;
Bu konuda ben bir araştırma yaptım ve sonuç olarak ortaya çıkanları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu kötü durumla karşı karşıya kalma riski olanlar denemesinde fayda var.

Yanlış bilinen ama doğru olan kuşun bu olumsuz davranışı stresten değil hayvansal protein eksikliğinden yaptığıdır.

Bu durum hayvansal protein eksikliğinden meydana gelen bir durumdur. Bu tür durumlarda bir kuşunuz varsa mamasına her gün biraz balık yağı hani şu çocuklara verilen ama saf olanlarından (portakallı çinkolu falan değil) verin bakalım stresten mi parçalıyor yavruyu yoksa hayvansal protein eksikliğinden mi.

Olayın özü anne (genelde annedir ama zaman zaman baba da da olabilir) yumurtlamaktan dolayı babadan daha fazla mineral vitamin ve proteine ihtiyaç duyar ve bu tür protein ihtiyacını gidermek için yavrunun özellikle sırt boyun ve kafa tüylerini yolarak tüy diplerini çiğner ve içindeki yağı emer fakat bu ihtiyacını karşılamaz. Yavrunun sırt tüyleri bitince kafasındaki ince tüylere saldırır bu arada kanama meydana gelir ve anne çıldırmış gibi bu kanı yalar. Eğer böyle bir durum görmüşseniz (ben çevremdeki üreticilerde çok gördüm) anne yavrunun bedenini kanatır ve yalar bir süre bu onun ihtiyacını giderir fakat tekrar protein ihtiyacı olduğunda bu sefer tüy dibindeki yağlarla falan uğraşmaz direk yavrunun kanını içer. Kafes üretimlerde bu böyledir salma üretiminde en zayıf olan kuşun kanını içer. Üretiminde küçükbaş (koyun kuzu keçi) havan böbrek üstü yağından (kuyruk yağı olmaz) bir parça kibrit kutusu kadar falan asarsanız (kare tele iyice bastırın dış tarafına çıksın ve sallanmayacak ve kolay ulaşılabilir bir yere) bu da yavru katliamının önüne geçer.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
İnşallah  bu bilgi sayesinde çok darbe yemiş yavrular, gözü kör olmuş yavrular olayları son bulur...

erkanözel

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
özel
daha şimdi başıma geldi. çok üzüldüm ve şaşırdım, aynı dedıgınz gıbı kafa tüyleri yoluk başı kanrevan içindeydi yavrunun  :-[

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Geçmiş olsun. Bu teori real anlamda denenmiş ve önemli sonuçlar alınmıştır. O nedenle konunun sabitlenmesi tüm üreticilerimize bu elim olay karşısında yardımcı olacaktır.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Denemek lazım ama yavru öldüren ve tüy yolan kuslar genelde huy haline getirdiginden bu durumdan vazgececeklerini zannetmiyorum.. yinede denemekte fayda var paylasım icin tsk

erkanözel

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
özel
Yalçın KASIM' Alıntı:
Geçmiş olsun. Bu teori real anlamda denenmiş ve önemli sonuçlar alınmıştır. O nedenle konunun sabitlenmesi tüm üreticilerimize bu elim olay karşısında yardımcı olacaktır.
kesinlikle deniycem.. arada yavru ölümleri oluyodu üzülüyodum ama hiç bu kadar üzülmemiştim. çiftleri ayırıp dişiyi elımden cıkarmayı düşündüm.hemde hemen... ama deniyip, gözlemleyip , bakıcam artık. çok tesekkurler paylaşımın için...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
güzel bir paylaşım oldu, balık yağını kullanan ve daha önce bunu paylaşan ustalar oldu forumda, ama yavru gagalama ile alakalı olabileceğini ben de ilk defa buradan okumuş oldum...bence mantıklı. Omega 3-6-9 insanlarda olduğu gibi kuşlarda da vücut tarafından üretilemiyor ve dışardan alınmak zorunda. Saf balık yağı rahatlıkla aktarlarda bulunuyor, en son 200ml sini 18 liraya almıştım. Netten almayı düşünenler bu iki üründen birini deneyebilirsiniz - http://www.baharatbul.com/?shop=urun&id=17 veya http://www.baharatbul.com/urun/61_saf-balik-yagi-kokusuz-.html

