yavruluğun içine talaş vb koymam gereklimi?

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
arkadaşlar benim yavrulugumun içi boş ama oyuklu yumurta dogurursa dagılma olmaz o oyugun içinde birikir o kadar sert degil biraz yumuşak bi agac heralde sizce içine bişey koymam gereklimi ?

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
üstadlar daha iyi bilir ama bence koy yavruların pislik içinde yatmasını istemiyorsan kalın talaş pisliği toplar.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Talaş koyarsan temizlemen daha kolay olur ve ileride yavruların ayaklarına pislikleri yapışıp seni zor durumda bırakmaması için talaş koymanı öneririm

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Az miktarda talaş kullanabilirsiniz pisliğin yavruların ayaklarına yapışmaması için

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
ondan kalın dedim ince yazmadım dikkat edrsen petshoplarda var tavşanların alına koyuyorlar sıkıştırılmış talaş onlardan al

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Üstadlar daha garanti bir bilgi vericektir ama bence kuşların şuan ortama daha yeni yeni ayak uyduruyorlar diğer açtığın konulara baktım bence yuvalığı kafesten çıkarmanı öneririm zorlamak yanlış olur.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Burak KARAKUŞ' Alıntı:
tamam sizi dinleyecegm tşk ederim içinde yumurta yok şimdi koysam olur mu talaşı?
Koyabilirsiniz sorun olmayacaktır kuşlarınızı rahatsız etmeyin ortama alışmaları için zaman tanıyın

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
ben işimi sağlama alıp yarın koyarım talaş ne olur ne olmaz bakarsınız beklemezken dogurur. arkadaş cıkar dedi ama yuvalık kalırsa bi zararı olur mu cünkü penseyle sıktım biraz zor cıkar

E

elaziz2316

Guest
    Talaşla beraber Opigal-5' de koyun. Koyacağınız taşalışın üzerine tuzlama yapar gibi serpip karıştırın, sonra yuvaya koyun. Bit oluşumuna karşı tedbir almış olursunuz. Şiddetle tavsiye ederim.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Talaşı şimdi koyarsanız dişi kuş talaşı dışarı atacaktır. taşal yumurta yapma zamanında koyulur....ayrıca yeni ortama alışmaya çalışan kuşlara yuvalık hemen takılmaz.1 ay geçmiş olması daha iyidir.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yumurta yokken koymayın koysanızda kuş yuva dışına atma isteğinde olacaktır. Kuşunuz yumurtladıktan sonra az miktarda talaş koyabilirsiniz

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yumurta yokken koymayın koysanızda kuş yuva dışına atma isteğinde olacaktır. Kuşunuz yumurtladıktan sonra az miktarda talaş koyabilirsiniz
Şahin Abi 5 aylık kuşlarıma alışsınlar diye yuvalık taktım içine girip çıkmaya başladılar bende yumurtladıktan sonra talaş koyarsam yadırgama olur diye yuvalığa biraz talaş koydum ama 2 gün sonra tüm talaşı yuvalıktan attılar yumurtalar olduktan sonra yavrular çıkmaya yakın mı koyayım talaşı ? Yadırgama olur mu?Birde ben bu yuvalığı yuvalığa alışsınlar diye koydum ufak bi yuvalık ve de oyuğu yok acaba yeni alacağım yuvalığın ölçüsü ne olmalı?
Sorular fazla oldu ama yardımı esirgemeyeceğiniz için şimdiden Teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
2. yumurtayıda yumurtladıktan sonra koyabilirsin. Yadırgayacağını sanmyorum. Benim devamlı uyguladığım yöntemdir. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Oyuğun olmaması çok kötü dişi yuvalığa her giriş çıkışında yumurtaların dağılma riski çok yüksek. Yuvalığın büyük olması çok önemli kuş içerisinde rahat hareket edebilmeli. 20x20x18 ebatlarında bir yuvalık kullanabilirsin mesela

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
ufak yavruluklar hep sorun
dişi yavrulara abandığında ezebiliyor ve çapraz bacak sorunu ortaya çıkıyor.
ayrıca hayvan yumurtaları devamlı altına almakta zorlanıyor vs.
yol yakınken büyük bir yavrulukla değiştir. ilk yumurtalara yatmasada olur.engeç 1 ay içinde yeniden yumurtlamaya başlar merak etme.
talaş olayına gelince yeni eşe atılan kuşlara talaş koymuyorum, zaten koysanda büyük ihtimalle dışarı atar. yavruların tamamı çıktıktan sonra az miktarda koyuyorum ben ve gün aşırı değiştiriyorum miktarını arttırarak. hayvanların kendi pisliğinin içinde yatması hoş değil.
selamlar

burak karakuş

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Karakuş
abi daha yumurta yok yavrulukta bunu değiştirip büyük bitane yavruluk alsam hayvanın psikolojisine sorun olur mu?

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
şimdi al o ufak yuvalığı yarın büyük bitane temin edip takarsın