Yemleri Döken Dişi Kuşum

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
arkadaşlar herkese merhaba...benim 1 adet 6 7 aylık civarında dişi bir muhabbet kuşum var, kuşun annesi babası 6 7 ay önce bendeydi yavru aldım yavrulardan birini kendime ayırıp annesiyle babasına bir arkadaşıma hediye ettim..neyse soruma gelince benim bu muhabbet kuşum yaklaşım 2 3 aydır yemlikteki yemleri kafesin tabanına döküyor ben yemlikleri dolduruyorum ertesi gün yarısından fazlasını yenmemiş olarak görüyorum... sizce nedeni ne olabilr arkadaşlar? yardımlarınıza ihtiyacım var...şimdiden teşekkür ederim iyi günler

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
hoşuna giden bi yemi arıyordur yada strese girmiştir yemliği ağzına kadar doldurmazsanız hergün az az tazelerseniz dökme olayını yarıya indirebilirsiniz

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
akıllı yemlik kullan yem israfını azaltırsın

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
benim bazı kuşlarımda yemlikten aspur seçiyodu bende ayrı bir yemlikte aspuru verdim.yem dökmeyi kesti.

yakuza_gorkem

Yeni Üyemiz
Adı
Görkem
Soyadı
Tungul
sanki yem seçiyor gibi değil..çünkü tamamını döküyor hangilerini yiyor hangilerini yemiyor çıkaramadım... gagasının üstü kahverengi gibi olmuş sanki benim daha önce çift kuşumda olduğu için ordan biliyorum dişilerde kızışınca gaga mantar gibi oluyordu..acaba diyorum kızgınlıktan dolayıda yapabilirmi bunu?

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
Bazı kuşlarda bu tür alışkanlıklar olabiliyor. Benim kuşlarımdan biri kumun tamamını alır mamalıktan boşaltır gözümün önünde. Kimi akıllı yemlikte bile yemleri boşaltır. Yapacak tek şey azar azar yem verin sabah akşam yemini kontrol edin.

nowaroma

Üyemiz
Adı
Aykut
Soyadı
YAYICI
ustalar daha iyi bilir ama ne hikmetse ben bu durumla hep dişi kuşlarda karşılaştım. bu olay dişiye has bir durum mu diye düşnüyorum doğrusu.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aykut YAYICI' Alıntı:
ustalar daha iyi bilir ama ne hikmetse ben bu durumla hep dişi kuşlarda karşılaştım. bu olay dişiye has bir durum mu diye düşnüyorum doğrusu.
Hayır dişiye has bir durum değil erkeklerdede olabiliyor. Strese giren yada beğendiği yem türünü yemek isteyen her kuşta olabilen hepimizin başına gelen durumdur