Yeni Aldığım Jumbolar Hakkındaki fikirlerinizi almak istiyorum

bugrahanbayrak

Üyemiz
Arkadaşlar Merhaba

Ben bu işte yeniyim daha önce güvercin ve sevda papağanı besledim. Bu jumbolara kafayı taktım. Alalı 20 gün oluyor yuvalıkları var ve hic girdiklerini görmedim. Kenevir tohumu ve hazırladığım mamayı hiç yemiyorlar. İkiside bilezikli biri erkek olan UOF fransa bileziği taşyor. Diğerinin henüz bileziğinine bakmadım. Bileziklerinin renkelerine göre erkek 2.5 dişi 1.5 yaşında. Gerci ben her ikisininde erkek olabileceğine dair şüphelerim var. Kuşlar hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum. Özellikle cinsiyetleri

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mavi dişi, gri erkek. Güzel kuşlar. Ancak muhabbet kuşları kenevir yemez. Yani fazla ilgi göstermez. Bir muhabbet kuşu yemi alın. Kenevire gerek yok. 3 günde 1 yumurta maması verin. Yumurta mamasını http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,19480.0.html bu mamadan alabilirsiniz. Hem ucuz, hem içeriği süper. Bu alacağınız mamadan 3 günde 1 gerektiği kadar kullanıp içine havuç ve haşlanmış yumurta rendeleyeceksiniz. Zaten 1 kilo 1 çifte bayağı yeter.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu arada yuvaya alışmaları için 20 gün yeterli değil. Yerlerine, ortama alışsınlar. Yuvaya da alışırlar.

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
öncelikle hayırlı olsun güzel kuşlarmış.inşallah tüyleri kadar yavru alırsınız.mavi dişi gri erkek

Acharad

Üyemiz
kuşlarınız çok güzel.cinsleri konusunda problem yok biri dişi biri erkek ancak dişinin yaşı konusunda biraz şüphem var konu ile ilgili tecrübeli üreticiler daha çok yardımcı olabilir ama bana dişinin yaşı daha bi fazla gibi geldi.Allah bol yavru nasip etsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bugrahanbayrak' Alıntı:
Hızlı cevabınız  ve alakanız için çok teşekkür ederim.
Muhabbet kuşu yemi ve yumurta maması almayı unutmayın. Sonra jumbolar sizi hüsrana uğratabilir. Zaten diğer muhabbet kuşlarına kıyasla zor üreyen kuşlardır.

Acharad

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Muhabbet kuşu yemi ve yumurta maması almayı unutmayın. Sonra jumbolar sizi hüsrana uğratabilir. Zaten diğer muhabbet kuşlarına kıyasla zor üreyen kuşlardır.
Aynen katılıyorum erkek jumbomun dişişi öldüğünde yanına aldığım farklı bir kuşla 1 ay yanyana bile gelmediler çok nazik kuşlar o yüzden ben üretime yerliden başladım çok basit ve hızlı oluyo tecrübe etmeden jumbo bi daha almam :)allah yardımcınız olsun inşallah sizin şansınız yaver gider ....

bugrahanbayrak

Üyemiz
Muhabbet kuşu yemim var ayrıca yumurta mamasını da kendim hazırladım. Sadece muhabbet yemine kenevir tohumu kattım ve yemediklerini gördüm o yüzden sordum. Ama bu yawru elde etme işi bende takıntı oldu. Daha öncede yazdığım gibi ben üretici değilim tamamen hobş olsun diye ve çocuklarım yumurta yawru sürecini görsünler içlerinde doga sevgisi olsun diye istiyorum. Ben sevda besledim 5 yıl kadar    yumurta alıyordum ve hepsi boş çıkıyordu. Bu yüzden onlardan vazgeçip Jumbo aldım ama sanırım daha zor bir işe giriştim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bugrahanbayrak' Alıntı:
Muhabbet kuşu yemim var ayrıca yumurta mamasını da kendim hazırladım. Sadece muhabbet yemine kenevir tohumu kattım ve yemediklerini gördüm o yüzden sordum. Ama bu yawru elde etme işi bende takıntı oldu. Daha öncede yazdığım gibi ben üretici değilim tamamen hobş olsun diye ve çocuklarım yumurta yawru sürecini görsünler içlerinde doga sevgisi olsun diye istiyorum. Ben sevda besledim 5 yıl kadar    yumurta alıyordum ve hepsi boş çıkıyordu. Bu yüzden onlardan vazgeçip Jumbo aldım ama sanırım daha zor bir işe giriştim.
Jumbolar tek çift halinde daha zor ürer. Yanlarında bir çift daha olursa daha kolay ürerler. Çocuklarınız görsün diye almışsınız ne güzel. Ama sakın çocuklar uçurmasın evde kuşları. Uçurursanız bayağı zorlaşır işiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bugrahanbayrak' Alıntı:
Peki yanlarına Jumbo olayan başka bir muhabbet çifti alsam olur mu. Bu Jumbolar bana 300 TL'ye mal oldu çünkü :)
Yanlarına dediğim başka kafeste bakacaksınız diğer aldığınız çifti de. Jumbo olmasa da olur muhabbet kuşu olsun da.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yeni alacağınız çifti yerli alabilirsiniz. Yerli dediğim her yerde gördüğümüz biraz daha küçük olan kuşlar. Onlar daha kolay ürer. Hem bunlarda zorlanırsanız onlarla teselli edersiniz kendinizi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bugrahanbayrak' Alıntı:
Başka bir kafes oldukça zor bizim fiziki şartları düşünürsek aynı kafes olmaz mı benim kafes oldukça büyük.
Öyle olmaz işte. O zaman 2.yi almaya gerek yok. Biraz daha geç ürerler ama ürerler.

19çorumlu19

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YALÇIN
öncelikle kuslar süper kardeş.cinsiyetleri hakkında şüphen olmasın gri erkek yesil disi  bye_kiss