Yavruluk Taban Malzemesi Hakkında

Taner yurttaş

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Yurttaş
Merhabalar,

Ben Yavruluğumda Plastik folluk kullanıyorum.Daha Önce talaş kullanmıştım ancak yavrular çıktıktan sonra eklemiştim ve kuşlardan bazıları çarpık bacak olmuştu. Kimisi sadece plastik folluk olursa ayakta rahat duramayacaklarından çarpık bacak olur demişti.

Şimdi kafes tabanında da kullandığım Mısır Granülü kullanmaktayım. Ancak korkum acaba miktarı abartıyor muyum diye  ;D ;D. Ben plastik folluğun ortasındaki yuvarlak kısmıda geçecek ve hatta plastik taban mümkünse görülmeyecek miktarda koyuyorum.

Sizce Talaş mı daha sağlıklı yoksa mısır granülü mü?
Asıl sorum ise ne miktarda koymalıyım, şu an yavrular var en büyüğü 30 günlük ve Anne baba malesef tekrar yumurtaya hazırlık yapıyor.
Yumurtalarında daha düzzgün bir ortamda durması için ne tavsiye edersiniz

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Altlık malzemeniz ne olursa olsun çok önemli değil yumurtalar gömülmeyecek kadar koymalısınız. Eğer yumurtalar tamamen gömülürse dişi kuluçkaya yatıp ısıtamaz böylece yumurta bozulabilir. Altlığın seviyesi yumurta varken yumurta yatar vaziyette yarısından biraz aşağıda olması uygun. Yumurta yokken yavrular gömülmeyecek şekilde istediğiniz kadar koyabilirsiniz.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yavrulu donemde  yumurta dizme evresinde disi kusda  4 ila 7 gunluk yumurta  olmussa sikinti yok cunku yumurtadaki embiryo  anne kusdan alacagi isi ile zikrettigim gunlerde kalkmalar olsada veya malum yuvalikdaki yavrular kabuga dışdan darbe almadikca sakinca yok inşaAllah  ama en guzeli disinin en verimli sekilde bu evreyi yapmasi lakin bunlarda olagan durumlar  selam ve dua ile