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
güzel bir paylaşım oldu, balık yağını kullanan ve daha önce bunu paylaşan ustalar oldu forumda, ama yavru gagalama ile alakalı olabileceğini ben de ilk defa buradan okumuş oldum...bence mantıklı. Omega 3-6-9 insanlarda olduğu gibi kuşlarda da vücut tarafından üretilemiyor ve dışardan alınmak zorunda. Saf balık yağı rahatlıkla aktarlarda bulunuyor, en son 200ml sini 18 liraya almıştım. Netten almayı düşünenler bu iki üründen birini deneyebilirsiniz - http://www.baharatbul.com/?shop=urun&id=17 veya http://www.baharatbul.com/urun/61_saf-balik-yagi-kokusuz-.html
peki bu balık yağını nasıl kullanacağız.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Selamlar,

Yalçın bey'in önerdiği gibi kafese içyağı yerleştirmek özellikle kanarya ve doğakuşu üreticileri tarafından çok sık uygulanan bir yöntemdir..Ama içyağının bozulması ile birlikte ortaya çıkacak kokuyu ve kuşlara verebileceği zararı göz önünde bulundurmanızı öneririm..

CANNIBALIZM dediğimiz yavruların tüylerini yeme veya kanlarını yalama olayı %99 protein eksikliğinden kaynaklanmaktadır..

Aslında burada söz ettiğimiz protein eksikliği,hayvanların kana veya yağa ihtiyacı olduğundan değil,proteinlerin vucudumuzda gördüğü işlem sonucu ortaya çıkan AMİNOASİT lere olan ihtiyacıdır..

İnsanların ihtiyaç duyduğu vucudumuzun yapıtaşı olarak bilinen 28 ayrı AMİNOASİT in 23 tanesinin de kuşlar tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir..

Kuşlarınıza düzenli olarak AMİNOASİT içeren ürünler vererek,hem kümesinizi cannibalizm den korumuş,hemde kas yapısı,tüy yapısı ve üreme problemi olmayan sağlıklı kuşlar yetiştirmiş olursunuz..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Alpay BİLİR' Alıntı:
Selamlar,

Yalçın bey'in önerdiği gibi kafese içyağı yerleştirmek özellikle kanarya ve doğakuşu üreticileri tarafından çok sık uygulanan bir yöntemdir..Ama içyağının bozulması ile birlikte ortaya çıkacak kokuyu ve kuşlara verebileceği zararı göz önünde bulundurmanızı öneririm..

CANNIBALIZM dediğimiz yavruların tüylerini yeme veya kanlarını yalama olayı %99 protein eksikliğinden kaynaklanmaktadır..

Aslında burada söz ettiğimiz protein eksikliği,hayvanların kana veya yağa ihtiyacı olduğundan değil,proteinlerin vucudumuzda gördüğü işlem sonucu ortaya çıkan AMİNOASİT lere olan ihtiyacıdır..

İnsanların ihtiyaç duyduğu vucudumuzun yapıtaşı olarak bilinen 28 ayrı AMİNOASİT in 23 tanesinin de kuşlar tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir..

Kuşlarınıza düzenli olarak AMİNOASİT içeren ürünler vererek,hem kümesinizi cannibalizm den korumuş,hemde kas yapısı,tüy yapısı ve üreme problemi olmayan sağlıklı kuşlar yetiştirmiş olursunuz..
Alpay abi  AMİNOASİT nelerde bulunur??

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
peki bu balık yağını nasıl kullanacağız.
Şevket usta ben mamalarında kullanıyorum...haftada bir kez, 50 çifte hazırladığım mamaya 1 çorba kaşığı balık yağı...kokusuz olduğu için sorunsuz tüketiyorlar.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Mert AYDIN' Alıntı:
Alpay abi  AMİNOASİT nelerde bulunur??
Bizim bu konuda ürettiğimiz AMINOMIX adlı ürünümüz var Mert..

%100 doğal ve içeriğinde 17 çeşit aminoasit ve bunların kana geçişini hızlandıracak aminoasitlerden yararlanmayı arttıracak 10 çeşit dengeli vitamin ve organik (canlı) mineraller mevcuttur..

emrah05

Üyemiz
Adı
EMRAH
Soyadı
UZUN
bu balık yağını nasıl kullanmamız gerekli yada bu amino asitler nelerde vardır :?
icon_think

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Alpay BİLİR' Alıntı:
Bizim bu konuda ürettiğimiz AMINOMIX adlı ürünümüz var Mert..

%100 doğal ve içeriğinde 17 çeşit aminoasit ve bunların kana geçişini hızlandıracak aminoasitlerden yararlanmayı arttıracak 10 çeşit dengeli vitamin ve organik (canlı) mineraller mevcuttur..

bu ürünü YANILMIYORSAM suluklarına damlatacağız değilmi abi?

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Şevket usta ben mamalarında kullanıyorum...haftada bir kez, 50 çifte hazırladığım mamaya 1 çorba kaşığı balık yağı...kokusuz olduğu için sorunsuz tüketiyorlar.
teşekkür ederim