yavrulu çiftim yeniden çiftleşiyor.dinlenmeleri için çözümü varmı(SabredenDeviş)

HalilBOZOGLU1

Üyemiz
Adı
HALİL
Soyadı
BOZOĞLU
üst üste 2nci kuluçkadan bişey olmaz. Sabretmişsiniz o kadar  bir parti daha  alın sonra bakarsınız çözümüne :)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
2.kuluçkadan sonra bakarsın çaresine. Daha sonra dinlendirirsin bir sakıncası yok :) Maaşallah diyelim

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sorun yok. Bu kuluçkaya yatmaları da normaldir. Yavrular yuvadayken bile yumurtlamaya başlayabilir.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşlarınızdan zaten daha bir ağız yavru almışsınız dört ağız aldıktan sonra dinlendirmeye alın kuşlarınızaiyi bakım yapıyor ve güzelce mamasını yemini vitaminini veriyorsanız rahat bir şekilde üst üste 4 kuluçka geçirebilir

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
şimdi düzenli bakım derken yavrulu kuşlara hergün mama verilmeli mi?ben yavrulu kuşlarımı kötü alıştırmışım 2 gün mama veremedim yavrunun birini en küçüğü hiç beslememiş yavru açlıktan öldü

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Mustafa TÜRKER' Alıntı:
şimdi düzenli bakım derken yavrulu kuşlara hergün mama verilmeli mi?ben yavrulu kuşlarımı kötü alıştırmışım 2 gün mama veremedim yavrunun birini en küçüğü hiç beslememiş yavru açlıktan öldü
Mama vermezsen bile yemle besleyecektir. Ancak besin değerleri açısından mama yavrunun gelişimini hızlandırır daha sağlıklı olur. Orda büyük ihtimal yavru sesini duyuramamış kardeşlerinden fırsat yem bulamamış ve aç kalıp ölmüş.

Tavsiye edilen her gün mama ver kuşlarına ki yavruları iyi beslesin :)

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
mama olmayınca yem yemiyorlar işte son iki yavru kalmıştı yuvada büyüğü az biraz beslemişler küçüğü hiç beslememişler 25 günlüktü ölen

eskici

Takipçi Üyemiz
ozaman 2.kuluçkayıda geçirsinler bakalım :) oldukca kalabalık bir aile olacağız ne güzel.
bakım konusunda biraz özenli davranıyorum.sabahın 5inde kalkıp yumurta mamalarını mutlaka veriyorum bu yavrular için çok çok gerekli Ethem beyin dediği gibi yavruların gelişimi ve sağlıkları için..aynı zamanda anne içinde yavruları beslemek daha kolay oluyor.

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
maşallah kuşlarınıza devamı gelir inşallah.benim yavru çıktı 2. gün bugün.ilk günden mama vermeye başlanmalı mı yoksa 7-10 gün olduktan sonra mı başlanmalı hangisi uygundur

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mustafa Bey asıl yavru ilk çıktığı zaman verilmesi gerekir mamanın biraz büyüdükten sonra aksatsanızda sıkıntı olmaz.
Muhammet Bey yeni yumurtalar yakındır şimdiden hayırlı uğurlu olsun :) İki kuluçkada bir sorun olmaz üçe kadar yolu var ama sonra dinlendirmek özellikler dişi açısından iyi olur. Benimkilerde 3. kuluçkadalar sizinkilerle aynı yavruları olanlar.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Valla şu muhabbetler beni çok özendiriyor ama bir türlü ben yavru alamadım :)) Yakında canıma tak edecek hazır takım alacam :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ethem YAMAN' Alıntı:
Valla şu muhabbetler beni çok özendiriyor ama bir türlü ben yavru alamadım :)) Yakında canıma tak edecek hazır takım alacam :)
Ethem Bey ben aynen dediğinizi yaptım uzun bekleme ve yavru alamama dönemimden sonra yumurtalı çift aldım diğerleride kıskandı herhalde şimdi hepsinin yumurtası yavrusu oldu fena açıldı benim keretalar bu seferde durduramıyorum :) dinlenmeye alacağım fırsat vermiyor minik yaramazlar :)) Darısı sizinkilerin başına inşallah.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ethem Bey ben aynen dediğinizi yaptım uzun bekleme ve yavru alamama dönemimden sonra yumurtalı çift aldım diğerleride kıskandı herhalde şimdi hepsinin yumurtası yavrusu oldu fena açıldı benim keretalar bu seferde durduramıyorum :) dinlenmeye alacağım fırsat vermiyor minik yaramazlar :)) Darısı sizinkilerin başına inşallah.
Maaşallah ne güzel olmuş ya :) Yumurtalı çifti üretimhane kuşu mu aldınız nasıl aldınız ? Çiftlerinizin resimlerini ve yavruları ngörebilir miyim :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Yumurtalı aldığım çiftimi ve bebişleri buradan görebilirsiniz. http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,23105.0.html
O çifti Soner Beyden almıştım küçük bir hobihanesi var.
evdekiler sorun yapmayacak olsa hemen bir çift alcam hazır :D bunların sabırla felan beklemeyle yavru yapacağı yok :)

Bu arada dişiniz bbiraz yaşlı sanırım . Çok yormayın :) Yavruların resimlerinide konu başlıgından devam edin bence :)