yeni aldığım dişi muhabbet kuşu

lessien

Yeni Üyemiz
Adı
lessien
Soyadı
tinuviel
merhaba  bir şey danışacaktım. benim kuşum dışarıya alıştı ne kadar zaman oldu bi türlü alıştıramadım elime artık konuşmasını falan da geçtim sürekli dışarı çıkmak istiyor dışarı çıkarttığımda da elimi gördüğü an başka yere uçuyor kafesin içine sokuyorum elimi bi yer bulup dışarı çıkmak istiyor zaten ilgilenmiyor. sürekli konuşuyordum artık konuşmak da gelmiyor içimden ama çok üzülüyorum elime yem falan da alıp bekledim açken yine de gelmedi  vaktinizi  alıyorum ama yardımcı olursan çok sevinirim. burada çok daha profesyonel konulardan bahsediliyor vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. ama mama falan da yapıp vermek istiyorum tabi bana alışırsa.. bana alışmadan kafes dışına çıkarmak gibi bir hata yaptım yapabileceğim bi şey varsa yardımcı olun lütfen.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$ beslemek sabir i$i !

Bu yüzden hemen pes etmeyin !

Ilginizi esirgemeyin, ve ne ektiginizi biceceginiz güne kadar in$allah, ...

Bunlara olan sevginiz emeginizi arttirir, ... sarf ettiginiz emek ise bunlara olan sevginizi, ...

Allah sabir versin ve kolay gelsin  ;)

Saygilar

lessien

Yeni Üyemiz
Adı
lessien
Soyadı
tinuviel
doğru diyorsunuz ama başta kafes dışına alıştırmak gibi bir hata yaptım o yüzden de elime gelmek istemiyor yapacak bir şey de aklıma gelmiyor bayağı da zaman oldu bir ay olacak neredeyse. o yüzden korkuyorum

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Elif hanım,

Kuşunuzu dışarı çıkarmakla erken hareket etmişsiniz. Sürekli dışarı çıkmak istemesi doğaldır ancak tam olarak size ve eve alışmadan dışarı çıkarmanız doğru değildir.
Kuşunuzla sürekli konuşun, ona ogün ne yaşadıysanız anlatabilirsiniz. Emin olun sıkılmadan dinler.
O sizin ona anlattığınız her şeyi öğrenmeye çalışır. En azından benim kuşum öyle. Yani ne anlatsam dinler elimde durur ağzımdan çıkan her şeyi kapmaya öğrenmeye çalışır. Şuan 7 8 tane kelime biliyor.
Siz hergün konuşun ve ona basit kelimeler öğretin. Cicikuş, Şaşkın, Babacık vb.. gibi kuşların çabuk öğrenebileceği kelimeleri seçin ve sürekli tekrar edin. Kuşa ilgiyle yaklaşın. Onu korkutmayın. Bunları uygularsanız kısa sürede bir dosta kavuşursunuz :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$ bu, mecbúr ucacak !

Olan oldu birkere, fakat siz ona dogal ve sakin davranin, kovalamayin, ... kondugu yerlere agir agir elinizi ve parmaklarinizi sunun, ... dedim ya, SABIR SABIR SABIR  :)

In$allah istediginiz gibi geli$ir her$ey  ;)

Saygilar

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence bir süre kafesinden çıkartmayın her ihtiyacını kafeste giderin yemini suyunu kalamar kemiğini filan eksik etmeyin ve kafesten çıkartmadan sık sık konuşun onunla adını söyleyin canım cici kuş tatlı kuş diye sevin kafeste kalmaya alıştıktan sonra yavaş yavaş elinizi kafese sokuğ göğsüne uzatın ayaklarını atmasını sağlayın ama sürekli deneyin bunu bıkmadan zamanla olacaktır mutlaka. Bu arada kuşunuzun yaşı kğçğkse daha kolay öğretirsiniz istediklerinizi. Kolay gelsin.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kafese el sokulmaz !

Kafes ku$un mahremidir !

Önce teller arasindan, ardindan acik kapidan beklenir, ... gelirse gelir, ... marifet sabirli olmaktadir  :)

Kafese el sokulmaz, ... acil yakalama durmu olmadigi mütdetce !!!
O elden bende kacarim o halde her gördügümde, ...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bence bir süre kafesinden çıkartmayın her ihtiyacını kafeste giderin yemini suyunu kalamar kemiğini filan eksik etmeyin ve kafesten çıkartmadan sık sık konuşun onunla adını söyleyin canım cici kuş tatlı kuş diye sevin kafeste kalmaya alıştıktan sonra yavaş yavaş elinizi kafese sokuğ göğsüne uzatın ayaklarını atmasını sağlayın ama sürekli deneyin bunu bıkmadan zamanla olacaktır mutlaka. Bu arada kuşunuzun yaşı kğçğkse daha kolay öğretirsiniz istediklerinizi. Kolay gelsin.
sonuna kadar katılıyorum, tek yapabileceğınız bu...

lessien

Yeni Üyemiz
Adı
lessien
Soyadı
tinuviel
Peki alışana kadar kafeste kalsın o halde çıkartmıyor diye bana küsmez umarım :) hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim zamanı gelince uçururum yağlanma falan yapar diye korkuyorum..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Korkmayın Elif hanım kafeste duran her kuşta yağlanma olmaz olursada çözümü kolay. İnşallah istediğiniz gibi eğitebilirsiniz kuşunuzu.

lessien

Yeni Üyemiz
Adı
lessien
Soyadı
tinuviel
İnşaallah tek temennim.. Sevsin de beni zaten gerisi gelir umarım. İlk kez besliyorum bir kuş hem deneyim de olur, güzel bir deneyim olmasını dilerim, yardımlarınızla üstesinden geleceğim kısmetse..