yem,tünek,mama,gaga taşı,kemik ?

hasan2721

Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
yıldırım
herkese iyi akşamlar arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.

1.sorum:muhabbet kuşu için üretilen en kaliteli yem hangisidir hangisini öneririsiniz paket yemlerden hangi marka?

2.sorum:tünek seçimim yaparken plastikmi alım tahtamı hangisi daha sağlıklı?

3.sorum:gaga taşı nasıl olmalı yada hangi marka.

4.sorum:balık kemi olarak neyi önerirsiniz hangisi daha sağlıklı ve kaliteli.

5.sorum:vitamin olarak suyuna düzenli olarak hangisini koymalıyım üretim sürecinde hangisi daha faydalı olur.

6.sorum:mama konusunda baya sıkıntılıyım form ve diğer sitelerde baya araştırma yaptım çok değişik mama tarifleri var yemek hazırlamaktan bile zor olanlarda var sadace iki kuş için kolay pratik ve dayanıklı mama nasıl yapılır.

7. sorum: şimdi bu vitamin,mama,balık gemiği,gaga taşı hepsini birlikte kafese koydugumda kuşa bir zarar veririmi yada nasıl bir aralıklarla kulanmalıyım.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1. Açık yem de kullanabilirsiniz. Ama güvenilir olursa ve karışımını beğenirseniz. Ama bence bravo güzel bir karışıma sahip. Max yem de aynı güzellikte ve biraz daha ucuz.
2.Tahta daha sağlıklıdır.
3.Günay Dönmez abimin sattığı gaga taşlarının üstüne tanımam. Link http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,10257.0.html
4.Açık da alabilirsiniz kalamar kemiğini ya da yazın kumsallarda bulabilirsiniz. Üstünde kararma olmamasına dikkat edin.
5. Bu konu hakkında araştırmayı yapıp kendi tercihinizi yapmalısınız. Çünkü her araştırma farklı sonuçlar doğuruyor. Biri daha iyi biri şöyle iyi falan diye kafanızda soru işareti oluşmasın araştırın kendiniz seçin.
6.Mısır unu,(1,5-2 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Pirinç unu,(1,5-2 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Bebe bisküvisi,(6-7 tane toz haline getirilmiş)
İrmik,(2-2.5 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Keçiboynuzu tozu, (1-1.5 çay kaşığı)
Tarçın, (1-2 çay kaşığı)
Pulbiber, (2-3 çay kaşığı)
Günay abimim gönderdiği bazı kurutulmuş doğal otların kekik kıvamına getirilmiş hali (2-3 çay kaşığı) ( bunu bulamayacağınız için koymasanız da olur. )
Kalamar kemiğini toz haline getirilmiş hali ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı )
Bu karışımı bir saklama kabında saklıyorum. İçinden yaklaşık 2.5-3 çay kaşığı alıp, rendelenmiş yarıma yakın yumurta ve buna orantılı (yumurtadan az olacak şekilde) rendelenmiş havucu karıştırıyorum. Kuşlarıma veriyorum ve severek yiyorlar.
Bu karışımdan Yaz aylarında pulbiber, keçiboynuzu tozu, tarçın ve bebe bisküvisini çıkarın.
7.Vitamin haftada bir, mama 3 günde 1, kalamar kemiği her zaman kafeste takılı olacak, gaga taşı da hep takılı olacak. Kuş kumu da hep kafeste bulunacak.

hasan2721

Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
yıldırım
tşk kardeş tavsiyelerine uyacagım elimdeki tüm kuşları sattım şimdi aldıgım kuşlara daha profesyonel davranmak için araştırma yapıyordum yardımlarınızdan dolayı tekarar teşekür ederim