Yavrunun Kanat ve Ayak Uclarının Kemirilmesi.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Katılım
10 Mar 2012
Mesajlar
369
Konum
Güzelyalı Konak/İzmir
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Arkadaşlar bu kuşum yaklaşık bir yaşında bir dişinin 2'nci kuluçkasındaki 2'nci yavru. sabah yumurtadan çıktı akşam eve geldiğimde ölü bir şekildeydi. 1'inci yavru yaşıyordu ama onunda kanat ucları ve ayak dirsekleri azcık kanatılmıştı. Bu dişi aynı olayı bundan önceki kuluçkasında da yaptı. İlk yavru yumurtadan çıkıyor sorun yok ama daha sonra doğanı aynı şekilde öldürüyor geçen kuluçkasında 1'inciden sonra çıkan 3 yavruyu aynı şekilde öldürdü ilk yavruyu altından aldım. İlkinde acemiliğine verdim ancak 2'nci kuluçkada yine aynı şeyleri yapıyor. Bu konu hakkında bilgisi veya fikri olanlar cevaplarsa sevinirim. Saygılar.



 

mus elalan

Uzman Üyemiz
Katılım
10 Ara 2012
Mesajlar
263
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
enteresan ilk defa görüyorum gerçekten fare falan olmasın  :mad: ama 2. yavruyu diyosunuz genelde garip
 

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Katılım
10 Mar 2012
Mesajlar
369
Konum
Güzelyalı Konak/İzmir
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Mustafa ELARSLAN' Alıntı:
enteresan ilk defa görüyorum gerçekten fare falan olmasın  :mad: ama 2. yavruyu diyosunuz genelde garip
Fare olması imkansız gibi evde besliyorum ve 6 gözlü pvc box'ın en üst gözünde yavrulamış durumda alt gözlerde daha farklı boylarda yavrular var. Diğer yumurtalarda sağlam duruyor. Bugün yarın bir yavru daha çıkacak bakalım ona ne yapacak ama eminim aynısını yapacağına. Şuan altından ilk yavruyuda aldım kaydırdım başka bir çiftime. 3 dolu yumurtası var onları gözlemleyeceğiz. Ama bende ilk defa karşılaşıyorum ve şaşkınım.
 

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Katılım
19 Eyl 2012
Mesajlar
1,998
Konum
ANKARA
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
benim aklıma kanibalizm geliyor ama oda ilk yavruya zarar vermiyor diyorsunuz ve sadece kanat ve kuyruk uçlarını kemiriyor garip bir durum geçmiş olsun.
 

mus elalan

Uzman Üyemiz
Katılım
10 Ara 2012
Mesajlar
263
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
bu tür gariplik yapan kuşlar ne yapsak düzelmiyo o yüzden elden çıkarmaktan başka çare yok sonunda. huyunu suyunu bildiğimiz kuşlar bile an geliyo saçmalıyolar...
 

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Katılım
10 Mar 2012
Mesajlar
369
Konum
Güzelyalı Konak/İzmir
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Evet eşten ayırmak lazım, üretimden çekmek lazım ama sebebi nedir diye düşünürken altında daha 3 yumurta varken kuş bugün bir daha yumurtlamış. Kızgınlıktan yapıyor sanırım. Erkeği mi almalıydım acaba yanından ?
 

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
1,485
Konum
Antalya
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hastalığın adı Siyah Nokta...kanaryalar arasında yaygın bir hastalıktır fakat son bir kaç yıl finch türleri, muhabbet kuşu ve diğer papağangiller arasında da yayılmaya başladı. Kanarya besleyen ustalarımıza bu hastalık hiç de yabancı gelmez, ve çok da korkulacak bir durum değil...zira tedavisi var.

Siyah Nokta hastalığına sebep olan bakteriyi bilemiyorum, tek bildiğim şey Tylosin etken maddeli antibiyotiklerin bu hastalığı bertaraf ettiği. Farklı kaynaklarda çok değişik cevaplar var (ilacın üretilme amacına bağlı olarak), ama prospektüsü okuduktan sonra kişisel düşüncem kuşlardaki Mycoplasma kökenli bakterilerin Siyah Nokta hastalığına sebep olduğu, Tylosin etken maddesinin de bir şekilde bu hastalığı yok ettiği. Bir ilaç adı vermek gerekirse, kanaryacılar TYLAN kullanıyor, LİLLY-Elanco (lilly.com.tr) firmasının ürünüdür. En büyük sıkıntı kolay bulunamaması, bulsanız bile kilogram bazında satılıyor ve fiyatı oldukça uçuk. Birkaçı hariç, hiç bir ecza deposunda bulunmaz. En kolay temin edebileceğiniz şekil, tanıdık kanaryacılarla irtibata geçmek, size ufak parça (misal 50-100 gram gibi) ayarlayıp gönderebilirler. Tylan alırken dikkat etmeniz gerek bir detay var. Tylan hem toz hem de sıvı (enjektable) olarak bulunur. Sizin alacağınız Tylan toz halınde olmalı ve rengi sarı olmalı...rengi beyaz olanı da var, onu kuşlarınıza kullanmayın.

Kullanma şekli - Tylan toz 5 gün üst-üste kullanılmalı. Yavru, kuluçka ve yumurtlama döneminde verilmesi pek tavsiye edilmiyor. İdeal kullanma zamanı kuşları eşe atmadan 1 hafta-10 gün öncedir. Üretimde kuşlarınız varsa üretimi durdurmanız gerekebilir.

Dozaj - 2 litre taze içme suyuna 5 gram Tylan toz karıştırılır. Karışım her gün tazelenir. 5 gün sonrasında 1-2 gün multivitamin verilmeli.

Kuşun ayak ve tırnakların kemirilmesine gelince, diğer arkadaşların yorumlarına katılmak zorundayım, çifti elden çıkarın.
 

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Katılım
10 Mar 2012
Mesajlar
369
Konum
Güzelyalı Konak/İzmir
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Günay abi bak ben o noktayıı hiç düşünmemiştim ama kuşun ölüm sebebi o değil bu yavrudan önce ve sonra çıkan kardeşleri başka bir anacın altında yaşıyor hala. Dün çıktı işte bundan sonrakı yavru cıkalı daha belkide 15dk olmamıştır (daha yumurta kırıkları duruyordu) yavruya bakayım dedim ayak parmaklarının uclarını kemirmiş hemen aldım. Tekrardan yumurtlaması durumuda var acaba kızgınlıktan mı öldürüyor diye düşünüorum şimdide