yeni aldığım kardeş rainbowlar

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
Fatih ÖZDEMİR' Alıntı:
maşallah allah analı babalı büyütsün. :D
haber verseydın abı bende alırdım
sağol fatihim inat etti satmamak için aldım inş yavrularını alırım

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
eşleşmesini nasıl yapsam yanına farklı bir rainbow bulsammı  acaba diyorum

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
3 .ağızda bir böyle çıkıyor diyor doğruysa :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
maşallah kuşlar güzel ve sağlıklı görünüyorlar, niyetim moralinizi bozup polemik yaratmak değil ama bence kuşlarınız rainbow değil. Bu ırk çok revaçta olduğu belli fakat rainbow diye aldığımız kuşları çok iyi inceleyerek almak gerek. Bana göre bu 2 kardeş harika birer sarı yüzlü spangle. Eğer bunları clear flight sarı yüzlü çekinik parçalı veya saru yüzlü mavi opal veya sarı yüzlü violet clear wing kuşlarla eşleştirirseniz rainbow veya ona yakın kuşlar elde etme şansınız var.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
maşallah kuşlar güzel ve sağlıklı görünüyorlar, niyetim moralinizi bozup polemik yaratmak değil ama bence kuşlarınız rainbow değil. Bu ırk çok revaçta olduğu belli fakat rainbow diye aldığımız kuşları çok iyi inceleyerek almak gerek. Bana göre bu 2 kardeş harika birer sarı yüzlü spangle. Eğer bunları clear flight sarı yüzlü çekinik parçalı veya saru yüzlü mavi opal veya sarı yüzlü violet clear wing kuşlarla eşleştirirseniz rainbow veya ona yakın kuşlar elde etme şansınız var.
+1

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
yok abi moralim bozulmaz kargaya yavrusu şahan gelirmiş :) deneriz söylediklerini dikkate alırım saol :)

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
Satılmış KARTAL' Alıntı:
yok abi moralim bozulmaz kargaya yavrusu şahan gelirmiş :) deneriz söylediklerini dikkate alırım saol :)
söylediğiniz kuşların resim örnekleri yokmu ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Satılmış KARTAL' Alıntı:
söylediğiniz kuşların resim örnekleri yokmu ?
olmazmı Satılmış bey, sizdeki 2 kardeş sarı yüzlü spangle, herkez bu adla bilir ama esas ırkın adı GF Mauve SP (gray flight mauve spangle). Bu ırk çok yaygındır ve birçok petşopta rainbow olarak satılır ama esasen rainbow değildir. Yine de bu ırkın kuşlarından eşleştirme sonucu bulup alabilenler kendilerini şanslı saymalı...kendi rainbow çizgisini yakalamak isteyenler için çok doğru bir seçim. Bazen üreticiler Kobalt spangleleri de rainbow elde etmek için kullanırlar ama kobalt olanlarda olasılıklar daha düşüktür.

GF Muave SP

Şimdi kendi rainbowlarımızı elde etmek istersek bu ırkı eşleştirebileceğimizi olasılıklar bunlar

1 - CF YF Dominant Pied (clear flıght yellow faced dominant pied), yani temiz uçuş kanat sarı yüzlü baskın parçalı

2 - CF YF Recessive Pied (clear flıght yellow faced recessive pied), yani temiz uçuş kanat sarı yüzlü çekinik parçalı

3 - YF Opaline (yellow faced opaline), yani sarı yüzlü opal

4 - CW Violet (clearwing violet), yani temiz kanat mor

Bunun gibi ırklarla kuşlarını eşleştirdiğinizde onlardan çıkan yavruları çapraz olarak birbirine eşleştirin veya o zamana kadar bulabilrseniz gerçek birkaç rainbow bulun ve çıkan yavrularınızı bu rainbowlarla işleştirin.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
olmazmı Satılmış bey, sizdeki 2 kardeş sarı yüzlü spangle, herkez bu adla bilir ama esas ırkın adı GF Mauve SP (gray flight mauve spangle). Bu ırk çok yaygındır ve birçok petşopta rainbow olarak satılır ama esasen rainbow değildir. Yine de bu ırkın kuşlarından eşleştirme sonucu bulup alabilenler kendilerini şanslı saymalı...kendi rainbow çizgisini yakalamak isteyenler için çok doğru bir seçim. Bazen üreticiler Kobalt spangleleri de rainbow elde etmek için kullanırlar ama kobalt olanlarda olasılıklar daha düşüktür.

GF Muave SP

Şimdi kendi rainbowlarımızı elde etmek istersek bu ırkı eşleştirebileceğimizi olasılıklar bunlar

1 - CF YF Dominant Pied (clear flıght yellow faced dominant pied), yani temiz uçuş kanat sarı yüzlü baskın parçalı

2 - CF YF Recessive Pied (clear flıght yellow faced recessive pied), yani temiz uçuş kanat sarı yüzlü çekinik parçalı

3 - YF Opaline (yellow faced opaline), yani sarı yüzlü opal

4 - CW Violet (clearwing violet), yani temiz kanat mor

Bunun gibi ırklarla kuşlarını eşleştirdiğinizde onlardan çıkan yavruları çapraz olarak birbirine eşleştirin veya o zamana kadar bulabilrseniz gerçek birkaç rainbow bulun ve çıkan yavrularınızı bu rainbowlarla işleştirin.
S.a Günay abi en alttaki kuşları nasıl oluşturabilirim yani netle neyi çiftleştirmeyilim ki öle bir kuş olsun çok süper nir kuş .. :) :D

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
güzel kuşlar bunlar ama bunların çoğu türkiyede yoktur diye düşünüyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Satılmış KARTAL' Alıntı:
güzel kuşlar bunlar ama bunların çoğu türkiyede yoktur diye düşünüyorum
hepsinden bol miktarda var Satılmış bey...çok kolay bulunurlar. Arkadaşlarınıza veya çevrenizdeki üreticilerin üretimhanelerini gezerken dikkat edin, bunun gibi yavrular gördüğünüzde almayı taklif edin.

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
abi ben okadar anlamam sen burda şu kuştan bul de o kuştan bulmaya çalışayım öneri istiyorum tecrübenden faydalanalım