yavrulu muhabbet çifti aldım.folluk temizliği yapsam kuşlar bakmaktan vazgeçermi

Bysmtnc

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
İNCE
herkese hayırlı sağlıklı üretimler dilerim.ben evde 1 çift muhabbet bakmakta iken üreticiden 4 yavru 1 yumurta şeklinde bir çift aldım.anne baba yuvalıktayken o şekilde alıp kafesime yerleştirdim.yerleştirme işini gece yaptım.tüm bunları yavrulara bakmaktan vazgeçmesinler diye yaptım.çok şükür ertesi gün yumurtadan da yavru çıktı ve anne baba gayet iyi besliyor yavruları şuanda.

sorum şu.plastik follukta kedi kumunda yavrular.üreticiden kedi kumundan da aldım.temiz folluğa kedi kumundan koyup yavruları temiz folluğa devretsem anne baba bu durumdan stres yapıp kuşlara bakmama durumları olur mu? kuşlar henüz 5 gündür bendeler. cevap verirseniz çok mutlu olurum.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
3. gün yapsan daha uygun olur. Aniden o kadar değişiklik yapma bence.

Bysmtnc

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
İNCE
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
3. gün yapsan daha uygun olur. Aniden o kadar değişiklik yapma bence.
Ustam cevap için teşekkürler. 5 gündür bendeler. Ayrıca bugün bişey oldu erkek kuş yuvadaki kumların bi kısmını yuva dışına attı. Bu neden olabilir sizce. Folkuktaki kum azaldığı için daha çok koku oluyor.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hiç uğraşma. Böyle şeylerin cevabı yok. Altları pislenirse temizleyin altlığı yenileyin.

Bysmtnc

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
İNCE
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Hiç uğraşma. Böyle şeylerin cevabı yok. Altları pislenirse temizleyin altlığı yenileyin.
Çarpık bacak olmalarından çekiniyorum. Peki kedi kumu yerine çam talaşı koysam yadırgarlar mı. Kızıp yavruları beslememe yaparlar mı?