yem tüy dökümüne neden oluyor...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Arkadaşlar kuşlar için aşağıdaki tür ve miktarlarda yemler aldım ve karıştırdım, fakat kuşlarım sürekli tüy döküyor, yemlerin oranında bir sıkıntımı var dersiniz? Yemleri atmak istemiyorum, ne yapmalıyım, Kuşlara sürekli Sera'nın vitamin ve mineralini veriyorum ama fayda etmiyor, mama veriyorum yemiyorlar...
Tropical Tropifit Muhabbet Kuşu Yemi 700 gr
Lora Kızıştırıcı Muhabbet Kuşu Yemi 150 gr
Quik Kızıştırıcı Muhabbet Kuşu Yemi 300 gr
Bonnie Tahıllı Muhabbet Kuşu Yemi 1000 gr
Esra Nijer Tohumu 400 gr
Yulaf İçi Kuş Yemi 100 Gr
Keten Tohumu Kuş Yemi 100 Gr
Kenevir tohumu Kuş Yemi 100 Gr
Karışık Muhabbet Kuşu Yemi 1500 gr
Toplam: 1350 gr
Nijer oranı=400/4350=0,1

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ne yaptın Ahmet 400 gr nijer, 950 gr yeme çok çok çok fazla...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
tam olarak açıklarmısınız 4350 ne
karıştırdığım yemlerin kütlesinin toplamı 4350 gr, bunun içinde 400 gr Nijer var, yemleri bugün ikiye ayırdım ve yoğurt kutularına doldurdum, kutulara yarımşar kilo sarı darı ekledim, umarım tüy dökümü durur, 1 aydır tüy döküyor kuşlar...

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
nedeni nijer.
yem karışımında nijerin oranı %10 değil %1 olmalı.hatta bence olmamalı ama neyse

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Gözlemlerime göre; nijerin tüy dökümüne sebep olması sürekli tüketilmesiyle alakalı. Yani yeme karıştırılarak her öğün verilmesi yerine ayrı mamalıkta belli peryotlarla verilmesi daha uygun oluyor. Yani tüy dökümünün sebebi çok tüketilmesi değil, sürekli tüketilmesi. Netice itibariyle;
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
nedeni nijer.
yem karışımında nijerin oranı %10 değil %1 olmalı.hatta bence olmamalı ama neyse
      Yem karışımınıza nijer katmayın, belli bir periyot belirleyin (haftada bir, on günde bir, v.s) ve o sıklıkta verin. Selamlar.