Yavrulu yuvalıkta temizlik ilgili soru?

motifcan

Uzman Üyemiz
Yavrular var çok pislenmiş yuvalık nasıl temizlik yapabilirim yada yuvadan cıkmalarını mı bekleyim? Şimdi temizlesem sorun olur mu?

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Aynı model yavruluk varsa değiştirisen problem olmaz.

motifcan

Uzman Üyemiz
Maalesef yok birde yumurta kaldı baya gecti 1 ay kadar oldu nerdeyse arada onuda almayı düşünüyorum..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
dişi görmeden çok hızlı bi şekilde halletmeniz gerek Kolay gelsin

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Oğuz Koray KESKİN' Alıntı:
Maalesef yok birde yumurta kaldı baya gecti 1 ay kadar oldu nerdeyse arada onuda almayı düşünüyorum..
Yumurta muhtemelen bozulmuş atabilirsiniz yuvalığı çabucak hızlı bi şekilde temiz leyip yerine koyabilirsiniz...

motifcan

Uzman Üyemiz
Hakan KAPLAN' Alıntı:
Yumurta muhtemelen bozulmuş atabilirsiniz yuvalığı çabucak hızlı bi şekilde temiz leyip yerine koyabilirsiniz...
peki yumurtayı atsam dişi açısından sorun çıkartmaz değil mi?

motifcan

Uzman Üyemiz
Hemen temizledim yavruluğu yumurtayı aldım var mı yok mu diye aldım yavru vardıda ölmüş içindeyken tam olarak gelişmemiş içim kötü oldu birde dişi sanırım yumurtayı arıyor :((

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar yuva ve yumurtalarla oynayınız.kuşlar size ve kokunuza alışsın.ileride müdahele etmek gerektiğinde zorlanmazsınız.ben iki günde bir yuvalıkları ve yumurtaları kontrol ederim.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar Zeki abininde dediği gibi kuşları kendi kokunuza alıştırın üretim çok daha basit ve zevkli oluyor zorlanmıyorsunuz

benim bazı çiftlerim okadar alıştılarki yuvalığın kapısını açtığımda kuş ayağa kalkıp bana sanki altını gösteriyor ve ben kapağı kaldırdığımda tekrar yatıyor gerçekten böyle

gariptir bir yuvanın arkasına başkası yaklaştığında dişi kuş cıyak cıyak bağırıyor ama ben geldiğimde ses soluk yok bazen yavruları alıp sever yine geri koyarım anaç kuşta hiçbir sorun çıkarmaz

en son yavrusunu yeme düşürdüğüm çiftim yavruların kafesi alttaydı yukarıdan yavrularına resmen yem kusuyor mama atıyor düşünün o mesafeden

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
arkadaşlar bu kuşları alıştırma meselesinde ilginç bi şey paylaşmak istiyorum
kuşlarla aramda özellikle iki çiftimde acayip bi telepatimi desem ne desem bi şey var misal gece uyuyorum kabus görüyorum cak cak bağırıp beni uyandırıyorlar, moralim bozuksa o yavru besleyen kuş adeta yavru kuş gibi oyunlar yapıyor ve daha bir çok şey 50-100 çift lik bi üretimhanede olmaz belki ama benim gibi 6 çifte bakan bi insanda olabiliyor.
+ zeki abinin dediği gibi siz şimdi aman yavruyu beslemezmi diye korkarken ben anneye yardım ve hoşuma gittiği için yuvadaki annenin beslediği yavruyu şırınga ile besliyorum kuluçkadaki kuşun kafasını kaşıyorum ve gerçektende üretim gerçek anlamda bi hobiye dönüşüyor ve yavru boylama gibi bi sorunum yok hangi yavruyu koyarsam koyuyum hemen kursağını dolduruyorlar biraz uzun oldu ama paylaşma istedim saygılarımla...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
arkadaşlar yuva ve yumurtalarla oynayınız.kuşlar size ve kokunuza alışsın.ileride müdahele etmek gerektiğinde zorlanmazsınız.ben iki günde bir yuvalıkları ve yumurtaları kontrol ederim.
Zeki beye katılıyorum, anna baba besleyicisinin-bakıcısının kokusuna alıştıktan sonra hiçbir sorun olmaz...

motifcan

Uzman Üyemiz
Zaten dişi daha önceden alışkın bana yuvalığı açtığım zaman orda duruyor kaçmıyor biraz kıskançlık var gibi yavruya ellemeye çalıştığım zaman elimi çok pis ısırıyor sonra bırakıyor ve yavruya bir kere vuruyor bağırıyorum sonra kenara çekiliyor yavruları alıp kontrol ettim bir sorun var mı diye sonra yerine bıraktığımda hiç bir zarar vermedi çok şükür...