Yeni aldigim erkek hakkinda

redboy345

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Ezgin
1yasindaki disim icin guzel bi erkek aldim fakat disi kusum cok hircin davraniyor.bazen ayni tunekte duruyorlar fakat disi yaklasmasina izin vermiyor. Insallah zamanla alisir.ciftlesme falan onemli degil.yalniz kalmasin diye aldim zaten.

soner öz

Üyemiz
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Mehmet EZGİN' Alıntı:
1yasindaki disim icin guzel bi erkek aldim fakat disi kusum cok hircin davraniyor.bazen ayni tunekte duruyorlar fakat disi yaklasmasina izin vermiyor. Insallah zamanla alisir.ciftlesme falan onemli degil.yalniz kalmasin diye aldim zaten.
İlk bir iki hafta hatta bir ay anlaşmazlık olabilir zaman a yayılarak azalır,Dişiler nazlıdır :)

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
keşke dişiyi alıp pet shop a gitseydin dişinin eşini kendisi seçmesine olanak verseydin. biraz sabret alışırlarsa sorun olmaz yok alışmazlarsa dişini götür orda pet shop sorumlusu eş seçtirir kuşunuza.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Birkaç hafta ayrı kafeslerde tutup sonra dişiyi erkeğin kafesine atarsanız öyle bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz azalır . 

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Kuşlarınız sağlığı için tabi ki vitamin kullanmalısınız hafta da bir kullanmanızı tavsiye ederi

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Birkaç hafta ayrı kafeslerde tutup sonra dişiyi erkeğin kafesine atarsanız öyle bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz azalır .
bu yöntem çok önmli.. Fatih abinin dediği gibi dişi kuşu erkek kuşun kafesine atın ama ilk önce biraz ayrı tutun kuşları ..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kafese ilk önce erkeği koymanız lazım 1 hafta tek başına kalsın. Sonra dişiyi koyun yanına yoksa baskınlık kurar. Yumurtalar hayal olur.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karanlıkta taşıyın öbür odaya o zaman sıkıntı olmaz. Sakin oda her zaman için en iyisidir. Ancak kesinlikle karanlıkta taşıyın ve koyduğunuz odada da karanlıkta dursunlar sabah güneşin ilk ışıklarıyla görsünler o zaman pek takmazlar yer değişikliğini.

redboy345

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Ezgin
Tamam efekan bey inşallah anlaşırlar.Vitaminde vereceğim dişi kuşun stresini almaya yardımcı olur belki.neoteramisin versem sıkıntı olur mu acaba?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mehmet EZGİN' Alıntı:
Tamam efekan bey inşallah anlaşırlar.Vitaminde vereceğim dişi kuşun stresini almaya yardımcı olur belki.neoteramisin versem sıkıntı olur mu acaba?
neo teramisin vitamin ve antibiyotik karışımıdır hasta olmayan kuşa kullanmayın vitamin olrak size süpervit forteyi öneririm

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
yaklaşık 1 ay önce farklı petshoplardan aldığım dişi ve erkeği eşe attım 1 hafta 10 gün boyunca dişi erkeğe aşırı saldırgan davranıyodu. Hatta yanında bile durmasına tahammülü yoktu:) Ama 10 gün sonra sabah bi baktım çiftleşiyolar ve şu an yumurtaya yatıyor:) biraz sabırlı ol ve rahatsız etme. Sularını 2 günde değiş 3. güne bırakma. Vitamin haftada 1 gün ver. Yumurta mamasınında rolü çok büyük. Ben o anlaşamadıkları 10 gün boyunca 2 güne 1 yumurta maması verdim. İçine kalamar kemiğini toz haline getirip onuda ekledim. Şu an sonuca ulaştım dediğim gibi yumurtaya yatıyor. Sende doğru bi bakımla sonuca ulaşırsın umarım

redboy345

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Ezgin
Kuşlarımda olumlu gelişmeler var arkadaşlar.bugün erkek kuşu yem kusuyordu dişi kuşa.fakat dişi kuş bazen ısırmaya çalışıyor erkeği.aynı tunekte duruyorlar.birde mama veriyorum iki günde bir.onun için kavga yapıyorlar..

redboy345

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Ezgin
Arkadaşlar kuşlarım birbirine alıştı sayılır,dişi bazen erkeği dövüyor ama yem falan kusuyorlar birbirlerini kaşıyorlar.yalnız dişi kuşum sürekli yuvaya giriyor.psikolojisi bozulmuş gibi oradan çok nadir çıkıyor.yuvalığının içinde baya tüyü var.nijeri fazla kaçırdım galiba tüye girdi.öyle tahmin ediyorum.neden sürekli yuvada anlam veremiyorum..