Yavrularını Öldüren, Kan ve Yağını Emen Kuşlar

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Alpay BİLİR' Alıntı:
Evet Mert sularına veriyoruz..
Aminoasitlere en çok ihtiyaç duydukları tüy dökümü ve üreme dönemlerinde haftada 2 kez,normal zamanlarda haftada 1 kez veriyoruz..
teşekkürler Alpay abi seni bu konu ve önceden konuştuğumuz konu için arayacağım
saolasın..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bütün sıkıntı yaşayanlara faydalı olacağı belli oldu :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
BENCEDE SABİTLENMESİ GEREKEN BİR KONU TEŞEKKÜRLER DİŞİLERİN ERKELERİNİ DÖVMESİDE BUNDAN OLABİLİR BALIK YAĞINI ALIP DENEMEKTE FAYDA VAR O ZAMAN

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Emeginize saglık paylaşım icin teşekkürler

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Bu konudan muzdarib olup bir sonraki yumurta döneminde düzenli olarak mamaya karıştırılabilecek tamamen doğal katkısız bir ek ürünü mamaya karıştırarak bu sorunu aşmayı deneyeceğim.
Mamaya katacağım doğal gıda her üreticinin rahatlıkla bulabileceği ve 1 kuş başına maliyeti 25 kuruşu geçmeyecek bir ürün ve bunu deneme aşamasındayım.
Kuşlar bu ürünü mama içinde yer ve sonucunda her şey olumlu gelişirse. Forumda bu gıda maddesini ve mama karışımın tarifini vereceğim.
Böylece tüm üreticiler kendi doğal takviyesini micro ekonomiyle kendi yapmış olacak.
Umarım başarılı olurum.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Yalçın KASIM' Alıntı:
Böylece tüm üreticiler kendi doğal takviyesini micro ekonomiyle kendi yapmış olacak.
Umarım başarılı olurum.
  Ben başarılı sonuç alacağınıza inanıyorum; Yalçın bey..
  Zira doğallıktan uzaklaşıldıkça başka problemler çıkıyor. Daha ciddi problemlerin çıktığını arkadaşlarımın üretim ortamlarından biliyorum.
  İlaç üretimhaneye sokulacak bir şey değil; kimyasal ve kimyevi maddeli ürünler dahil..

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Arkadaşlar hepimiz hazırladığımız mamaya yumurta koyuyoruz ve yumurta en yüksek hayvansal değere sahip besinlerden biri değil mi?Bende bu konuda Alpay Abi gibi düşünüyorum ve yapabilenler için kuşlarımıza zararı olmayan çeşitli besinlerle sorunun aşılabileceğini düşünüyorum.Hatırladıklarım Brokoli,kırmızı pacnar,marul,maydanoz,elma  vb.
Ayrıca tohum çimlendirmenin de çok önemli olduğunu düşünüyorum.Sadece buğday değil,karışık tohum çimlendirip haftalık diyetimize eklersek oldukça fayda sağlar.Son olarak kuşlarımızın doğal ortamda gammarus yediklerini hatırlatmak istiyorum.Daha önce Bilal Abi de paylaşım yapmıştı ve kendisi kurutulmuş şekilde satıyor.Kuşlarımıza bu tarz ürünlere alıştırırsak yavaş yavaş avrupalıların yakalamış olduğu çıtayı yakalayacağımızı ve kısa zamanda onların bize bu konularda gıpta ederek bakacağına inanıyorum.Teşekkürler...

Temiz hava,hijyen,çeşitli beslenme,istikrar.... 

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Bir da olayın şu kısmı var,daha önce etrafınızda ya da haberlerde çocoğunu,bebeğini öldüren anneleri duymuşsunuzdur.Normal insan bunu yapar mı.İşte kuşalrımızın da psikolojisi bozulduğu zaman bu tarz haraketler yapabiliyorlar.Bizler mama ve kuşalrımızn ihtiyacı olan vitamin,mineral vb ihtiyaçları karşılamazsak yuvada ki yavruların saatlerce ciyak ciyak mama istemesi sonucu annenin şarteller atıyor ve  o da seslerini kesiyor.Burada şuna dikkat etmek lazım,yavruların beynini yemişmi yoksa öldürüp bırakmış mı? Öldürüp bıraktıysa psikolojiktir...

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Alpay BİLİR' Alıntı:
Selamlar,

Yalçın bey'in önerdiği gibi kafese içyağı yerleştirmek özellikle kanarya ve doğakuşu üreticileri tarafından çok sık uygulanan bir yöntemdir..Ama içyağının bozulması ile birlikte ortaya çıkacak kokuyu ve kuşlara verebileceği zararı göz önünde bulundurmanızı öneririm..

CANNIBALIZM dediğimiz yavruların tüylerini yeme veya kanlarını yalama olayı %99 protein eksikliğinden kaynaklanmaktadır..

Aslında burada söz ettiğimiz protein eksikliği,hayvanların kana veya yağa ihtiyacı olduğundan değil,proteinlerin vucudumuzda gördüğü işlem sonucu ortaya çıkan AMİNOASİT lere olan ihtiyacıdır..

İnsanların ihtiyaç duyduğu vucudumuzun yapıtaşı olarak bilinen 28 ayrı AMİNOASİT in 23 tanesinin de kuşlar tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir..

Kuşlarınıza düzenli olarak AMİNOASİT içeren ürünler vererek,hem kümesinizi cannibalizm den korumuş,hemde kas yapısı,tüy yapısı ve üreme problemi olmayan sağlıklı kuşlar yetiştirmiş olursunuz..
teşekkürler.

hakan biçer

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
biçer
Arkadaşlar kuşlarımıza amınoasıtli olarak neler verebılırız örnek verebılırmsınız.
Saygılar..

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
Fasülye, bira mayası, esmer prinç kepeği, keçiboynuzu, yumurta,  yulaf ezmesi,  soya, susam, ayçekirdeği, kesilmiş sütün suyu, mamalarına takviye yapılarak verilebilir

paccman

Üyemiz
Hakan BİÇER' Alıntı:
Arkadaşlar kuşlarımıza amınoasıtli olarak neler verebılırız örnek verebılırmsınız.
Saygılar..
hakan bey sizi  ismen tanıyo olaiblirm özelden mesaj attım  bi bakarmısınz

hakan biçer

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
biçer
MEHMET BEY mesaj atıyorum ama dogrulamaları beceremedım heralde mesaj gıtmıyor.