yem ayıklama makinası

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Kuş sayımın artmasıyla birlikte yem israfı artmaya başladı.Elimdeki atıl malzemelerdende yararlanarak yem ayıklama makinası yapmaya karar verdim. en uygun malzemenin mdf olduğunu düşünerek uygun ölçülerde 8 mm mdf kestirdim.12v adaptör yerine elinde bulunan eski bir güç kaynağı kullandım. Farklı devirlerde bir kaç fan deneyerek en uygun olanını seçtim. İlk denemenin ardından ön tablayı pleksiyle değiştirmek, hava çıkış deliklerinin sayısını artırmak gibi değişiklikler yaptım. Yem akış hızı ayarlandığında %100 sonuç veriyor. Yapım aşamaları fotoğraflarda belli oluyor zaten.

serkandurmaz

Üyemiz
Adı
SERKAN
Soyadı
DURMAZ
Teşekkür ederim. Her şeyi sıfırdan alırsanız 35-40 tl bulur. Ben elimdeki malzemelerden yararlandığım için maliyet yarıya düştü

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
serkan güç kaynagım var  fanım var  eh ustamızda sensın  mdf leri  kaptım mı senin yanındayım ona göre :D

MURAT_

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
aşkın
karahan  walla aklımdan geçmedi degil bu söylediğin  3 müzde çok yakınız birbirimize hem yüz yüze tanışmış oluruz hemde senin makinayı serkanın tecrübesiyle hemen bitiririz :D:D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
valla üstad  yeterki  bahanemiz bu olsun hele  birde  ugur sarı kardeşimizde varki sorma onuda tanımanızı cok isterim ve en kısa zamanda bu olayı çözelim bir araya gelelim....bi ayar çekeceğim buna:D
Murat AŞKIN' Alıntı:
karahan  walla aklımdan geçmedi degil bu söylediğin  3 müzde çok yakınız birbirimize hem yüz yüze tanışmış oluruz hemde senin makinayı serkanın tecrübesiyle hemen bitiririz :D:D

MURAT_

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
aşkın
Karahan UZUN.' Alıntı:
valla üstad  yeterki  bahanemiz bu olsun hele  birde  ugur sarı kardeşimizde varki sorma onuda tanımanızı cok isterim ve en kısa zamanda bu olayı çözelim bir araya gelelim....bi ayar çekeceğim buna:D
çok iyi olur ugurlada tanışmış oluruz ben şuan yıllık izindeyim (cumartesi hariç) son haftam pazar günü dahil müsaitim  çok iyi olurdu bu zaman zarfında  çekecegin ayara klavuz olsun :D

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
inşallah ustam hafta sonları  bi iş bulabilirsem neden  olmasın :D:D  tabi bu bahane 4 ümüzün ortak izin günü ve saatini ayarlar öyle yola çıkarız en kısa zamanda  haber veririm sizede...

Suat OKAN

Üyemiz
Adı
SUAT
Soyadı
OKAN
Karahan UZUN.' Alıntı:
inşallah ustam hafta sonları  bi iş bulabilirsem neden  olmasın :D:D  tabi bu bahane 4 ümüzün ortak izin günü ve saatini ayarlar öyle yola çıkarız en kısa zamanda  haber veririm sizede...
Bahçelievler/Şirinevlerde kanatlı hayvan dostu olarak bende varım. Eğer mahsuru yoksa sizlerle tanışmak, fikir alışverişinde bulunmak isterim. Hem zaten dört kişi ile maskeli 5'ler çetesi oluşmaz ki. smileki smileki smileki

MURAT_

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
aşkın
Suat OKAN' Alıntı:
Bahçelievler/Şirinevlerde kanatlı hayvan dostu olarak bende varım. Eğer mahsuru yoksa sizlerle tanışmak, fikir alışverişinde bulunmak isterim. Hem zaten dört kişi ile maskeli 5'ler çetesi oluşmaz ki. smileki smileki smileki
suat abi ALLAH iyiliğini versin çay agzımdan burnumdan geldi  :D :D neden olmasın  5 ledik bile  :D :D :D :D

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Eline sağlık güzel olmuş. Parçaların ölçülerinide ayrı ayrı yazabilirsen yapacak arkadaşlar için çok yararı olur.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Suat OKAN' Alıntı:
...sevda  aynı  olunca  gelene  gidene  kimsin diye sorulmaz  içeri davet edilir  kardeşim sıkıntı  yok..bi kac gün sonra ayarlıyacagım insALLAH....varsa  yakın semtler  uzak  semtler  iller  listeye  eklenmeleri için bu topiğe + ben desin  :)  zaman vakit bilmecesini çözdüğümde  gönüldaşları  arayacağım inşALLAH....

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Serkan DURMAZ' Alıntı:
Teşekkür ederim. Her şeyi sıfırdan alırsanız 35-40 tl bulur. Ben elimdeki malzemelerden yararlandığım için maliyet yarıya düştü
valla 35-40 tl ise çok iyi ben zaten 3-5 ayda o kadarlık yemi israf ediyorumdur...