YEM ÜFLENMELİ Mİ???

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
Değerli abilerim kardeşlerim bu konuyu gerçekten merak ediyorum bende dahil birçok üretici arkadaş yemleri üflüyorlar..Bu ne kadar doğru?Peygamberimiz bile yemeği üflemeden yememizi öneriyor..Demek istediğim ağızdaki bakterilerin üfleyince yemlere bulaşacağıdır..bu konuda değerli görüşlerinizi bekliyorum..Ayrıca son zamanlarda gördüğüm yem üfleme makinaları ne kadar kullanışlı onuda merak ediyorum..Şimdiden tüm görüşleriniz için teşekkürler..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Sizinde belirttiğiniz gibi Hasan bey yeme üflemek son derece sakıncalı bir iştir. Bu yüzden kuşlara sakıncalı olabilecek bakterileride bulaştırmış oluruz. Yem eleme makineleri üflemeye oranla daha iyidir. İçinide her kullanımdan sonra iyi bir dezenfektan kullanarak temizlersek daha iyi sonuçlar alabiliriz

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
anladığım kadarıyla kabuklu yemler biryerde toplanıp yem üfleme makinesinden geçiriliyor  çiftler arasındaki birbirlerine hastalık bulaştıma riski olabilir diye düşünüyorum çünkü her kafesdan çıkan yamler bir yerde toplanıyor

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yemi üflediğinizde arkadaşlarımızında dediği gibi bakteri olabilir üflemezsenizde yemin yarısı çöpe gidiyor üfleme makinaları desek hastalık bulaşma riski var diğer kuşlardan galiba en iyisi risk almadan dökmek yenisiyle tazelemek

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
diğer kuşlardan hastalık bulaşma riskinide göz önüne alırsak yem üfleme makinalarıda çare değil o zaman sadece riski biraz azaltıyor ağızla üflemeye nazaran..

taner arslan

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
arslan
    Arkadaşlar UV.li yem temizleme makinaları var,yem temizlenme esnasında bu ışına maruz kaldığı için bakterilerde ölüyor. Bu yem temizleme makinalarını Bandırma dan Hakan ŞEN diye bir abimiz yapıyor.Bildiğim kadarıyla kendi siteside var google den yem temizleme yazdığınız zaman ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.Ben bu yem temizleme makinasının uv.sizini kullanıyorum gayetde memnunum tavsiye ederim... BİLGİNİZE

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
hilmi akyldız' Alıntı:
anladığım kadarıyla kabuklu yemler biryerde toplanıp yem üfleme makinesinden geçiriliyor  çiftler arasındaki birbirlerine hastalık bulaştıma riski olabilir diye düşünüyorum çünkü her kafesdan çıkan yamler bir yerde toplanıyor
Hilmi bey çok haklısınız size katılıyorum.Hakan ŞEN beyin ürettiği makinalarda yem ayıklanırken yemde bulunan mikropları kıran sistem eklemiş, bu sistemle sanırım korkulacak bişey olmaz...

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
ultra viole ışınlı işte bu on numara..

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Peki üflemenin zararından kurtulurken Ultra Viole nin zararını nasıl gidereceksiniz ?
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmaz mı bu?

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
ultraviyole ışınları sağlık sıhhat demektir; pek çok zararlı mikroorganizmaları öldürür.tabi bu şeklde kullanıldığı takdirde insan derisine gözüne zararı vardır tabi bunu konunun uzmanları daha detaylı açıklayacaktır bildiğim kadarıyla söylüyorum bu şekilde kullanmak yemlerdeki zararlı bakteri ve virüsleri öldüreceğinden tamamen faydalı olacağı kanaatindeyim..Zaten normaldede bitkiler güneşten gelen ultraviole ışınlarını kullanarak fotosentez yaparlar..

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Ultra Viyole Sağlık sıhhat demektir. Tıpkı güneş gibi. Ama güneşi yaratan Yüce Rabb'im onun zararlarınada kalkan yaratmış. Güneşin fazlasına atmosfer DUR diyor. Bize sadece gerekli olanı geliyor. Düşünün ki atmosfer olmasaydıda biz güneş ışınlarını direkt olarak alsaydık nasıl zarar görürdük. ? Ultra Viyole ışınlarını gerektiği kadar kullanmak çok önemlidir. Ne amaçla kullanılacaksa o amaca fayda sağlayacak kadar verilmelidir. Hiçbir canlıya yada gıdaya direk Uv ışını verilmesi doğru değildir.
Ben Uv li makina hakkında bunları yazmıyorum o makinayı görmedim. Sadece ultra viyole hakkında yorum yapıyorum.

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
Onur bey açtığınız topik için öncelikle teşekkür ederim benim fazla bilgim yok bu konuda sizde hastanelerde kullanıldığını yazmışsınız bu açıdan bakıldığında yararlı  ama bu yapılan makinada ne ölçüde ne yoğunlukta kullanılıyor onu tabi bilemem ona görede  yarar-zarar oranı değişebilir..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
hilmi akyldız' Alıntı:
HİLMİ ABİ BU MAKİENEDEN ALMAYI DÜŞÜNMEDİM DEĞİL AMA BU DÜŞÜNCENİZ  KAFAMI KURCALIYORDU BENİMDE HEP DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ HASTA KUŞUN YEMİYLE SAĞLIKLI KUŞUN YEMİ BU MAKİNEDE BİRBİRİNE KARIŞACAK ONU NASIL ÇÖZECEĞİZ

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Ben yem üfeleme sorununu bu salmalarda büyük suluklar var onlarla çözdüm hem kuşlar rahat etti hem ben şimdi yavrusu olmayan bir kafeste 7-8 gün yem bitti yada yem üfleme sorunu olmuyor yavrusu olanlarda ise bir 3-4 gün yetiyor yem.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
cihan aytan' Alıntı:
HİLMİ ABİ BU MAKİENEDEN ALMAYI DÜŞÜNMEDİM DEĞİL AMA BU DÜŞÜNCENİZ  KAFAMI KURCALIYORDU BENİMDE HEP DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ HASTA KUŞUN YEMİYLE SAĞLIKLI KUŞUN YEMİ BU MAKİNEDE BİRBİRİNE KARIŞACAK ONU NASIL ÇÖZECEĞİZ
  şu anda tek tek üflüyorum belkide az çiftim olduğu için zor gelmiyor 50 nin üzerinde çiftim olsa üfleme makinesi kullanırım herhalde