yem saklama önerileri

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
arkadaşlar 2 çift (4 adet) kuşum var, elimde yaklaşık 5 kg yem var, bu yem yaklaşık kaç ayda biter sizce? Bu yemleri 3 kg iki yoğurt kutusuna koydum, biri ağzına kadar doldu, dolu olan kabın kapağını kapattım, üzerine streç film sardım, büyük poşete koyup buz dolabına koydum, sizce bozulur mu? Bu koşullarda en fazla ne kadar saklayabilirim?

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım yemi buz dolabına koymana gerek yok zaten güzel bir şekilde paketlemişsin. kuru nem almayan bir ortama koyman çok güzel olur. yaklaşık olarak 40 gün yeter diye tahmin ediyorum kuşların yem israf etmezse tabikide.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
bende bir ciftim 1-1,5 ay gidiyor . dolaba koymana gerek yk normal bir koseye  koy golgeye .

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
bende bir ciftim 1-1,5 ay gidiyor . dolaba koymana gerek yk normal bir koseye  koy golgeye .
bir çift 1-1.5 ayda 5 kg yem mi yiyor? Maşallah...Benimkiler o kadar iştahlı değiller...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hatta belki de 1-1.5 ayda yiyorlar. Çünkü 3 günde bir yumurta maması takviyesi ve ara sıra daha değişik besinler de veriyorum.

Seyfettin KANLI

Üyemiz
Adı
Seyfettin
Soyadı
KANLI
böceklenmeye karşı birkaç diş kabuğu soyulmuş sarımsak koyarsan içine dolaba falan koyman gerekmez sorunsuz kullanabilirsin.
sayg.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
2 çift kuş 1 ayda 2 kg yemi bitirdiler, elimde 3 kg yem kaldı, onlarda bitsin 20 kg çuval yem alacam, sizce yem normal koşullar altında buz dolabına koymadan kaç yıl saklanabilir?

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Kelebeklenmeye karsi bi tiyonuz varmi evde uretim yapiyorum ve sadece kelebek sikintim var

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
bu duruma çözüm olarak şöyle bir düşüncem var: "çuval yemden birkaç ay yetecek kadar bir kaba almak, geriye kalan yemlerin olduğu çuvalın ağzını iyice kapatıp paketlemek ve ağzı bağlanmış çuvalı bir kutuya koyup kutu içine bir kaç adet naftalin atmak ve kutuyu kapatmak. Burada naftalin kokusunun çuval içine geçmesini önlemek için çuvalı iyi paketlemeye dikkat etmek lazım...Sizler ne dersiniz, yine de güve, kurt vb. durumlar olabilir mi?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
benim yaptıgım yöntem şudur
yetecek kadar yemi bir kaba alıyorum kalanını
ağızları hava geçirmeyecek içi nemli olmayan büyük kovalar vardır
onların içine koyuyorum, kovanın ağzınıda iyice kapatıyorum
ne kelebek, ne kurt, nede bozulma... hiçbirşey olmuyor
aldığınız yeme dikkat edin siz temiz, güzel yem olduktan sonra yazdıgım şekilde yapın. sıkıntı olmaz..

sefa ersoy

Yeni Üyemiz
Adı
SEFA
Soyadı
ERSOY
bende kendi yöntemi mi söyleyeyim daha önceleri benim yemlerimde de kelebeklenme ve bazen küçük böcekler bile oluştuğu oluyordu ben bu sorunu ceviz yapraklarıyla çözdüm yemin içine ceviz yaprağı atıp sıkıca kapatıyorum zaman zaman ceviz yapraklarını değiştiriyorum böylelikle sorunu çözdüm