YAVRUMUN ÜST GAGASINI ANNESİ TAMAMEN KIRMIŞ YENİSİ ÇIKARMI?

karacocuk

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
gönenç
herhaba ustalara bir sorum olacak. benim çiftlerimden bir tanesi yavruları yuva içersinde bakıyor ancak yavrular yuvadan atlayınca yavruları ya döverek öldürüyor yada sakat bırakıyor. önceki gün başıma bir şey geldi. bu çift yuvadan atlayan yavrunun üst gagasını tamamen kırmış. üst gaga hiç yok. ben ölür diye bekledim. ancak yavru şen yem kırmaya çalışıyor ama gaga olmadığı için kıramıyor. bende akşam bisküvi ile besledim. üst gaga tekrar büyürmü böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşlar oldumu. cevaplarınız için şimdiden  teşekkür ederim.

erenhan07

Uzman Üyemiz
Adı
ERDİNÇ
Soyadı
AYARTMAZ
Geçmiş olsun..başıma gelmedi ama tahminimce gagası çıkmaz.......

ömertürk

Takipçi Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
TÜRKMEN
kırıksa gelir ama kökten çıktıysa gelmez malasef geçmiş olsun ayrıca devamlı yavrularına zarar veriyorsa bence ona sen yavru baktırma yazık yavrucuklara

karacocuk

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
gönenç
4 ağız yavru oldu çok güzel yavru bakıyor. hep acemi diye düşündüm. İri bir kuş kıyamadım. Hep yavrular 30 - 35 günlük olunca alırım dedim. ama gündüz başka bir işim olduğu için zaman zaman yavru atlayınca yetişemiyorum. Bende sizinle aynı fikirdeyim artık. şu an yumurtada yumurtalarını tamamlayınca altındaki yumurtaları başka kuşların altına kaydırmayı düşünüyorum. erkeğide başka eşe atacağım. onu elimden çıkartacağım.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
hangisi yavruya vuruyorsa onu ayır diger kuş yavrulara bakar.eş degiştirmen bir işe yaramaz her zaman yapar.

KUSCUU33

Yeni Üyemiz
Adı
İHSAN
Soyadı
KASAP
aynı sorunu bende yaşadım benim dişi altlı üstlü gagalarını söküyordu o yavruların yaşaması çok zor sonraki yavruları yeme düşmelerini beklemeden dişiyi ayırdım ve yavru almaya başladım eger erkeğin yavrulara iyi bakıyorsa yavru alırsın

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Erkek besliyorsa dişiyi ayırmanda sıkıntı yok