yaz sıcakları ve çiftleşme

tulek21

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
tulek
benim bir çit muhabbetim var boş bir oda da tutuyorum oda sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkabilmekte
dişi kuşum günün belirli saatlerinde yuvaya girip çıkmata bazende erkekle beraber girip çıkıyorlar (mama vitamin vs.. herşey tamam)
yalnız sıcaklardan dolayı sanırım çiftleşme pozisyonuna girmiyorlar bu yüzdende yumurta alamayacağım herhalde ,
simdi sorum şu madem sıcaklıktan dolayı çiftleşmiyorlar yaz geçene kadar arada bir kafes dışına salsam doğru olurmu yoksa hiç salmayayayımmı
bir de kafes içinde sürekli durduğundan yağlanma olmazmı yağlan mayı önlemek için nasıl bir yöntem izlemeliyim teşekkür ederim

burma

Yeni Üyemiz
Adı
yucel
Soyadı
burma
eğer odadaki ortam sıcaklığı dediğiniz gibi 35-36 derece ise yuvalığın içi 2-3 derece daha fazladır buda kuşun o bunaltıcı sıcakta oraya girip yumurtaya yatmaması için en büyük neden. tabiki dışarı çıkarmanızda fayda var ama düzenli bir şekilde çiftleşip yumurtalarına bakması için ortam sıcaklığının söylediğiniz rakamdan en az 7-8 derece düşük olması gerekiyor. Saygılarımla

ilkayersan

Uzman Üyemiz
Yücel BURMA' Alıntı:
eğer odadaki ortam sıcaklığı dediğiniz gibi 35-36 derece ise yuvalığın içi 2-3 derece daha fazladır buda kuşun o bunaltıcı sıcakta oraya girip yumurtaya yatmaması için en büyük neden. tabiki dışarı çıkarmanızda fayda var ama düzenli bir şekilde çiftleşip yumurtalarına bakması için ortam sıcaklığının söylediğiniz rakamdan en az 7-8 derece düşük olması gerekiyor. Saygılarımla
+

tulek21

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
tulek
işte bu yüzden hafta da üç gün bir saat salmayı düşünüyorum faydasımı olur yoksa zararımı olur bilmiyorum sorup soruşturma kafama göre hareket etmek istemiyorum
kuşlarımda yağlanma yok ama tedbirinide almak istiyoru kafes ölçüleri 35-30-26 gibi

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yaz aylarında genellikle kuşlardaki verim düşer. Dinlendirme yoluna gitmeniz en mantıklısı

tulek21

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
tulek
ozaman haftanın 3 günü birer saat salayım uygunmudur (sadece yaz aylarında)  ::)

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
eğer odadaki ortam sıcaklığı dediğiniz gibi 35-36 derece ise yuvalığın içi 2-3 derece daha fazladır buda kuşun o bunaltıcı sıcakta oraya girip yumurtaya yatmaması için en büyük neden. tabiki dışarı çıkarmanızda fayda var ama düzenli bir şekilde çiftleşip yumurtalarına bakması için ortam sıcaklığının söylediğiniz rakamdan en az 7-8 derece düşük olması gerekiyor. Saygılarımla +1