Yem yutmada zorluk çözüm bulamadık acil

h4rman

Yeni Üyemiz
Katılım
21 Ağu 2017
Mesajlar
7
Konum
van
Adı
ömer
Soyadı
er
Ustalardan yardim istiyorum.Yaklaşık 1 bucuk aydır 6 kusumdan birinde yem yutmada zorluk var.Yem yerken 1 tane alıp eveleyip geveliyor.Gaga icinde yem parcalari goruyorum.Cok zor yutuyor ve surekli gagayi acip kapatarak sanki yutmak icin savas veriyor.Versele laga prestige hobi m05 sari daldari kullandigim yemler.3 ündede ayni sorun.Sadece kizil daldariyi kokayca yiyebiliyor. (Inceledigimde taneleri daha kucuk)14 aylik erkek ingiliz.Bu durum haricinde nesesi keyfi hersey yolunda.Fakat yakinda daldariyi da yutamamasindan korkuyorum.1 haftadir sadece daldari ve mamayla besleniyor.Selcuk hocamin tavsiyesiyle 5 gun biteral 2 gun triflucan uyguladik ve bir degisiklik yok.
 

h4rman

Yeni Üyemiz
Katılım
21 Ağu 2017
Mesajlar
7
Konum
van
Adı
ömer
Soyadı
er
https://youtu.be/RnIx6ThXWrU

Youtube videosunu ekledim buradan eklemeyi başaramadım.url adresi hemen ustte yardimlarinizi bekliyorum.
 

yesillik

Uzman Üyemiz
Katılım
9 Eki 2017
Mesajlar
331
Konum
İzmir
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Kuşta solunum güçlüğü var. Üst solunum yolu iltahabı ya da hava kesesi paraziti olabilir. Dışkısı normal. Ama solunum yolunda oluşan sıkıntı halsiz bırakıp yem kırmasına mani oluyor olması çok muhtemel. Kuşu karantinaya alın. Diğer kuşlara bulaşmaması için.
 

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Katılım
29 Eyl 2015
Mesajlar
1,120
Konum
Manisa
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Trichominisiasis tedavisi uygulayın. Veterinerden ilaç alabilirsiniz. Tedaviyi de o söyleyecektir.
 

h4rman

Yeni Üyemiz
Katılım
21 Ağu 2017
Mesajlar
7
Konum
van
Adı
ömer
Soyadı
er
Ayhan hocam 3 veterinerde buyukbas hayvanlar icin olan baytrili agzina saf haliyle damlaticam sizde sulandirilmis vericeksiniz dedi.Bunun Doğru olmadigini dusunuyorum.Belirttiginiz hastalik icin flagy ve radinazole ilaclariyla tedavi etmisler ama sizin bu konuda tecrube ettiginiz ilac hangisidir?
 

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Katılım
29 Eyl 2015
Mesajlar
1,120
Konum
Manisa
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ömer Kardeşim,
Flagyl Trichomaninisiasis'e etkilidir. Uygundur. Ama sorunun öncelikle bakyeriyel olmadığını düşünüyorum. Eğer bakyeriyel tedavi yapacaksanız.
Kuş besleyen herkeste olması gereken ilk ilaç bence Sulphamezathine dir. Bu ilacı suluğa sizin vakanıza özel 8-10 damla kadar en az 5 gün en fazla durmuna bakarak ve son günlerde 6 damlaya düşürerek veriniz. Ağzına direkt damlatmayı bana veterinerim önermiyor. O yoğun ilacı alan kuşlarda ilaçtan kaynaklı başka sorunlar olabiliyormuş. Dolayısı ile bence kuş yem yiyebiliyorsa kendisi yesin içsin. Yeyip içemiyorsa direkt yerine suyla mama hazırlayıp şırıngayla kursağa uygulamak daha doğru oluyor. Boğazda nodül benzeri şeyler oluşabiliyormuş. Ardından tamamlayıcı tedavi. 3+3 gün.
O ilaç (adını anmak istemiyorum)pahalı ve yerli olmadığı için ben önermiyorum. Eşdeğeri Enrocure var. Daha sonra onuda uygulayabilirsiniz. Seçim sizin.