Yem Kırmayı Nasıl Öğrenecek

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
1 ay oldu yavruyu ayırdım artık.fakat babasını koyuyorum yanına sürekli eşine gitmek için çırpınıyor.yavruya öğretmiyor yem kırmayı.tabana yem attım.

kendisi kırabilirmi artık. şuan kafeste 1 saattir tünekte kıpırdamadı.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yanlış yapıyorsunuz!!!
1- yeni ayırdığınız yavrunun bulunduğu ortama veya kafese tünek konulmaz!!!!
tabana yem serpilir ve uygun bir kase veya kapağa su konur, eğer yem kıracak düzeyde ise kendisi zaten yem kırar...
2- Allah tüm canlıları yarattığında onlara yaşamaları için gerekli olan yetenekleri doğuştan vermiştir...
yani yem kıracak düzeyde ise zaten kendisi kırar ve yer...anne veya babasından kopya çekmesine gerek yoktur.
3- yem kıracak düzeyde olduğunu anlamak için, göğüs ve popo tüylerinin tamamlanmış olmusı gerekir, ve elinizi acıtacak derecede ısırıyorsa kendisi yem kırabilir demektir..

Koray ÖZDEMÜR.

Takipçi Üyemiz
Adı
Koray
Soyadı
Özdemir
Mert AYDIN' Alıntı:
yanlış yapıyorsunuz!!!
1- yeni ayırdığınız yavrunun bulunduğu ortama veya kafese tünek konulmaz!!!!
tabana yem serpilir ve uygun bir kase veya kapağa su konur, eğer yem kıracak düzeyde ise kendisi zaten yem kırar...
2- Allah tüm canlıları yarattığında onlara yaşamaları için gerekli olan yetenekleri doğuştan vermiştir...
yani yem kıracak düzeyde ise zaten kendisi kırar ve yer...anne veya babasından kopya çekmesine gerek yoktur.
3- yem kıracak düzeyde olduğunu anlamak için, göğüs ve popo tüylerinin tamamlanmış olmusı gerekir, ve elinizi acıtacak derecede ısırıyorsa kendisi yem kırabilir demektir..
teşekkürler.elimizi ısırdıgınca acıtabiliyor ve tüyleri tamamlandı.
dediğiniz gibi yaptım.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hatta öğrenene kadar sadece aspur verebilirsiniz kanarya yemi olarak da bilinir petshoplarda.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Akdarının kabuğu ince olduğu için yem kırma aşamasındaki yavrulara veriliyor diye biliyorum bazı üretici abilerimiz %50 aspur %50 akdarı kullanıyorlar akdarının isal yapma riskinden dolayı galiba