Yem ve Kumu İle Alakalı Önemli

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Merhaba arkadaşlar Yavru 1 adet Muhabbet Kuşum var.Problemim Yemliğine ve Kumluğunu Yem ve Kum Bıraktığım zaman Çalıştığımız için evden gidiyoruz Akşam geldiğimizde Bir'de Bakıyoruzki yem ve kum saçılmış kafesin evin her yeri kum ve yem acaba ne yapabiliriz yardımlarınızı bekliyorum Saygılarımla.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Akıllı Yemlik ile sıkıntım var kafese olmaz diye düşünüyorum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
strese yada  yaramazlığa  bağlı olarak  yaparlar yemlik kumluk yerine  ağzı dar  olan suluklara koyabilirsiniz zamanla kesilecektir bu tavrı....

FATÜH ÖZDEMÜR

Takipçi Üyemiz
Adı
FATIH
Soyadı
ÖZDEMIR
yaramazlıktan yapıyordur.benım yenı yavruları ayırdım kafeslere aynen dedıgınız gıbı hepsı kafesın ıcınde.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karahan UZUN.' Alıntı:
strese yada  yaramazlığa  bağlı olarak  yaparlar yemlik kumluk yerine  ağzı dar  olan suluklara koyabilirsiniz zamanla kesilecektir bu tavrı....

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
O zaman hayırlısı diyelim.Evde tek başına kalıyor başka kimse olmuyor çalıştığımız için eve bir geliyoruz Ortalık Felaket strese girecek birşey yok evde o zaman yaramazlık yapıyor sağolun teşekkür ederim.

Birde bu akıllı yemlik kafese asılıyor'mu yani her kafese oluyor'mu acaba?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
O zaman hayırlısı diyelim.Evde tek başına kalıyor başka kimse olmuyor çalıştığımız için eve bir geliyoruz Ortalık Felaket strese girecek birşey yok evde o zaman yaramazlık yapıyor sağolun teşekkür ederim.

Birde bu akıllı yemlik kafese asılıyor'mu yani her kafese oluyor'mu acaba?
Kafese asılıyor da her kafese olmaz. Çğunlukla olur ama

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bir tane suluk al kumu onun içine koy kafese as kumu bu şekilde ver o ihtiyacı kadarını oradan yer

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
teşekkür ederim Efekan sağol.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
mustafa bey stres yada şımarıklık başka birşey olamaz. benim kuşlardan dişi olan akıllı yemlikden ayağıyla yemlikleri boşalttı ben doldurdum o boşalttı neyse ki şimdi bu huyunu tekledi. şimdiyse ayrı bir yemliğe koyduğum kumları ağzıyla gözümün içine baka baka boşaltıyor sırf yaramazlık oyun peşinde devamlı.arada böyle kuşlarda çıkıyor umarım bu huyunu tekler

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Acaba bu tür davranışlar yavruların yeme düştüğü zaman yapılan uygulamadan kaynaklana bilir mi ?

35 40 günlük bir yavru almıştım petshoptan. Kuş yemlikdeki yeme dokunmuyordu resmen. kuşu salldığımızda sehpanın üstüne yem döküyorduk yada elimize alım avcumuza yem koyuyorduk anca o zaman yiyordu. Mesala yeme düşen yavrulara tabana yem döküyorlar ya oda ona alışıyor. bu saçmalıkları yerden yemek istemesi olma ihtimali varmıdır ? çok çok düşük bi ihtimal gerçi.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Hilmi bey İnşallah peki biz evde yokken stres olmaması için ne yapmamı önerirsiniz acaba.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Enver ERGİN.' Alıntı:
Acaba bu tür davranışlar yavruların yeme düştüğü zaman yapılan uygulamadan kaynaklana bilir mi ?

35 40 günlük bir yavru almıştım petshoptan. Kuş yemlikdeki yeme dokunmuyordu resmen. kuşu salldığımızda sehpanın üstüne yem döküyorduk yada elimize alım avcumuza yem koyuyorduk anca o zaman yiyordu. Mesala yeme düşen yavrulara tabana yem döküyorlar ya oda ona alışıyor. bu saçmalıkları yerden yemek istemesi olma ihtimali varmıdır ? çok çok düşük bi ihtimal gerçi.
Abi saçmalıklar derken? Bir de dediğin gerçekten düşük ihtimal çünkü kuşlar bizden daha iyi bir görüş kalitesine sahip ve yemin nerede olduğunu görebiliyorlar. Bu yüzden dediğin ihtimal düşükten daha çok imkansız gibi bir şey

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Kuşun biz evde yokken stres olmaması için ne yapmamızı önerirsiniz acaba.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Bunlar ya yaramazlıktan ya da stresten oluyordur.Kuş sabahtan akşama kadar sessiz bir evde tek başına kalırsa kesinlikle bir süre sonra strese girer.Kuşun Yanına bir arkadaş alırsanız bu huyundan vazgeçer mi bilmem ama daha mutlu ve sağlıklı olacağı kesin.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ya kuşunuzun yanına eş alabilirsiniz yada işe giderken radyo açın kuşunuza işe yarayacaktır.