Yem sorunu

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Bu işte usta olmadığım için bu bir sorun mu bilmiyorum ancak muhabbet kuşuma verdiğim yemlerin içindeki kırmızı, yeşil vb şeyleri ve çekirdekleri yemiyor. Bunun nedeni nedir?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
O renkli şeyler renklendirilmiş ekmek kırıntıları. Kuşlar onları yemez.
Öyle yemlerden almayın. Tane tohumları doğasına uygun olduğu için yiyordur.
Keyifle besleyin.

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Hocam o renklileri hiç yemiyor. Yani sadece o sade yemleri yiyor. Yaşı da 1 civarı şuan. Ve onları almayın diyorsun öneriniz için sağ olun ancak gördüğüm kaliteli yemler de dahil hepsinde onlardan var. Onların olmadığı yem görmedim daha.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
meyve parçacığı da olabilir.benim kuş ta yemediği için içinde meyve parçacığı olmayan,çok az da çekirdek olan yem paketi alıyorum.

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Sarı darı, kırmızı darı, aspur tohumu, ak darı, özel kuş bisküvisi, keten tohumu, yulaf, nijer tohumu, kuş için özel pellet vitamin, deniz kabuğu, kuru havuç.
En son aldığım yemin içindekiler kısmında bu yazıyor. Gerçi bu mantıkla çekirdek de yazmıyor ama görülüyo :D

Ercan Uçar

Uzman Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
Soner ACARLI' Alıntı:
Hocam o renklileri hiç yemiyor. Yani sadece o sade yemleri yiyor. Yaşı da 1 civarı şuan. Ve onları almayın diyorsun öneriniz için sağ olun ancak gördüğüm kaliteli yemler de dahil hepsinde onlardan var. Onların olmadığı yem görmedim daha.
Siz hangi kalitelin yeme baktınız ? Kaliteden kastımız 20 kilosu 60-70 lira olan yemlerse onlarda var zaten gerçi şimdi bikaçı artık onlarda koymuyor ;) verselega veya whitte molen veya veya cede nin yemlerini bir deneyin hem tohum kalitesi hemde sağlıklı kuşlarınız olucaktır ;)

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Onlar biraz çokmuş :D ben şimdiye kadar en fazla 1kg yem aldım. Şu an Championun yemini veriyorum aynı zamanda markasını bilmiyorum kavanoza doldurmuştum (jungle gibi bir şeydi) o yemi veriyorum.  400 gramı 7 lira gibi bir şeydi sanırım Championun. Vitaminli yem diye geçiyor. 20 kilo alsam bir ömür yeter herhalde :D