yemi dökme sorunu...?

kariza

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Yilmaz
arkadaşlar benım bi çift kuşum var gayet saglıklı ve ıyı anlaşıyolar ama dişim kuş son iki gündür yemlikteki yemleri ağzıyla kafesin içine döküyor sebebi nedendir ve böyle sorunla karşılaşan varmı yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim .....

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Aynı sorun bu ara benim kuşlarda da var. Bende nedenini çözemedim bir türlü yem aynı yem ağız tadı mı değişti keretaların nedir? Sinir oluyorum heryere saçıyor az önce kafesini temizledim yemlerini koydum temiz temiz hemen indirmiş akıllı yemliğin yarısını aşağı.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
benım kuşumdada vardı dişi yapıyor nedense yanlış hatırlamıyorsam bunun nedenı heycanlanmasıydı tabi bilenler yardım edıcektir

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Benim gözlemimde ya strese girdiklerinde ya aşırı çiftleşmek istediklerinde ya da yemin içinden bazı tohumları seçtiklerinde oluyor.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Bazı kuşlar ya oyun oynama amaçlı ya da yem seçmek için bu gibi davranışları yapıyorlar, ben akıllı yemlik kullanıyorum, akıllı yemlikteki yemleri alt hazneye indiriyorlar, buna çözüm olarak ya yemleri gaga suluk diye tabir edilen kanarya suluklarına koyun ya da kafes içine takılan ızgaralı yemliklerden kullanabilirsiniz, ben yem döken çiftlerimde ızgaralı yemlik kullanıyorum...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kızısmıs ve ciftlesmek isteyen disiler yemlikteki yemleri dökerler.. disi kusunuzu baska kafese alın 15 gun ayrı kafeste kalsın sonra tekrar erkegin yanına koyun ciftlesme gerceklesecektir..

dolunay_6683

Yeni Üyemiz
Adı
Süleyman
Soyadı
SEÇEN
  kuşlar genelde karışık yemleri karıştırır dökerler sebebi içindeki aspuru seçip yemek için.dişilerde kafeste yuvalık yok sa veya açık deilse yaparlar.ama genelde aspur arayışında oldukları için yapıyorlar.dikkat ederseniz yemlerin içinde hep aspuru yemişlerdir.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1.si yakın zamanda yemlerini değiştirdiniz
mi? yani farklı marka veya çeşit yemmi koydunuz
evetse normal bir durum
hayırsa 1 dişi kızışmıştır
2 dişi strestedir
3 dişi yemlerin arasından seçiyor
4 akıllı yemlikmi kullanıyorsunuz???

kariza

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Yilmaz
yemleri degistirmedim akıllı yemlıkte  kullanmıyorum..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
anladım
dişi kızışmış
yuvalık yoksa yuvalık takın ve yumurtaları bekleyin:)

kariza

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Yilmaz
yuvalıkta var girip çıkıyolar bazen durgunlasıyolar bazen erkek giriyor bazen ikisi girip cıkıyo halen bısey yok ortada:)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
az daha sabredin
forumumuzda yumurtlayacak dişinin belirtileri var
okuyun onları size yararı çok olur..

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
benim erkek de akıllı yemliği dolduruyorum bakıyorum sonra bütün yemler alt haznede.dişiyle çiftleşmek istiyor dişi karşılık vermiyor acaba onun için mi yapıyor yavruları var.erkeği ayırayım mı

kariza

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Yilmaz
bakalım hayırlısı sabırsızlıkla beklıyorum zaten bunlara nasıl yem vermelyım daha ıyı verım almak için peki siz ne öneririsinz?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Mustafa TÜRKER' Alıntı:
benim erkek de akıllı yemliği dolduruyorum bakıyorum sonra bütün yemler alt haznede.dişiyle çiftleşmek istiyor dişi karşılık vermiyor acaba onun için mi yapıyor yavruları var.erkeği ayırayım mı
Aynen benimde yavrusu olan bir çiftimin erkeği yapıyor bunu ayağıylada eşeliyor kafese döküyor yemleri.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bende de oluyordu. Dediğim gibi gözlemlerime göre (3 farklı dişide gözlemledim.) kızışma dönemlerinde böyle şeyler yapıyorlar. Hatta kendilerini yemliklere, tellere bile sürttükleri oluyor.