Yavrulu kuş hk

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Merhabalar, benim çift daha 2 yavru yaptı, ardından büyümeden 9 yumurta yaptı, şimdilik 6 yavru var, dişi çok ama çok zayıfladı, erkekde keza biraz düştü, hem yavruları beslemesi için iyi şekilde, hemde biraz anne babayı toparalamak için neşer yapabilirim. Sabah 11 gibi yumurta maması yapıyorum, içine verselaga ballı mamadan ve birazda nekton s vitamin katıyorum, yanınada 2 günde 1 aspur veriyorum, yumurta süre geçince 6-7 saat sonra sadece verselga koyuyorum ama onu pek yemiyolar. Sizce günde 2 kez yumurtalı mama mı yapsm yad ilave ne verebilirim, korkuyorum çiftime bişe olcak diye

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Ayrıca dişi viyik viyik diye yavru kuş gibi ses çıkarıyor, erkek kuşa doğru bu normal bişey diye biliyorum ancak bu aralar çok sık yapıyo bir rahatsızlık olabilir mi

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Hazir mama kullaniyorsun  anladigim kadari ile  icerigini bilmem  bu yuzden yavru buyumeden birdaha yumurta  yapmis  mamani kizistirici  urunlerden uzak tut  yoksa bu durum surekli  basina gelir  dikkat et 

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Yani şöyleki normal mama(yavrulu çifte her gün)
Yumurta kabuk
Sarısı/beyazı
Galete unu
Mısır nişastası(mamadan kaynaklanacak ishal önlem için)
İrmik
Eti bebe bisküvi,

Bunun dısında ise vitamin nekton s ekliyorum ve de içine biraz verse laga baklı yumurtalı mamadan katıyorum.

Hazır mamada kızıstırıcı olabilir onu kesebilirim ama asıl amaç dişi sürekli yavru baktından çok çok zayıf onu biraz olsun rahat ertirmek amacım.

Yumurta maması zamanı geçince mamasız kalmasın(yavrulara rahat baksın diye) diye haIr mamadan koyuyorum. Dişi viyik viyik diye civciv givibi ses çukarıyo erkekten mama istiyo diye düşünüyorum ama korkuyorum bir rahatsızlıktan sesi kısılmıamolmasınmdiye

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Taner,

Hergün kuşa bisküvi ile beraber şeker veriyorsun. Yakında kuşların karaciğerini perte çıkarırsın. Ayrıca hergün mama verme haftada 3 gün yeterli. Bu kuşların esas gıdası tohum mama takviye.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Yavru sayısı fazla olduğundan veriyordum, 6 yavru var daha kolay beslesinler diye ve anne çok fazla zayıf, yararı olur sanmıstım. haftada 3 kez versem yavrulara yetermi anne baba

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sevgili Taner,
Mama kursakta fazla kalmıyor çabuk sindiriliyor. Yem daha geç sindiriliyor kursakta daha uzun kalıyor. Sen sürekli mama verince kuşu daha çok yavruları beslemek zorunda kalıyor yani anaçları hem fazla yoruyorsun hemde strese sokuyorsun. Birde karaciğerine saldırıyorsun. Üzgünüm ama yaptığın bu. Ben bu nedenle akşam 16 00 dan sonra mamaları toplarım gece yavrular yemle beslenirler böylece sabaha aç kalmazlar.

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Tamam o Zaman Ayhan bey,
Mamayı haftada 3 kere vereceğim ve saat 16 gibi alacağım bundan sonra, ve bebe biskivüsü kullanmayacağım.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim size