Yem seçme sorunu

Acharad

Üyemiz
Yeni yumurtlayan çiftim yem seçmeye başladı.Son yumurtasını ayın 10unda çıkaran çiftim son 2-3 gündür yem seçiyor özellikle tahılları yemiyor darı ve kanarya yemini seçiyor gerisini akıllı yemliğin çöp kısmına boşaltıyor.Ne yapmalıyım.Bu dönemde sade yemler mi kullanmalıyım veya yemliğini mi değiştirmeliyim.Yardım ederseniz sevinirim.

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
aynı sorun bendede var sadece ak darı koyabılırsın sorun duzelecektır umarım

memolducan

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
ağır
genelde yem seçer kuşlar, o seçsin siz doldurun geri yemliğine yapacak bişi yok, sade darıda ishal yapma ihtimali var. yada aspurla darıyı karıştırıp verin. kolay gelsin.

Acharad

Üyemiz
daha önce tek kalan dişi kuşumda aynı şeyi yaptı yemliği değiştirdim iyi sonuçlar aldım.Şu an tek sorun yemliği değiştirirsem yeterince beslenemeyecek olmaları.Sanırım önce dediğiniz gibi aynı yemi tekrar doldurup bi deniycem sonuç alamazsam yemlik değişimi veya yem karışımını değiştirme yoluna giderim çok teşekkür ederim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bunun sebebi kuşların kuluçka döneminde yavrulara yem yetiştirmeye çalıştığı için kabukları en kolay kırılan yemleri seçmeleridir. Zamandan tasarruf ediyorlar. Yavruları daha az yorularak doyuruyorlar yani.

Acharad

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bunun sebebi kuşların kuluçka döneminde yavrulara yem yetiştirmeye çalıştığı için kabukları en kolay kırılan yemleri seçmeleridir. Zamandan tasarruf ediyorlar. Yavruları daha az yorularak doyuruyorlar yani.
çok sağolun efekan bey bi üretici arkadaş da aynı şeyden bahsetmişti bu dönemde daha çok kanarya yemi(aspur) ve yulaf veriyorum demişti.denesem faydasını görür müyüm.Ballı mama ile yumurtalı havuçlu mama yapıyorum 2-3 günde bir veriyorum.bunların tanında bu iki yemi karıştırsam kuşlara bi zararı olur mu ishal vs gibi

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sertaç DOĞAN' Alıntı:
çok sağolun efekan bey bi üretici arkadaş da aynı şeyden bahsetmişti bu dönemde daha çok kanarya yemi(aspur) ve yulaf veriyorum demişti.denesem faydasını görür müyüm.Ballı mama ile yumurtalı havuçlu mama yapıyorum 2-3 günde bir veriyorum.bunların tanında bu iki yemi karıştırsam kuşlara bi zararı olur mu ishal vs gibi
Abi öncelikle arkadaşınız doğru söylemiş. Aspur ve yulaf verebilirsiniz işlerini kolaylaştırmak için. Yumurtalı havuçlu mamayı yani yumurta mamasını her gün vermelisiniz yavruları olduğu için.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Siz hangi iki mamayı karıştırabilir miyim diye sordunuz?

Acharad

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi öncelikle arkadaşınız doğru söylemiş. Aspur ve yulaf verebilirsiniz işlerini kolaylaştırmak için. Yumurtalı havuçlu mamayı yani yumurta mamasını her gün vermelisiniz yavruları olduğu için.
Teşekkürler efekan bey bizim iş pek müsait olmadığından pek imkan olmuyor hergün ama elimden geldiğince deniycem.7 yumurta yaptı çift bugün son yumurtadan sonraki 6ncı gün yumurtaları kontrol ettim sanırım sadece biri dolu ama o bir kuş için bile hergün mama yapabilirim :) (aspur ve yulafı karıştırıym diyorum darıları nijer tohumunu ve keteni ayıklıyolar)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sertaç DOĞAN' Alıntı:
Teşekkürler efekan bey bizim iş pek müsait olmadığından pek imkan olmuyor hergün ama elimden geldiğince deniycem.7 yumurta yaptı çift bugün son yumurtadan sonraki 6ncı gün yumurtaları kontrol ettim sanırım sadece biri dolu ama o bir kuş için bile hergün mama yapabilirim :) (aspur ve yulafı karıştırıym diyorum darıları nijer tohumunu ve keteni ayıklıyolar)
Aspur ile yulafı karıştırabilirsiniz. Nijer ve keteni fazla yemezler zaten. Tek yavru bile olsa yumurta maması protein deposu olduğu için yavruların gelişimini tamamlamasını sağlar. Her gün yapılması da çok yararlı olur.