Yemlikteki Yemi döküyor

ilhan_yilmaz

Yeni Üyemiz
Adı
ilhan
Soyadı
yılmaz
Dişi Muhabbet kuşum Yemlikteki bütün yemi gagasıyla döküyor ve yemliğe girmeye yada yatmaya çalışıyor. Kuş yavruluktan yeni çıktı yanında erkeği de var. Ben bunun bir mesaj olduğunu düşünerek yavruluk taktım (henüz çiftleşmediler sadece koklaşıyorlar) fakat henüz yavruluğa girmiyor. sorun düzelmeyince birde duşluk taktım acaba bu rahatlatır mı diye fakat bu da çözüm olmadı. Sizce sorun nedir ne yapmalıyım?

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Aynı şekilde davranan 2 adet dişim var.Bu hareketi kuluçka döneminde her zaman yapıyorlar.Mamalıkta yemlikte ne varsa kafes tabanına döküyor.İçgüsel olabilirmi diyorum?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
akıllı yemlik yada silo yemlik tak kuşlar bazen böyle şeyler yapabiliyor.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bir çok dişi MuhabbetKuşu bu davranışı yumurtlama öncesi, yumurtlama stresinden yapar. İlk yumurta geldikten sonrada davranışları normale döner. Dişi Kuşunuzun yaşı (ayı) kaç tır ?
    Sıklıkla kafes temizliği yapabiliyorsanız yemi kafes zeminine de bırakabilirsiniz. Ayrıca şu dönemde kalsiyum ve minerale daha fazla ihtiyacı olacaktır..

ilhan_yilmaz

Yeni Üyemiz
Adı
ilhan
Soyadı
yılmaz
kuşum henüz yavruluktan yeni çıktı  5-6 aylık yani yanında eşi var eşini seçti ve kafese ayırdık. çiftleşmeleri çok yakın gibi düşünüyorum yani yakın zamanda yumurtlama ihtimali olabilir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ilhan_yilmaz' Alıntı:
  5-6 aylık yani yanında eşi var eşini seçti ve kafese ayırdık.
  Öyleyse Babyler yakında gelecektir..  alkisd  alkisd
  Annelik-Babalık duygularını doya doya yaşasınlar, Sorunsuz nice nice kuluçkaları olsun dilerim..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
iki zor safhayı atlatmışınız
kalamak kemiği kaftada en az 2 veya 3 gün yumurta maması ( çok fazla ekmek kırıntısı vs koymamak şartı ile yoksa bu kadarı kilo yapar) güzel bir bakın ile isediğiniz sonuca gelebilirsiniz...