YEĞEN SALİHİN POSTALARI

E

elaziz2316

Guest
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ANTRAMAN YARIŞLARINA GİDECEK OLAN POSTA GÜVERCİNLERİNİ
    Selahattin abi, bu yarışmalarda kuşlar ne kadar uzaktan bırakılıyorç Bunun mesafe olarak ayrı ayrı mı yarışları yapılıyor. En fazla ne kadardan salıyorlar?

Merak ettim.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Bu yarışları merak ediyorum.Kaç km den salınıyor?Tüm yarışmacıların kümesine aynı mesafeden salınmayacaklarına göre değerlendirmede orantımı kuruluyor.Kümeste gece gündüz hakemler mi bekliyor kuşlar gelecek diye?

E

elaziz2316

Guest
gozturk' Alıntı:
Bu yarışları merak ediyorum.Kaç km den salınıyor?Tüm yarışmacıların kümesine aynı mesafeden salınmayacaklarına göre değerlendirmede orantımı kuruluyor.Kümeste gece gündüz hakemler mi bekliyor kuşlar gelecek diye?
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Selahattin abi, bu yarışmalarda kuşlar ne kadar uzaktan bırakılıyorç Bunun mesafe olarak ayrı ayrı mı yarışları yapılıyor. En fazla ne kadardan salıyorlar?

Merak ettim.
    ?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    MaşAllah.. MaşAllah.. Türk Telekomda bile bu kadar Postacı yok..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Birinci Dünya Savaşında (3 Ekim 1918) Alman ordusu karşısındaki 500 den fazla Amerikan askeri bozguna uğrar, karargahla iletişimleri kesilir, kuşatma altındaki 200 den fazla askerin umutları posta güvercinlerinin ileteceği mesajla yardımın gelmesidir. İlk iki güvercin Alman nişancısının hedefi olur, kalan son çare "Cher Ami" dir.(Bu iki Fransızca kelimenin Türkçe karşılığı "Sevgili Dost")

Cher Ami, bir bacağını ve bir gözünü kaybederek Alman cephelerini (25 Millik mesafeyi 25 dakikada) aşar, mesajı karargaha ulaştırarak 200 den fazla Amerikalı nın hayatını kurtarmış olur. Savaşta kahramanlık madalyası almış, Dünyanın en tanınmış Güvercinlerindendir.