Yem ve Su kavgası

avicenna15

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
KURT
daha önce çift olan kuşumun taşınma sebebiyle yerini değiştirdim. Birbirlerine hala kur yapıyor öpüşüyorlar fakat erkek kuş ne zaman yem mama yiyecek su içecek olsa dişi kuş başında beliriyor ve kavga ediyorlar ve yedirtmiyor. Bir anlam veremedim kur yapma konusunda kesinlikle sorun yok fakat yem mama ve su konusunda ciddi kavgalar var kuşları ayırmalı mıyım?

mvolkan

Üyemiz
Adı
volkan
Soyadı
hacıoglu
Ayni sorun benim cifttede var bence sebebi disi kususa erkegin bakmasini mi istemesi diye dusunuyorum

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
yemde suda sorun yokta mama koydummu fena kavga ediyolar bende ayrı ayrı 2 yemlige koyuyom mecbur

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benim bir çiftimin erkeği dişisine asla ne yem ne mama yediriyor. Tabiki görmediğim zamanlarda olmuştur ancak ne zaman yanlarında olsam ya yemlikten dişiyi kovuyor, ya dişiyi kutusuna sokuyor, yada dişi kafesin tavanında geziyor erkek aşağıdan onu besliyor. Sürekli erkek dişiyi besliyor.
Bence otorite kurma yöntemi, kendine bağımlı hale getirmek için yem yedirmiyor. Yuvadan yavruların başından kalkmaması ve aç kalmayacağını güvenmesi gerektiğini erkek dişiye öğretiyor gibi geliyor bana.

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
inşaallah sorunlarınız hemen çözülür...benim dişi de pek fena, yem yerken hiç ses çıkarmıyor..çünkü erkek yem yiyor dişiye kusuyor...yerinden kımıldamıyor hanımefendi ama mamaya geldi mi erkeği mamanın yanına sokmuyor...kendisi yiyor,sanki kafeste tek kendisi yaşıyor...çözümü bende iki ayrı mama tabağı koyarak çözdüm...ama dişi öyle kıskanç ki iki tabağa da yetişip erkeğe yedirmiyor...var mı böyle bir şey hayret...:)

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Murat ÖZYÜREK' Alıntı:
inşaallah sorunlarınız hemen çözülür...benim dişi de pek fena, yem yerken hiç ses çıkarmıyor..çünkü erkek yem yiyor dişiye kusuyor...yerinden kımıldamıyor hanımefendi ama mamaya geldi mi erkeği mamanın yanına sokmuyor...kendisi yiyor,sanki kafeste tek kendisi yaşıyor...çözümü bende iki ayrı mama tabağı koyarak çözdüm...ama dişi öyle kıskanç ki iki tabağa da yetişip erkeğe yedirmiyor...var mı böyle bir şey hayret...:)
aynen benim dişi gibi :D

avicenna15

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
KURT
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
yemde suda sorun yokta mama koydummu fena kavga ediyolar bende ayrı ayrı 2 yemlige koyuyom mecbur
ilk başta sadece mamayı yedirtmiyordu dişi fakat şimdi yem ve suyada yaklaştırmıyor... Mamayı iki yemliğe koyuyorum ikisinide yedirtmiyor. kafesi ele geçirdi resmen. Benim çiftimde çekoslavak acaba çeklerde böyle görülebiliyor mu ?

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
bende de mama verince aynı durum olabiliyor.çözümü iki ayrı yemliğe mama koyup birbirinden en uzak olabilicek şekilde takınca buldum.bu şekilde rahatça yiyorlar

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ara ara öle hareketler görülebiliyor stres yapmış olabilir yakında eski düzenlerine döneceklerdir