Yavruyu beslemek ve alıştırmak

unaloner

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
öner
S.a arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Yaklaşkk 2 sene boyunca m.kuşu besledim ilk aldığımda yaklaşk 5-6 aylık olduğu için evcilleştirip kendime alıştırma konularında zayıf kaldım ama bana güzel arkadaşlık etti ve hasta olup vefat etti. Eylül ayında yeni yeme düşmüş yavru alıcam ele alıştırmak ve konuşturmak için.
Gelelim sorularıma.
Sizden isteğim bana kafes, kafes aksesuarları vs önermeniz. Ayna kullanmadım kullanmam da, belirtmiş olayım.
Elimde kafesim vardı ancak hamsterim var onun için kullanıyorum ondan yeni bi kafes ve tüm aksesuarları yeniden alıcam boyutları nasıl olmalı vs anlatırsanız sevinirim.
Daha önce hiç banyoluk kullanmamıştım bu sefer onu da kullancam. Kendime alıştırıp bana arkadaşlık yapsın istiyorum
Aldığım günden itibaren neler yapmalıyım.
2 sene beslememe rağmen mutlaka bilmediğim şeyler vardır
Yardımcı olursanız sevinirim.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba, konuları hiç araştırdınızmı çok bilgi var bu konular ile ilgili. Cevap beklemek yerine araştırısanız hiç beklemeden cevaplara ulaşabilirsiniz. Bu gibi sorular forumda bir çok defa sorulmuştur eminim. Arama bölümüne "alıştırma" " ele alıştırma" gibi kelimeler yazarak sonuçlara ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Bu araştırmaların sonucunda kafanızda soru işaretleri kalırsa mutlaka arkaşdalar yardımcı olacaktır. Şİmdiden kolay gelsin.

Benim size tavsiyem büyük kafes alın  ve yavrunuz yeme yeni düşmüş olsun.. İşini düzgün yapanları ayırarak söylüyorum bir çok evcil hayvan dükkanında hasta ve çelimsiz kuşlar satılıyor. Bu nedenle üreticilerden almanızı tavsiye ederim. Saygılar, iyi forumlar. :)

unaloner

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
öner
Hocam bir çok forumda bir çok cevap okudum videolar izledim. O kadar saçma yöntemler kullananlar var ki. Aç bırakan nefessiz bırakan karanlıkta eziyet eden vs..
Bu konuyu açmamın sebebi, en doğru bilgiye ulaşmak amacım.
Mesela kuşu ne zaman kafesşnden çıkarmalıyız sorusuna ilk günden 1 aya kadar onlarca şey söylüyorlar, kimisi yem konusunda çok farklı düşünüyor kimisi knuşturma konusunda.
BEslemek veya eğitmek dışında asıl sorum kafes konusunda.
Araştırınca birçok yeni şeyle karşılaştım. ve daha bir çok yeni şey vardır bilmediğim. bunları bulmaya çalışıyorum. Tekrar söyleyeyim cidden çok araştırıyorum bişeyi heves edince o konunun en derinine inerim hatta kullanmayacağm bilgiyi bile okurum ve daha öğreneceğimiz çok şey vardır diye konuyu açtım

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Anladım sizde haklısın bilgi kadar kirli bilgi de çok malesef. Ben kendim amatör üretim yapıyorum ama satmıyorum, çevremdeki arkadaşlarıma falan hediye ettiğim kuşları şu şekilde eğitmelerini söylüyorum. Kuşu önce yaşadığı ortama alıştırın yani yerini öğrensin yerine ısınsın. Bu 10 15 gün gibi bir süre alabilir sonra yavaş yavaş kuşu salın oynayacağı şeyler verin zaten bir süre sonra o sizin kafanıza falan konmaya başlayacak. Sizden bir zarar görmeyeceğini bilmesi gerekiyor öncelikle. Elinizle elma türü meyveler verebilirsiniz size yaklaşmaya başlayınca. Bu ilgi ve alakaya devam ederseniz 1 ayın sonunda sizden kaçmayan uysal bir kuşunuz olur. Ama kuş yavru olmalı salmada 3 -5 ay geçiren kuşlarda bu işlem uzayabiliyor. Abime hediye ettiğim kuş 5 aylık ve 10 kelime söylüyor şu an. Ama yeğenlerim evde sürekli kuşla konuşuyor oynuyorlar beraber. Bu tamamen ilgi işi. Kuşunuzu asla aç susuz bırakmayın. O Sizi tanıyınca ve alışınca yanınıza gelip oyunlar oynayacaktır.

Ersan çatal

Üyemiz
Adı
Ersan
Soyadı
Çatal
Üreticiden yeni yeme düşmüş 35 40 günlük yeni bir yavru alın üretim yapmayacaksanız ve kuşu evde salıyorsanız ortalama bir kafes işinizi görür evde bulunan yayık bir tabağa su koyun ve banyo zevkini izleyin küçük bir yavru aldığınızda size birkaç gün içinde aşılacaktır bu sizin ilgi ve sevginize göre şekillenir